Academia Romana vrea sa devina stat in stat: cere drept de initiativa legislativa, rang si salarizare de ministru pentru presedintele Academiei

de Corina Ionel     HotNews.ro
Luni, 29 august 2016, 19:12 Actualitate | Esenţial


Ionel Valentin Vlad
Foto: Academia Romana
Academia Romana a postat pe site-ul sau o propunere de de modificare a legii de organizare si functionare in care cere drept de initiativa legislativa, asa cum acum au doar Parlamentul si Guvernul. Mai mult, propunerea legislativa introduce prevederea ca titlul de presedinte al Academiei Romane sa fie asimilat ca rang si salarizare functiei de Ministru, in timp ce vicepresedintii sa fie asimilati ca rang si salarizare functiei de Secretar General al Guvernului.

Academia mai propune ca salarizarea personalului din aparatul de lucru propriu al Academiei Romane sa se stabileasca la nivelul de salarizare aferent functiilor din cadrul Secretariatului General al Guvernului.

Propunerea Academiei prevede si alte masuri cu potential de controversa: infiintarea unei scoli doctorale care sa concureze cu piata libera, asigurarea unor scutiri de taxe si impozite, asigurarea de finantari guvernamentale.

Propunerea de lege poarta numele presedintelui Academiei, Ionel Valentin Vlad, si cuprinde propunerile si modificarile venite din partea membrilor Biroul Prezidiului si a unor Sectii ale Academiei Romane. Ionel Valentin Vlad a fost ales presedintele Academiei Romane in aprilie 2014 cu sprijinul PSD. El este membru al fantomaticei Academii a Oamenilor de Stiinta.

Anterior, salarizarea pentru personalul din aparatul de lucru propriu se stabilea in conditiile aplicabile personalului bugetar, cu un spor de importanta nationala de 25% la salariul de baza.

In ceea ce priveste indemnizatiile lunare brute ale membrilor Academiei Romane, aceastia ar urma sa primeasca:
  • membrii titulari - indemnizatia echivalenta cu salariul maxim al unui profesor universitar prevazut de legislatia in vigoare;
  • membrii corespondenti si membrii de onoare cu domiciliul in tara - 90% din indemnizatia membrilor titulari.
Sumele ar urma sa fie indexate anual cu rata inflatiei.

Legea 752/2001 privind organizarea si functionarea Academiei Romane, dupa care functioneaza la ora actuala aceasta institutie, stabilea (la data intrarii in vigoare in 2009) indemnizatiile membrilor titulari la 3.000 lei, iar pentru membrii corespondenti  2.500 lei, sume indexata anual cu rata inflatiei.

O propunere problematica din propunerea de modificare este la Art 1 al (4), care prevede ca: "Academia Romana este institutie autonoma de interes national, cu personalitate juridica de drept public, independenta fata de autoritatile publice, de partidele politice si de orice alte entitati publice sau private, are drept de initiativa legislativa si isi desfasoara activitatea in serviciul Natiunii Romane."

De asemenea, in propunere se stipuleaza ca "Academia Romana beneficiaza de sprijinul financiar al Statului in realizarea inaltei sale misiuni si a obiectivelor sale", dar si "de scutirea de taxe si impozite locale, precum si de alte facilitati stabilite de lege."

Academia Romana vrea ca noua lege sa contina si o prevedere care sa vizeze propria scoala doctorala -  Scoala de Studii Avansate a Academiei Romane (SCOSAAR).

Art 7, al(1) e) "Academia Romana organizeaza autonom cursuri de calificare profesionala superioara, doctorate si activitati postdoctorale in Scoala de Studii Avansate a Academiei Romane (SCOSAAR). Presedintele SCOSAAR este un vicepresedinte al Academiei. In aceasta activitate autonoma, Prezidiul Academiei are drepturile unui Senat universitar, care valideaza activitatea SCOSAAR (echivalent cu un IOSUD) si procesul de selectie, evaluare si eventuala functionare in SCOSAAR a noilor conducatori de doctorat. Aceste activitati si acordarea diplomelor se fac potrivit reglementarilor legale."

La acelasi articol, se prevede dreptul academiei de a prezenta luari de pozitii si analize, precum si programe de cercetare de interes national, la solicitarea "inaltelor autoritati ale Statului Roman", respectiv a Guvernului, dar si din proprie initiativa.

