Ministrul Educatiei, Mircea Dumitru, a declarat marti, la Galati, ca in cursul lunii august este asteptat verdictul comisiei de specialitate in cazul posibilului plagiat al ministrului Afacerilor Interne, Petre Toba, transmite Agerpres.

Petre Toba (foto arhiva)Foto: Agerpres

"Comisia de specialitate tehnica o studiaza (teza de doctorat - n.r.), iar in cursul lunii august asteptam verdictul", a spus Dumitru.

Ministrul Educatiei a participat marti la deschiderea Forumului Organizatiilor Studentesti din Romania, care a avut loc la Universitatea Dunarea de Jos din Galati si la care au fost prezenti peste 350 de studenti din 17 centre universitare din tara.

Mircea Dumitru a declarat la sfarsitul lunii iulie, la Digi 24, ca in cazul in care se va dovedi ca ministrul Petre Toba a obtinut prin plagiat titlul de doctor, el nu va accepta sa fie in acelasi guvern cu cineva care a plagiat.

Mai multi membri ai comisiilor care analizeaza suspiciunile de plagiatin lucrarile de doctorat ale lui Petre Toba, Mihai Stanisoara, Bogdan Licu si Neculai Ontanu s-au retras, invocand incompatibilitatea sau conflictul de interese