Concurs pentru directori de scoli: Rata de promovare de 83,7% la proba scrisa. Urmatoarele doua probe se desfasoara incepand de astazi

de I.C.     HotNews.ro
Luni, 17 octombrie 2016, 17:33 Actualitate | Esenţial


Rata de promovare a primei probe din cadrul concursului pentru directori si directori-adjuncti de gradinite, scoli si licee este de 83,7%, a anuntat ministerul educatiei dupa centralizarea datelor furnizate de inspectoratele scolare judetene. Testul grila cu subiecte realizate de minister s-a desfasurat miercuri. Umatoarele doua probe - interviul si evaluarea CV-ului - se desfasoara incepand de luni pana pe 17 noiembrie la nivelul comisiilor judetene de concurs.

La proba scrisa, desfasurata in 53 de centre organizate la nivel national, au participat 7.758 de candidati, inregistrandu-se o rata de prezenta de peste 98%.
 • 7.197 de candidati au fost admisi in etapele urmatoare ale concursului;
 • 1.143 de candidati au fost respinsi;
 • 136 de candidati nu s-au prezentat;
 • 15 candidati s-au retras.
 • 1 candidat a fost eliminat din examen
Lucrarile a 75 de candidati nu au putut fi evaluate din cauza imposibilitatii constituirii comisiei de concurs potrivit prevederilor metodologice, informeaza Ministerul Educatiei.

Dupa evaluarea dosarelor de inscriere, au fost validate 6.502 de candidaturi pentru functia de director si 2.257 de candidaturi pentru functia de director adjunct, un cadru didactic avand posibilitatea de a opta simultan pentru mai multe candidaturi.

Judetele cu cea mai mare rata de promovare (peste 90%):
 • Salaj - 96,5%;
 • Cluj - 93%;
 • Covasna - 91,4%;
 • Brasov - 91,3%;
 • Hunedoara - 91,1%;
 • Braila - 90,7%.
Judetele cu cea mai mica rata de promovare (sub 70%):
 • Vrancea - 37%;
 • Alba - 65,6%;
 • Ilfov - 68%.
Ministerul Educatiei precizeaza ca proba s-a desfasurat fara incidente.

Calendarul concursului de de director si director adjunct:

13 septembrie 2016- 2 octombrie - Depunerea electronica a dosarelor de concurs (potrivit Procedurii de inscriere electronica, disponibila pe site-ul inspectoratului scolar judetean)
12 octombrie 2016
- Proba scrisa
17 octombrie 2016
- 17 noiembrie - Interviul si evaluarea CV-ului
18 noiembrie 2016
- Afisarea rezultatelor concursului
21-23 noiembrie 2016 -
Depunerea contestatiilor
24 noiembrie 2016 - 9 decembrie 2016
- Solutionarea contestatiior si afisarea rezultatelor finale
16 decembrie 2016
- Validarea in consiliul de administratie al inspectoratului scolar a rezultatelor finale si transmiterea acestora la minister

Concursul are doua componente, una nationala si una locala:

I. O proba scrisa, la nivel national, care consta in rezolvareaa unui test-grila, cu subiecte elaborate de minister. Vor fi evaluate aptitudinile cognitive si competentele manageriale ale candidatilor, ambele cu o pondere de 50%. Timp de lucru: maximum 120 de minute

II. Doua probe la nivelul comisiilor judetene si cu monitorizarea observatorilor desemnati de minister:
 • analiza CV-ului  - realizata in plenul comisiei de concurs, in prezenta candidatului, prin acordarea de puncte potrivit criteriilor si punctajelor prevazute de metodologie si pe baza documentelor din dosarul de inscriere care dovedesc cele afirmate in CV;
 • interviu in fata comisiei de concurs - in care se apreciaza scrisoarea de intentie, calitatea si sustinerea de catre candidatia ofertei manageriale si a unui plan operational pentru un an. Desfasurare: maximum 30 de minute
Toate probele sunt obligatorii.

Pentru fiecare proba de concurs punctajul maxim este de 50 de puncte, iar punctajul minim de promovare a probei este de 35 de puncte. Sunt declarati "admisi" candidatii care au realizat un punctaj de cel putin 35 de puncte pentru fiecare proba si din cumularea punctajelor celor trei probe de concurs, un punctaj total de cel putin 105 puncte.

Este declarat "promovat" la concurs, candidatul "admis" care a obtinut cel mai mare punctaj total.

In cazul egalitatii de punctaj, este declarat "promovat" candidatul care a realizat cel mai mare punctaj la proba scrisa.

Daca si in aceasta situatie egalitatea se pastreaza, pentru unitatile de invatamant cu filiera tehnologica, este declarat "promovat" candidatul care este de specialitate: inginer, economist, medic etc., dupa caz, iar la filiera vocationala, cel care are specialitatea corespunzatoare profilului predominant al unitatii de invatamant, iar pentru celelalte unitati de invatamant este declarat "promovat" candidatul care a realizat cel mai mare punctaj la proba de interviu.

Daca si in aceasta situatie egalitatea persista, este declarat "promovat" candidatul care a realizat cel mai mare punctaj la proba de evaluare a Curriculumului Vitae.

Citeste si:


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

8164 vizualizari

 • +3 (3 voturi)    
  Comment sters de user (Luni, 17 octombrie 2016, 18:56)

  andipetre [anonim]

 • +2 (2 voturi)    
  La cum au fost subiectele (Luni, 17 octombrie 2016, 23:24)

  mr_mojo [utilizator]

  Restul de 16,3% sunt oligofreni; din păcate sunt sigur că unii sunt foști directori și poate actuali profesori care ar trebui să predea ceva inteligent unor minți fragede.
  Să vedem câți mai rămân după restul de probe; e posibil să rămână școlile neconduse. Cred totuși că e mai bine fără conducere decât cu una fără cap.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by