Utilizatorii aplicatiei aplicatiei Biziday a lui Moise Guran au primit vineri seara un mesaj de alerta care avertiza ca un cutremur de 10 grade pe scara Richter ar fi avut loc in Romania, in zona Vrancea. Guran a precizat, pe Facebook, ca este posibil ca serverul sa fi fost spart.

Alerta cutremur pe BizidayFoto: biziday.ro

"Vrancea a detectat un cutremur de 10 grade magnitudine Richter, produs la o adancime de 10 km. Pastrati-va calmul si mergeti cu familia sub o grinda solida!", scria in acest mesaj.

"Ceea ce ati primit nu este o alerta de cutremur ci o Alerta Rosie, cu textul unei Alerte de Cutremur. Asta sugereaza ca serverul nostru a fost spart. Momentan l-am deconectat si investigam. Ne cerem scuze si vom reveni de indata ce voi avea mai multe informatii", a scris Moise Guran, pe Facebook.

Initial, Centrul mediteranean de seismologie a publicat o alerta legata de zvonuri neconfirmate despre un cutremur din Romania, care a fost insa retrasa in scurt timp.

Nici pe Institutul de Fizica Pamantului, nici pe Institutul american de geofizica nu se regasesc informatii despre un cutremur recent in Romania.

Reamintim ca sambata, 4 martie, se implinesc 40 de ani de la cutremurul devastator din 1977.