Pentru programele de cercetare de interes national, Academia ar putea primi "finantari distincte de la guvern, in completare la resursele proprii."

Art 7, al (1)
k) "la solicitarea inaltelor autoritati ale Statului Roman sau din proprie initiativa, poate elabora si prezenta luari de pozitie, analize (documente) si rapoarte in probleme de interes national referitoare la starea societatii romanesti si strategiile de dezvoltare social-economica a tarii, cultura, civilizatia si identitatea nationala a romanilor;"
l) "Academia dezvolta, la solicitarea guvernului sau din proprie initiativa, programe de cercetare de interes national, pentru finantarea carora poate primi finantari distincte de la guvern, in completare la resursele proprii".

Academia mai propune ca personalul din Editura Academiei Romane sa beneficieze de grila de salarizare din cercetarea stiintifica, argumentand ca "Editura Academiei Romane pune in valoare cercetarea academica din Romania".

Intr-un alt articol, se prevede cresterea numarului maxim de posturi pentru aparatul propriu la 176, in crestere de la 126.

Propunerea mai introduce un articol care prevede ca "in relatiile internationale cu cele mai importante asociatii academice europene si mondiale, care aduc un inalt prestigiu, cotizatiile aferente Romaniei vor fi finantate din fonduri publice, la termenele stabilite, conform reglementarilor in vigoare."  (Art. 35)

Patrimoniul Academiei Romane

Subiectul patrimoniului Academiei Romane primeste un capitol separat, stipulandu-se ca in patrimoniul sau privat intra si libertatile obtinute de institutie.

Academia vrea sa isi gestioneze autonom patrimoniul privat si mai cere "restituirea in integralitate" in patrimoniul Academiei Romane "a bunurile mobile si imobile de care aceasta a fost deposedata in mod abuziv, cu sau fara titlu. In acest sens, vor fi respectate in intregime donatiile acceptate de Academia Romana de-a lungul timpului", se precizeaza in document.

Academia Romana
Foto: Acad.ro
Pentru a asigura aceasta "restituire integrala", noua lege dorita de Academia ar urma sa stabileasca constituirea, in termen de 60 de zile, a unei comisii guvernamentale, numite de premier cu consultarea Academiei.

Aceasta comisie ar urma sa identifice bunurile care trebuie restituite, situatia lor juridica, modalitatile concrete de restituire si reglementarile legale suplimentare pentru urgentarea restituirii tuturor proprietatilor Academiei Romane nationalizate in anul 1948 si nominalizate in Monitorul Oficial din acelasi an.

Din comisie ar urma sa faca parte reprezentanti ai Ministerului de Finante, ai Autoritatii Nationale de Restituire a Proprietatilor (ANRP), ai Ministerului Justitiei si ai Academiei Romane.

Academia Romana mai vrea ca patrimoniul agrosilvic dobandit, la cerere, in mod gratuit, in  administrare sau in folosinta, sa poata fi folosit nu doar pentru desfasurarea programelor de cercetare stiintifica si inovare tehnologica, in scopul dezvoltarii rurale durabile, cum prevede actuala lege. Nu se precizeaza insa despre ce alte utilizari este vorba.

Art 28, al (2) "Patrimoniul agrosilvic dobandit de Academia Romana, la cerere, in mod gratuit, in
administrare sau in folosinta, conform prevederilor prezentei legi, este folosit si pentru desfasurarea programelor de cercetare stiintifica si inovare tehnologica, in scopul dezvoltarii rurale durabile
."

Noua forma a legii ar urma sa stabileasca si cum se iau deciziile privind utilizarea veniturilor proprii provenite din administrarea patrimoniului privat.

Art. 31 "Deciziile privind utilizarea veniturilor proprii provenite din administrarea patrimoniului privat al Academiei Romane se iau dupa cum urmeaza:
1) Biroul Prezidiului - o suma echivalenta cu pana la 50 000 ;
2) Prezidiul Academiei Romane - o suma echivalenta de la 50 001 pana la echivalentul a 150 000;
3) Adunarea Generala - o suma echivalenta de peste 150 001 ."

