Mai multi membri ai comisiilor care analizeaza suspiciunile de plagiat in lucrarile de doctorat ale lui Petre Toba, Mihai Stanisoara, Bogdan Licu si Neculai Ontanu s-au retras, invocand incompatibilitatea sau conflictul de interese. Informatia, publicata in premiera de Mediafax, a fost confirmata pentru HotNews.ro de purtatorul de cuvant al Ministerului Educatiei, Mirabela Amarandei.

Acesti membri care s-au recuzat vor fi inlocuiti cu experti din afara CNATDCU, a mai spus Mirabela Amarandei. De notat ca fiecare sesizare de plagiat in cazul celor care au lucrari de doctorat in Stiinte Militare este analizata de cate o comisie formata din 3 membri ai Comisiei de Stiinte Militare ai Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU).

Ce inseamna aceasta retragere din punct de vedere al calendarului analizei suspiciunilor de doctorat? E vorba de o amanare a unor decizii finale, dat fiind ca acesti membri ai comisiilor de analiza si-au anuntat recuzarea abia pe 24 iunie. Cu toate acestea, primele rapoarte privind sesizarile de plagiat sunt asteptate in aproximativ doua saptamani.

Reamintim ca la Comisia de Stiinte Militare a CNATDCU sunt analizate tezele de doctorat sustinute la institutiile militare de invatamant superior. Este vorba de Mihai Stanisoara, Bogdan Licu, Neculai Ontanu, Petre Toba, Loredana Popescu, Loredana Radu.