Sute de persoane s-au adunat, miercuri, incepand cu ora 19.00, in Piata Victoriei, pentru a protesta fata de legea gratierii, dupa ce un eveniment in acest sens a fost anuntat pe Facebook. Oamenii au inceput sa se mobilizeze la scurt timp dupa ce majoritatea PSD din comisia juridica din Senat a votat gratierea faptelor de coruptie - luare de mita, dare de mita si trafic de influenta. "Trebuie sa ne aparam tara de hoti", indeamna organizatoriievenimentuluiintitulat "NU gratierii coruptilor - OUG 13 revine. Si noi!"

proteste 3 mai Foto: Ella Moroiu

LIVE VIDEO (Tananana Facebook):

Live Text:

23:15 In Piata mai sunt mai putin de 50 de persoane. Circulatia a fost reluata

22:44: La aceasta ora, in Piata Victoriei mai sunt prezenti circa 250 de protestatari. Se canta la tobe si se scandeaza "PSD - ciuma rosie"

22.09: Strigate puternice in piata: Hotii, hotii! si Romania cere, fara gratiere!

22.00: Peste o mie de oameni sunt si la aceasta ora in Piata Victoriei, strigand Demisia!, PSD - ciuma rosie! si fluturand steagurile.

21.30: Fotografie de Dan Mihai Balanescu cu Piata Victoriei la ora 21.00

Protest 3 mai, ora 21.00

Protest 3 mai, ora 21.00

Foto: Dan Mihai Balanescu

21.25: Zeci de persoane s-au adunat, miercuri seară, si în pieţele centrale din Sibiu, Cluj-Napoca, Braşov şi Constanţa, pentru a protesta faţă de amendamentele la Legea graţierii, adoptate de Comisia juridică din Senat, prin care condamnaţii pentru dare sau luare de mită şi pentru trafic de influenţă vor fi graţiaţi, scrie News.ro.

Gabriel Liiceanu la protest

Gabriel Liiceanu la protest

Foto: Hotnews

21.19: Gabriel Liiceanu a venit la protest

21.15 Numarul protestatarilor creste. Acestia striga "

Nu daţi înapoi, venim peste voi".

21.08: Moment emotionant: oamenii au cantat imnul, cu lanternele telefoanelor pornite.

21.06: Aproximativ 1500 de oameni sunt acum in Piata Victoriei.Protestatarii au spart gardul care imprejmuia centrul pietei si au ocupat artera din fata Guvernului. Multimea striga "Demisia!" si "Romania, trezeste-te!". Jandarmeria apara hotia", striga cativa indivizi, dar sunt acoperiti de restul multimii, care striga "Nu scapati" & "Hotii"

21.01: Ce striga oamenii in piata: Dragnea nu uita, Romania nu-i a ta / Nu dati inapoi, venim peste voi / Jos Tariceanu, Dragnea si Grindeanu / Parlament de hoti si de mafioti

Imagini din Piata:

Imagini din Piata:

21.00:Peste 1000 de persoane sunt in acest moment in Piata Victoriei, striga"Iesiti din casa daca va pasa!". De asemena, se aud vuvuzele.

20.50: Digi 24 si Realitatea TV au transmis live din Piata Victoriei un calup consistent de informatii

20.43.Aproximativ 800 de persoane protesteaza in acest moment fata de decizia Comisiei Juridice din Senat care a votat, astazi, gratierea unor fapte de coruptie.Au aparut pancarte pe care scrie "nesimtitilor", "am avut o zi superba, pana ati votat!", dar si "In ritm de Conga, PSD transforma Romania".

proteste 3 mai

proteste 3 mai

Foto: Ella Moroiu

proteste 3 mai

20.30Aproximativ 600 depersoane protesteaza in acest moment in Piata Victoriei, iar numarul protestatarilor continua sa creasca.

proteste 3 mai

Foto: Ella Moroiu

fakepath\proteste 3 mai purcelusul rosu

Proteste 3 mai - purcelusul rosu

Foto: Ella Moroiuproteste 3 mai

proteste 3 mai

Foto: Ella Moroiu

20.23: La aceasta ora, nici un post TV de stiri nu transmite si nu vorbeste despre protestul din Piata Victoriei

20.18: In Piara Victoriei sunt steagurile Romaniei, UE, SUA si NATO. La protest au venit si oameni cu copii mici, cu caini. Multi dintre cei prezenti sunt veniti direct de la birou

20.03: Ce transmit TV-urile de stiri in seara protestelor: RTV - Ponta despre abuzurile procurorilor / Antena 3 - presupusa fraudare a alegerilor 2009 / Realitatea TV - licitatii dubioase la Ploiesti / Digi 24 - Jaful de la CFR Marfa / B1 - Basescu: Daca as fi presedinte, as promulga gratierea

19.50:Aproximativ 300 de persoane protesteaza in acest moment in Piata Victoriei.

19.36: Ce transmit tv-urile de stiri la aceasta ora: Antena 3 da live de la lansarea cartii scrise in arest de Rusanu / RTV - emisiune despre abuzurile Justitiei / Digi 24 - jurnal de stiri / B1 - Basescu, dezvaluiri despre presupusele abuzuri ale justitiei / Realitatea - dezbatere despre gratierea coruptiei, transmisii din Piata Victoriei

19.26 In acest moment sunt sute de protestatari in Piata Victoriei. Acestia striga "Hotii!", "PSD, ciuma rosie!" si "Nu vrem sa fim o natie de hoti!" si flutura steagul Romaniei. De asemenea, manifestantii au si o pancarta pe care scrie #Rezist.

Foto: Tudor Merlusca

19.10 Cateva zeci de protestatari s-au strans deja in fata Guvernului. Majoritatea sunt tineri. Unii dintre ei sunt cu biciclete. Circulatia se desfasoara normal in Piata.

LIVE VIDEO Casa Jurnalistului/ Facebook

"Ne vedem la Victoriei pentru ca acela a ramas punctul de reper. Acolo stim ca ne-am intalnit. Dar cum vom fi suficient de multi (si speram ca duminica sa fim foarte multi) vom merge spre Parlament, care e tinta principala a protestului. Nu ne intrebati de ce acolo si de ce nu dincolo, vom merge oricand unde vreti. Important e sa fim multi. Asa ca mai bine intrebati-va prietenii daca ies acum in Strada", mai scriu initiatorii evenimentului de pe Facebook.

Ca si protestele impotriva OUG 13 de la inceputul anului, evenimentul de pe Facebook a fost initiat de comunitatea Coruptia ucide.

Majoritatea PSD din comisia juridica din Senat a votat miercuri dupa-amiaza gratierea faptelor de coruptie - luare de mita, dare de mita, trafic de influenta, adoptand propunerea formulata de Serban Nicolae dar si de Traian Basescu la proiectul legii gratierii al Guvernului. Au fost 5 voturi pentru - toate de la PSD - si trei impotriva - cate unul de la PNL, USR si UDMR. Daca nu ar fi lipsit doi membri PNL de la dezbateri, scorul ar fi putut fi 5 la 5 in comisie pe aceasta propunere.

Senatul este prima camera sesizata, Camera Deputatilor fiind for decizional.

Presedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, la momentul la care Serban Nicolae a depus amendamentele la acest proiect, ca nu il sustine si ca acesta il va retrage. Acest lucru nu s-a intamplat si, mai mult, a fost votat de toti membrii PSD din comisie.