Petru Becheru, denuntatorul Liei Olguta Vasilescu, s-a prezentat marti la sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) pentru a da declaratii in legatura cu amenintarile facute la adresa sa si precizari in legatura cu fatada blocului Romarta, transmite Agerpres.

Petru Becheru si Olguta VasilescuFoto: Hotnews

UPDATE 14.10 Vasilescu a spus inainte de sedinta de judecata ca nu a discutat dosarul, in schimb au aparut informatii pe surse sau din comunicate.

"Ne asteptam la represalii. Acest proces nu e despre apararea Olgutei Vasilescu, nici despre pretinsa aparare a unui denuntator ci despre libertatea de exprimare, drept constitutional castigat in revolutia din decembrie. Pe toata durata urmaririi am inteles sa nu vorbesc despre dosar, nu am facut publice date sau numele denuntatorilor. In schimb si eu si dvs ne-am confruntat cu un val de informatii pe surse judiciare, fie prin comunicatele de presa. (...) N-am absolut nicio legatura cu acea persoana din inregistrare. Nu am luat legatura cu absolut nimeni din dosar", a declarat Lia Olguta Vasilescu inainte de sedinta de judecata, potrivit Mediafax.

UPDATE 13.36 Petru Becheru, denuntatorul Liei Olguta Vasilescu, a declarat marti, la iesirea din sediul DNA, ca primarul Craiovei a transformat institutiile subordonate in structuri "de tip mafiot" cu care face presiuni asupra martorilor.

"Cand vezi sute de oameni ca te ameninta, ca te jignesc, nu are cum sa nu ti se faca teama. Mie mi-e frica si sa ies din bloc si sa ma duc la magazin sa iau paine. Doamna Olguta este o persoana foarte influenta in Craiova si si-a transformat institutiile subordonate in structuri de tip mafiot, cu care face presiuni asupra martorilor, din bugetele carora plateste diferite site-uri sa ne atace, prin care instiga lumea sa se faca denunturi mincinoase impotriva noastra. Profit de aceasta ocazie sa solicit din nou demisia doamnei Lia Olguta Vasilescu din functia de primar al Craiovei", a spus Becheru.

"Am venit sa fac declaratii in dosarul cu granitul, infractiunile de acolo... au venit banii pentru fata blocului Romarta si, de asemenea, noi precizari legate de incercarile de influentare a declaratiilor mele. Am fost amenintat, au fost amenintari la adresa vietii, la adresa oamenilor din bloc si alte chestiuni pe care vreau sa vi le spun cand ies", afirmase Becheru la intrarea in sediul DNA.

Cititi siSTENOGRAME "Te invit la mine la cabana, iti faci gratare, bei un pahar de vin, de bere, iei apa de la izvor". Denuntatorul in cazul Lia Olguta Vasilescu, invitat sa-si retraga acuzatiile de cel care-l amenintase online

Petru Becheru este presedintele unei Asociatii de proprietari din municipiul Craiova.

Tribunalul Bucuresti discuta, marti, solicitarea procurorilor DNA de luare a masurii controlului judiciar fata de Lia Olguta Vasilescu, primarul Craiovei, pe motiv ca aceasta a incercat discreditarea lui Petru Becheru, denuntator, in legatura cu dosarul in care a fost trimisa in judecata pentru infractiuni de coruptie.