Vezi aici forma actuala a Legii Academiei Romane

Propunere de modificarea Legii Academiei RomaneCiteste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

9872 vizualizari

  • +30 (40 voturi)    
    mda (Luni, 29 august 2016, 19:37)

    JohnnyDepp [utilizator]

    Prost ii cine da, nu cine cere.
    • +14 (16 voturi)    
      Pensii speciale nu vor? (Luni, 29 august 2016, 21:37)

      ty [utilizator] i-a raspuns lui JohnnyDepp

      Cereti de toate ca acum e momentul si marile partide acuma dau ca doar nu dau de la ele.
  • +4 (20 voturi)    
    și care ar fi (Luni, 29 august 2016, 19:38)

    berenger [utilizator]

    mai exact, problema dacă academia ar organiza școli doctorale? academia română are deja 30 de institute abilitate să organizeze doctorate http://www.studii-doctorale.ro/UserFiles/File/Rapoarte%20cu%20semnaturi/Academie-final.pdf
    • +5 (5 voturi)    
      Well ... pai este plin de kakademicieni peste tot (Marţi, 30 august 2016, 8:26)

      MiticaPalarierul [utilizator] i-a raspuns lui berenger

      Well ... pai este plin de kakademicieni peste tot !

      Inclusiv in comisiile pentru doctorate si docentiaturi.

      Au cam multe sinecuri kakademishtii ashtia ...

      "Patria si Dreptul Meu!"
      .
      • +1 (1 vot)    
        Vreau o confirmare. (Marţi, 30 august 2016, 12:13)

        asavreau [utilizator] i-a raspuns lui MiticaPalarierul

        Recunoaște Academia Română academiile; infractorilor,Hagi,Tenis,Poliție,Navală,de studii economice,de informații și or mai fi dar nu le știu.Să știm și noi cu-i dăm banii și de ce.Aș vrea să știu care este și cum este folosit patrimoniul Academiei Române.Dacă este folosit păgubos consider că nu academicienii îl administrează și că niște răufăcători sabotează academia.
  • +14 (20 voturi)    
    Bun asa (Luni, 29 august 2016, 19:39)

    ICosmin [utilizator]

    Va conectati la internetul iranienilor. :))))
  • -16 (40 voturi)    
    Cum adica stat in stat (Luni, 29 august 2016, 19:40)

    Un cititor [utilizator]

    Asadar, un parlamentar (sau trei) , cu studii facute la seral (nu spun cine), poate depune o initiativă legilslativă , dar un academician, nu.
    Le e frică comunistilor ong-isti ca ajunge tara sa fie condusa de oameni cu carte, si nu de scursori.
    • +9 (15 voturi)    
      oameni cu carte? (Luni, 29 august 2016, 20:00)

      termopan [utilizator] i-a raspuns lui Un cititor

      Cine sunt aia cu carte? Instalatorii academicieni? Strungarii academicieni?

      Ti-e frica de ong? De ce?

      Ar trebui sa-ti fie frica de academie:

      http://www.romanialibera.ro/special/investigatii/un-nou-serial-de-investigatii-marca-rl--academia-romana-a-coruptiei-412090
      • -16 (20 voturi)    
        In academie (Luni, 29 august 2016, 21:27)

        Un cititor [utilizator] i-a raspuns lui termopan

        n-a ajuns inca Soros si clica lui de slugi platite. Noi nu avem din pacate un Erdogan care sa faca ordine in tara.
        • +13 (15 voturi)    
          Asa este! (Marţi, 30 august 2016, 1:01)

          Alius [utilizator] i-a raspuns lui Un cititor

          "In academie n-A AJUNS inca Soros si clica lui de slugi platite...."

          Vrei Erdogan, e simplu: te duci la Erdogan. Daca vrei sa "arzi" niste etape (cum fac studentii mai destepti si fac doi ani intr-unul la facultate), te duci direct in Coreea de Nord.

          Enjoy!

          P.S.: s-a incercat putina "ordine in tara", cand cu minerii. Deci nu poti sa spui ca nu s-a incercat.
        • +1 (1 vot)    
          libera exprimare (Marţi, 30 august 2016, 8:48)

          Hans Metter [utilizator] i-a raspuns lui Un cititor

          unii nu o meritati (apropo de erdoganul tau). totusi o aveti (intelegi acum de ce e mai bine fara un despot?)
        • +1 (1 vot)    
          wat (Marţi, 30 august 2016, 11:28)

