Dragos Tudorache, ministrul Afacerilor Interne, a declarat intr-un interviu acordat Mediafax ca exista cadru legal pentru desecretizarea solicitata de DNA, precizand ca in prezent MAI analizeaza in acest sens o cerere venita de la DNA.

Dragos TudoracheFoto: Hotnews

"Din punctul meu de vedere exista cadru legal pentru desecretizarea documentelor. Trebuie parcursi anumiti pasi in desecretizare. Exista, tocmai ca exista un cadru legal foarte bine definit raportat la etapele care trebuie urmate. Suntem acum in lucru, ne-a venit in mod formal cererea din partea DNA pentru desecretizare. Suntem acum in lucru urmand aceste etape care trebuie parcurse si eu sper ca in cel mai scurt timp sa fim in masura sa raspundem cererii DNA", a declarat Dragos Tudorache.

Precizarile au fost facute in contextul in care Petre Toba si-a dat demisia din functia de ministru al Afacerilor Interne dupa ce DNA l-a acuzat de favorizarea infractorului, in legatura cu refuzul de desecretizare a unor documente privind activitatea Departamentului de Informatii si Protectie Interna (DIPI).

Procurorii DNA au cerut, prin rechizitoriul prin care i-au trimis in judecata pe Gabriel Oprea si pe sefii DIPIpentru fapte de coruptie, declasificarea documentelor pe care Petre Toba, fostul ministru al Afacerilor Interne ar fi refuzat sa le puna la dispozitia anchetatorilor

In prezent, Petre Toba este incadrat in functia de consilier in cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), functie pe care o va ocupa pana cand DNA va pune in miscare actiunea penala.