Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, afirma intr-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook ca regreta votul dat astazi in Parlament pentru dezincriminarea conflictului de interese pentru parlamentari, mentionand totodata ca "nu regreta avalansa de calomnii previzibile, mai ales daca vin din partea celor care au condus guverne si au lasat numai restante".

Raluca PrunaFoto: Agerpres

"Regret votul de azi de dezincriminare a conflictului de interese pentru parlamentari. Nu intru aici in discutii de text. Astfel de discutii, in mod regretabil, nu au avut loc nici in Parlament, unde reprezentantului Guvernului nu i s-a dat cuvantul. Deja vu?", a scris ministrul Raluca Pruna miercuri seara pe Facebook.

"Am fost nu de mult somata sa spun ce inteleg prin restauratie. Exact asta. Mai inteleg, parafrazand, o tiranie parlamentara. In anticiparea intrebarilor, raspund: Cred in parlamentarism, In cel responsabil, in slujba cetatii", a continuat aceasta.

De asemenea, ministrul Justitiei isi exprima regretul pentru faptul ca "din legea privind abilitarea guvernului de a emite ordonante pe perioada vacantei parlamentare a fost eliminat Statutul personalului din sistemul de probatiune. Asta in contextul in care acest statut e o restanta din 2013, exista la nivel declarativ consens politic pentru imbunatatirea situatiei din penitenciare si pentru consolidarea probatiunii ca solutie, iar Romania risca din 2012 o hotatare pilot a CEDO care consta printre altele in acordarea de despagubiri estimate la aprox 100 milioane euro anual".

"Ministerul Justitiei va deschide o dezbatere cu privire la impactul unei asemenea hotarari CEDO. Pentru ca societatea trebuie sa stie ce au putut si nu au facut guvernantii ei", precizeaza Raluca Pruna.

Aceasta conchide afirmand ca: "Nu regret avalansa de calomnii previzibile. Mai ales daca vin din partea celor care au condus guverne si au lasat numai restante".

  • Amintim ca, tot miercuri, plenul Camerei Deputatilor a adoptat proiectul de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante pe timpul vacantei parlamentare, cu 64 de amendamente, scrie Agerpres. Din proiectul de lege, in Comisia juridica, au fost eliminate in totalitate capitole referitoare la justitie, cultura si administrarea patrimoniului protocolului de stat.

Raluca Pruna este unul dintre cei patru ministri care au declansat miercuri atacuri dure la politicieni consacrati si la parlamentari, o atitudine nemaintilnita pina acum, semnalul unei schimbari radicale de strategie a guvernului Ciolos. De altfel, Cristian Ghinea a avertizat in finalul atacului sau la Victor Ponta: "Acest Guvern, din care fac parte, a gresit fiind prea elegant pana acum. Nu am sarit la atacuri, n-am guvernat la televiziune... A venit vremea sa vorbim. Vom mai vorbi. Si nu in soapta". Citeste mai multe AICI.