          Point [utilizator] i-a raspuns lui Un cititor

          daca aveam un erdogan,cum zici mata,crezi ca mai postai ineptii??
          sau te legau baietii cat ai zice ''dictator?'
          stii cati ziaristi sunt arestati in turcia?
          sau pentru ce?
    • +1 (1 vot)    
      Uite asa (Marţi, 30 august 2016, 12:27)

      man_and_twin [utilizator] i-a raspuns lui Un cititor

      Seralistii aia sunt alesi de popor. Suntem reprezentanti asa cum meritam.
      Pe cand cei mai multi dintre academicieni sunt niste fesenisti alesi de camarila lui Iliescu la inceputul anilor '90.
      Dar nu-ti face tu griji, dintre au intrat si pe listele partidelor politice prin parlament. Unul chiar isi face veacul pe la RTV.
  • +31 (41 voturi)    
    ok, dar mai si muncim ceva? (Luni, 29 august 2016, 19:47)

    Roman_Cetatean [utilizator]

    d-lor Academicieni, v-ati invatat sa stati pe stipendii de la stat, aveti in subordine o caruta de institute si patrimoniu f mare, in care s-au si dat tunuri si cand vine vorba de fonduri pt cercetare atrase, suntem in coada oricarui clasament din Europa, cred ca pana si Kosovo, stat nou si non-membru UE ne depaseste la capitolul inovare si cercetare.
    Aparatul Academiei oricum numara f multi cercetatori, academicieni, functionari si noi nu avem macar 1 (UN) proiect de inovare in Planul Juncker, mai nimic pe la H2020 sau altele- de ex la IMI-cel medical, samd.

    Pot sa vina bani frumosi si salarii bune si la acestea, dar pt ele treb sa si munciti pt scriere...pai nu e mai comod sa va "dea" statul de-a gata , salarii, bani de deplasari si alte event-uri si asa, timpul trece, leafa merge? Pt ce platim de la buget academicienii, doar pt ca sunt "un nume"?!
    Si de ce e managementul institutelor din subordine asa de prost?
    • +17 (23 voturi)    
      Dupa exemplul clerului BOR & restul (Luni, 29 august 2016, 20:28)

      Plagarus [utilizator] i-a raspuns lui Roman_Cetatean

      RO este pe ultimul loc în UE din punctul de vedere al performanței în cercetare și inovare. Astfel, clasamentul Innovation Union Scoreboard 2015 ne fixează pe locul 28, după ce în anii anteriori eram clasați în categoria "inovatori modești".

      În timp ce poziția noastră a coborât de-a lungul anilor, celelalte două țări codașe, Bulgaria și Letonia, ocupă primul loc la rata anuală de creștere.
  • +6 (12 voturi)    
    Pai da (Luni, 29 august 2016, 19:49)

    MoemBius [utilizator]

    de ce sa mai raspunda ei ca intermediari pentru niste doctorate de kko
    mai bine raspund deplin
    Interesant concept
  • +20 (22 voturi)    
    au identificat sursa de finantare? (Luni, 29 august 2016, 19:57)

    anonim3 [utilizator]

    Daca nu, propun mai intai sa fie lege pentru oprirea finantarii publice pentru Academia Oamenilor de Stiinta (Abramburica & acolitii ei,inclusiv presedintele actual al Academiei Romane, care joaca la doua piane), Academia de Studii de Securitate etc.
    Abia apoi putem vorbi de marirea indemnizatiilor pentru Academia Romana.
  • +13 (17 voturi)    
    Plagiate (Luni, 29 august 2016, 19:59)

    Kwisatz [utilizator]

    Pun pariu ca un insemnat procent din membri siunt plagiatori ca doar acolo se gasesc crema celor cu sinecuri babane
  • +17 (21 voturi)    
    De ce nu,sa-i bage si-n calendarul crestin ortodox (Luni, 29 august 2016, 20:02)

    Plagarus [utilizator]

    Administrarea-i "oatza" ca-i grasa vaca Academiei
    La Greaca in judetul Giurgiu, Academicianul Bogdan Alexandru "administratorul " averii Academiei Romane ar fi concesionat ilegal 322 de hectare de teren pentru 99 de ani.
    Alte cel putin zece contracte cu terenuri si tot atatea de prestari servicii sunt puse sub lupa cercetarii penale.
    Donatii generoase au imbogatit in timp Academia.

