Ministerul Afacerilor Externe a confirmat marti moartea unui cetatean roman in urma atacului de la Nisa.

"Procedura de identificare a corpului neinsufletit al victimei de cetatenie romana, efectuata de catre autoritatile franceze, s-a finalizat in urma cu putin timp, cu sprijinul autoritatilor romane", a precizat MAE, intr-un comunicat.

Reamintim ca trei persoane de cetatenie romana - sot, sotie si un minor - care se aflau in zona Nisa la momentul producerii atacului au fost initial date disparute, dupa care minorul si mama sa au fost identificati printre raniti, fiind internati in doua spitale din Nisa.

Tatal era dat disparut iar decesul sau a fost confirmat marti.

"Ministerul Afacerilor Externe adreseaza sincere condoleante familiei indoliate si va acorda intreaga asistenta necesara in continuare", precizeaza MAE, intr-un comunicat.

Premierului Dacian Ciolos si-a exprimat si el regretul pentru moartea cetateanului roman.

"Intre oamenii ucisi in atacul barbar de la Nisa este si un cetatean roman.

Stiu ca este putina consolare pentru familie si pentru cei dragi lui, dar vreau sa-i rog sa accepte regretul meu enorm si condoleante pentru pierderea avuta.

Este o tragedie care a lovit o familie intreaga. Sotia si copilul lui, raniti grav in atentat, sunt si ei internati in spitale din zona. Din fericire, din informatiile pe care le avem la aceasta ora, starea acestora este stabila.

Suntem in legatura permanenta cu serviciile medicale franceze. Stiu ca avem vesti mai bune in privinta celorlalti doi romani raniti in atac. Amandoi sunt inca spitalizati, dar evolutia lor medicala este pozitiva.

Autoritatile noastre, Ministerul Afacerilor Externe, Ambasada noastra la Paris, serviciul consular, sunt la dispozitia acestor familii si vom face tot ce este omeneste posibil sa le ajutam".

Si presedintele Klaus Iohannis a transmis condoleante:

"Am primit cu profund regret vestea, recent confirmata de autoritatile franceze, a decesului cetateanului roman care a fost dat disparut in urma atacului terorist de la Nisa, din cursul serii de joi, 14 iulie a.c.\

Adresez cele mai sincere condoleante familiei si le sunt alaturi in aceste momente de cumplita durere. Le doresc insanatosire grabnica si multa putere sotiei si copilului celor doi, care se afla internati la Nisa. Sunt in legatura permanenta cu Ministerul Afacerilor Externe si reprezentantii misiunilor diplomatice romane din Franta, care acorda tot ajutorul si sprijinul necesare in aceasta situatie dramatica. Nimic nu poate alina durerea celor apropiati, asa cum nimic nu poate justifica astfel de acte teroriste abominabile.

In aceste clipe grele, vreau sa reiterez hotararea ferma a Romaniei de a continua, alaturi de partenerii nostri europeni si internationali, lupta impotriva flagelului terorist, cu toate instrumentele si mecanismele disponibile".