Absolventii de liceu sustin luni testul scris la Limba si literatura romana din cadrul examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2016. HotNews.ro va publica luni subiectele primite de candidati la aceasta prima proba a Bac-ului.

Bacalaureat (foto arhiva)Foto: Agerpres

Este prima proba scrisa, fiind urmata, marti, de testul la limba materna, de proba obligatorie a profilului, care va avea loc miercuri, si de proba la alegere, care incheie examenul din aceasta vara.

Peste 137.300 de candidati din toate promotiile s-au inscris pentru probele scrise, potrivit unei centralizari ale Ministerului Educatiei. Pentru examene au fost organizate 473 de centre de examinare.

Pentru corectarea in alte judete s-au organizat 87 de centre zonale de evaluare pentru probele scrise. Miercuri, 6 iulie, va avea loc proba obligatorie a profilului la disciplinele Istorie si Matematica.

Ultima proba scrisa din sesiunea curenta, proba la alegere a profilului si specializarii, este programata vineri, 8 iulie. In functie de cele doua criterii, candidatii au putut opta pentru una dintre urmatoarele discipline: Biologie, Chimie, Fizica, Economie, Filosofie, Geografie, Informatica, Logica si argumentare, Sociologie si Psihologie.

La proba de Limba si literatura materna sunt asteptati peste 7.200 de candidati care-si vor redacta tezele intr-una din urmatoarele limbi: maghiara, germana, ucraineana, sarba, slovaca, turca, italiana si croata, precizeaza MENCS.

Reamintim faptul ca pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie sa indeplineasca, cumulativ, trei conditii:

  • sa sustina toate probele de evaluare a competentelor lingvistice si digitale
  • sa sustina toate probele scrise si sa ia nota 5 sau peste la fiecare dintre acestea;
  • sa obtina media 6 cel putin, la probele scrise.