    Jacques Menachem Elias, cel care şi-a donat întreaga avere Academiei Române.
    Generoasa donatie : moşii de mii de hectare, ferme agricole, imobile în ţară şi în străinătate (nouă imobile la Viena spre exemplu, precum şi la Berlin, Roma şi Paris), două hoteluri din Bucureşti (Continental şi Patria), două mine de mercur în Dalmaţia, fabrici şi milioane de lei în acţiuni la New York, Bruxelles, Londra, Praga, Belgrad, Viena, Berlin.
    Elias a fost si proprietar al unei fabrici de zahăr (Fabrica de Zahăr din Sascut, judeţul Bacău – localitate pe care întemeiat-o) şi bancher (fiind preşedintele şi acţionarul Băncii Generale Române).
    Academia Română a înfiinţat o fundaţie de cultură naţională şi de asistenţă publică numită Fundaţia Familiei Menachem H. Elias – după numele tatălui industriaşului –, întreaga avere urmând să fie consacrată „promovării culturii din România, alinării bolilor săracilor noştri, încurajării elementelor valoroase, sprijinirii cauzelor nobile.
  • +17 (21 voturi)    
    vrabia malai viseaza (Luni, 29 august 2016, 20:16)

    CricCricus [anonim]

    Intai sa merite. Sa spuna cum a progresat Romania prin Academia asta, cand a permis si a manevrat ca Elena Ceausescu sa-i fie membra. Ca unii de acum sunt urmasii celor de atunci, daca nu tot ei. O echipa de fripturisti care se inchina si se roaga sa mai primeasca pomana, afirmand ca au o autoritate stiintifica pe care nimeni nu o recunoaste si care a asistat la caderea invatamantului universitar sub laba gastii. Sa propuna asta un savant de renume mondial, care nu este, nu niste oarecare de care nu stie nimeni in lumea stiintifica adevarata.
    • -3 (5 voturi)    
      cui (Marţi, 30 august 2016, 10:11)

      miculescu-rucar [utilizator] i-a raspuns lui CricCricus

      sa spuna? tie?
      ce intelegi tu?
      "lumea stiintifica adevarata"? care?aia de pe retelele de socializare care incita la nevaccinarea copiilor?
      toti frustratii dati cu pietre in toate:limba si literatura romana,cultura romana,Biserica Ortodoxa Romana,Academia Romana,Banca Nationala,armata,istoria nationala,scoala din Romania-ai carei absolventi sunteti si voi,populatia Romaniei care nu voteaza ce vreti voi dar plateste impozite la stat din care se finanteaza ongeurile de unde primiti tainul sa denigrati totul!
  • +8 (16 voturi)    
    Huooooo ! (Luni, 29 august 2016, 20:27)

    VladimirSopov [anonim]

    Huooooo !

    Asa se exprima vulgul in pietele publice cand era nemultumit de "liderii" comunitatilor .
  • +21 (27 voturi)    
    de acord! (Luni, 29 august 2016, 20:33)

    mike_the_hunter [utilizator]

    De acord , dar in AR sa intre oameni de valoare, nu securisti, nu oameni de la partide, nu oameni cu pile proveniti din mafia universitara. Ca de aia AR este contestata de intelectualii de marca ai Romaniei.
    De acord, daca aveti rezultate. Ori din cele 30 si ceva din isntitutele AR doar 2-3 sunte de valoare restul sunt anonime.
  • +12 (14 voturi)    
    Nu! (Luni, 29 august 2016, 20:46)

    Calin_file_de_dosar [utilizator]

    Un NU categoric pentru o intituție împănată de fosile si impostori!
  • +11 (13 voturi)    
    Vorbiti cu careva : Gorrghiu sau Abramburica (Luni, 29 august 2016, 21:01)

    Miky113 [utilizator]

    Acuma e mercato la partide, de, care dubleaza salarille

    Chiar merita si AR un oshcior.

    Toata evolutia invatamantului romanesc a stat sub nasul lor; si nimic nu pute a hoit.

    Toate plagiatele sunt truda si sudoarea AR

    Spre exemplu iata ce sforaie Dragnea: "...ViP trebuia sa primeasca la toamna o functie mai mare decat cea de deputat, intrucat s-a investit mult in el... " .

