Bucurestenii sfideaza evenimentele de miercuri seara cand ultrasi violenti au atatacat manifestantii pasnici si au iesit in strada cerand abrogarea Ordonantei care dezincrimineaza abuzul in serviciu. de dimineata, circa 40 de persoane s-au adunat joi dimineata in Piata Victoriei. iar la ora 15.00 numarul acestora a crescut la 100. Seara trecuta au protestat in Bucuresti peste 150.000 de persoane.

Protest in Piata VictorieiFoto: Hotnews

Urmareste relatarea protestului de seara in noul LIVETEXT deschis aici

------------------

Relatare terminata. Urmareste relatarea protestului de seara in noul LIVETEXT deschis aici

18.00 Aproximativ 400 de persoane se afla acum in Piata Victoriei. Numarul protestatarilor este in continua crestere.

17.50: Circa 300 de persoane protesteaza acum in Piata Victoriei. Se aud si primele scandari: PSD, ciuma rosie!, DNA sa vina sa va ia!

17.25: Un tanar imparte ceai cald celor prezenti. O femeie distribuie cornuri cu ciocolata.

17.10: Numarul protestatarilor a ajuns la 200. Jandarmeria a lipit si a distribuit afise in care explica protestatarilor cum sa se delimiteze de instigatori. Afisul se afla si pe pagina de Facebook a Jandarmeriei.

Mesajele au fost prinse de gardurile de protectie de catre Jandarmerie.

16.30:In piata au mai sosit patru microbuze ale Jandarmeriei si trei masini incarcate cu garduri de protectie, care au fost parcate pe strada Paris. In acelasi loc se mai afla alte 4 microbuze, pline cu jandarmi, mai multe masini de politie si un echipaj medical. Numarul protestatarilor a ramas constant, aproximativ 100.

15.40: Numarul protestatarilor a ajuns la 100. Frecvent soferii care trec prin zona ii claxoneaza pe cei din piata sau ii saluta. Cladirea guvernului este pazita de mai multe echipaje de jandarmi, pozitionate din loc in loc. Cinci astfel de echipaje sunt numai in fata Guvernului.

11.00: Circa 40 de persoane s-au adunat joi dimineata in Piata Victoriei pentru a cere abrogarea Ordonantei care dezincrimineaza abuzul in serviciu. Oamenii stau linistiti, iar soferii care trec claxoneaza din cand in cand in semn de sustinere. O persoana are steagul UE. Protestatarii au un afis pe care scrie "Faceti galerie la puscarie". Pe trotuarul din fata Guvernului sunt mai multi jandarmi.

Piata arata impecabil dupa lupta de aseara, iar cativa lucratori de la salubrizare sterg ultimele urme.

Maratonistul Andrei Rosu si-a mutat biroul in Piata Victoriei: "Este prima data cand ies la un protest. Imi pare rau ca nu am facut-o pana acum. Simt ca deja s-a trecut de o anumita granita", a declarat acesta.