    . Faceti-l academician, daca doctor nu mai e la moda .
    Toti absolventii de academii: aka-semi-cieni !
  • +10 (12 voturi)    
    astia se coboara mai jos ca pontocratu (Luni, 29 august 2016, 21:37)

    kkciosuldelahamangia [utilizator]

    si alianta usl, nu mai au nici o limita.
    BOR-ul sa dus dracu dupa bani mai ceva ca o multinationala, dar daca si Academia care ar trebui sa fie un momunent de integritate morala, o ia pe urma politicienilor si BOR...
    ce pretentii sa ai de la niste academicieni educati in epoca de aur.
  • +10 (12 voturi)    
    Propun si eu (Luni, 29 august 2016, 21:38)

    emil bobu [utilizator]

    sa mi se dea 16000 de euro lunar neimpozabil.

    Ma asculta cineva? Nu? Pai eu nu-s in mafia politica, n-am carnet de partid, de-aia nu ma asculta nimeni.
    • -1 (1 vot)    
      iti da (Marţi, 30 august 2016, 11:32)

      miculescu-rucar [utilizator] i-a raspuns lui emil bobu

      si tie! dar intai urmeaza cursurile de alfabetizare!
      iti da de munca cinstita!
  • +12 (16 voturi)    
    Vocea Academiei Romane s-a auzit de 2 ori in (Luni, 29 august 2016, 21:38)

    deval [utilizator]

    societate in ultimii 26 de ani :
    1 sa nu se excluda latina din scoli
    2 o balbaiala despre Rosia Montana ...
    Nu au raspuns la acuzatiile din presa asupra gestionarii frauduloase a patrimoniului , nici o interventie (de mediator, iluminator) in scandalul plagiatelor dar mai ales nici o MEA CULPA , nici o operatiune reparatorie (pentru Academie) pentru a fi avut ca si colega adademiciana de renume mondial Coana Leana Ceausescu dar si membrii onorifici dupa 1989 ca Iliescu, Basescu, Andronescu ...
    Deasemenea nu inteleg cum aceasta Academie gestioneaza un patrimoniu propriu urias pe care Curtea de conturi nu are acces dar din 2010- evident cu sprijinul dlui Basescu- devine si institutie bugetara...
    Iata ca in 2016 i se urca cu totul la cap si vrea si mai mult : sa devina un fel de Patriarhia romana dupa ce nici macar de indatoririle morale nu s-au achitat fata de natie !!!!!!!!
    Cu tot respectul teoretic pe care il am intreb daca aceasta Academie are si un rol social ?! Adica poate si ea sa clarifice de exemplu doua, trei hartoape din istoria noastra ca sa nu ne trimita domn" profesor universitar sa gasim raspunsuri pe... internet -pentru momente cruciale -sa ne facem o "opinie" de ca si cum ar fi vorba de comentarii la limba romana ??!!
  • -6 (12 voturi)    
    Comment sters de user (Luni, 29 august 2016, 21:41)

    andipetre [anonim]

  • +7 (11 voturi)    
    FRIPTURISTU (Luni, 29 august 2016, 22:00)

    Cetateanu [utilizator]

    Ajuns pe cai oculte membru, dovedeste ca doar nu-i prost cine cere. Altfel ce statura morala are un individ care membru al AR este membru si a unui ONG facut de Abramburici de importanta nationala (adica la fel ca Academia) ? De curiozitate hai sa vedem performantele institutelor pastorite de dl acad, dr . ing.! Asa pe medie la concorenta cu univ din caracal. Altfel aroganta cat si preafericitu.
  • +11 (13 voturi)    
    Locuri gratis la Bellu nu vreti? (Luni, 29 august 2016, 22:30)

    MPopa [utilizator]

    Toate mediocritatile nu se gandesc decat la cum sa-si aranjeze cate o sinecura cu munca putina si bani multi. La ce sa te astepti cand vezi ca reprezentantii poporului din Parlament dau tonul? Ceilalti merg pe principiul "sa nu fim mai fraieri".
    Poate as fi luat in serios propunerile de initiativa legislativa dar cand am auzit ca domnul presedinte al Academiei vrea rang si salariu de ministru m-a apucat greata. Sa-i spuna cineva ca un presedinte de academie s-ar cuveni sa traiasca din rezultatele muncii lui profesionale, nu din titlul de academician.
    • +6 (8 voturi)    
      au deja (Luni, 29 august 2016, 23:36)

      anonim3 [utilizator] i-a raspuns lui MPopa

      Academia se ocupa si de inmormantarea membrilor. Fara gluma.
      • 0 (0 voturi)    
        milogu' (Marţi, 30 august 2016, 7:56)

        Stapanu [utilizator] i-a raspuns lui anonim3

        (adica dintre astia, acum fratele academician roman) tot milog; e o nevroza nevindecabila
    • +2 (2 voturi)    
      Well ..daca sunt decorati de Presedinte ... (Marţi, 30 august 2016, 8:31)

      MiticaPalarierul [utilizator] i-a raspuns lui MPopa

      Well ..daca sunt decorati de Presedinte - au loc gratis la Bellu Ortodox - de la intrare pe stanga, o alee intreaga.

      "Patria si Dreptul Meu!"
      .
  • +4 (6 voturi)    
    Propunere de lege - desfintati academia (Marţi, 30 august 2016, 8:47)

    dadan [utilizator]

    Eu as propune o lege prin care sa se desfinteze academia - nu stiu ce atributii are aceasta institutie dar aud de ea doar in contextul de acordare de privilegii si asigurare de locuri caldute pentru foste fosilecomuniste... sunt curios ce se intampla daca s-ar desfinta institutia... banuiesc ca stiti si voi - Nimic.... adica nimic rau... poate un pic mai bine din punct devedere financiar pentru statul roman....
  • +2 (6 voturi)    
    nerusinare (Marţi, 30 august 2016, 9:39)

    marathonis [utilizator]

    Acesti asa-zisi academicieni, dintre care unii fara teza de doctorat publicate, au atins culmea nerusinarii. De curand, sectia de istorie a primit in randurile ei pe fosta secretara a sectiei si pe un mediocru director de muzeu, cand savanti recunoscuti in tara si strainatate prin contributiile lor, creatori de scoala, nici macar nu sunt luati in seama de mediocrii care au facut propunerile. N-au nici un pic de rusine. Pentru a obtine o finantare, un cercetator de institut sau un profesor de universitate au nevoie de tot felul de punctaje, de procente etc., iar pe acesti mediocri nedemni de inaintasii lor nu-i verifica nimeni. Au facut din Academie o institutie de unde pot sa-si mareasca pensiile si sa beneficieze de diferite privilegii. Acum vor privilegii si mai mari. Toti acesti medicori trebuie verificati si multi epurati din Academie.
  • +4 (4 voturi)    
    S-au autosabotat si ăștia (Marţi, 30 august 2016, 9:44)

    titirica [utilizator]

    Chiar se vede ca sunt oameni inteligenți acolo: vor autonomie dar totuși scutiri de taxe si finanțare de la buget. Chiar nu înțeleg acest nonsens?

    Cu tot respectul, eu nu doresc propuneri legislative de la așa oligofreni fripturisti
  • +4 (6 voturi)    
    Ce fac de fapt parazitii astia??? (Marţi, 30 august 2016, 9:59)

    Toni_Romania [utilizator]

    Ce fac de fapt parazitii astia??? Inafara de a hali ban public. Cica in provincie sunt situatii cand unii "cercetatori" nici macar nu s obligati sa vina la vreun birou, "lucreaza" acasa !
  • +2 (2 voturi)    
    Academicieni incompetenti (Marţi, 30 august 2016, 13:16)

    cerceteaza [utilizator]

    Dovada ca sunt incompetenti este ca pot propune modificarea legii de organizare si de statut a Academiei pentru modificarea, de fapt, a prevederilor Constitutiei. Citez din Constitutia Romaniei:
    "Iniţiativa legislativă ARTICOLUL 74
    (1) Iniţiativa legislativă aparţine, după caz, Guvernului, deputaţilor, senatorilor sau unui număr de cel puţin 100.000 de cetăţeni cu drept de vot. Cetăţenii care îşi manifestă dreptul la iniţiativă legislativă trebuie să provină din cel puţin un sfert din judeţele ţării, iar în fiecare din aceste judeţe, respectiv în municipiul Bucureşti, trebuie să fie înregistrate cel puţin 5.000 de semnături în sprijinul acestei iniţiative."
    Unde este Academia Romana in prevederile art. 74? Daca as fi presedintele Academiei i-as concedia pe "juristii" Academiei, care pot propune astfel de solutii neconstitutionale. Daca pentru o lege poti spune ca "ceea ce nu este interzis, e permis", pentru Constitutie acest lucru nu poate fi aplicat, intrucat exista notiunea de "a aduga la Constitutie", care sta la baza multor decizii de NECONSTITUTIONALITATE.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by