Ministrul Educatiei Adrian Curaj a anuntat joi ca la sfarsitul acestei saptamani va solicita Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), un raport asupra stadiului analizei sesizarilor privind un posibil plagiat in mai multe teze de doctorat, printre care si cele ale lui Victor Ponta, Gabriel Oprea si Petre Toba. Aintim ca tezele sunt analizate de CNATDCU in componenta veche, o noua componenta fiind inca in proces de selectie.

Adrian CurajFoto: Hotnews

Tezele de doctorat ale mai multor fosti si actuali demnitari si persoane publice, printre care Victor Ponta, Gabriel Oprea si Petre Toba, sunt in continuare in stadiu de analiza la Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), urmand ca pana la sfarsitul acestei saptamani, ministrul Educatiei sa solicite un raport, a declarat, joi, Adrian Curaj, in cadrul unei conferinte de presa, informeaza Mediafax.

"CNATDCU inca lucreaza la analiza tezelor de doctorat, iar la sfarsitul acestei saptamani le vom cere un raport la ceea ce au facut pana acum" a declarat Adrian Curaj.

De asemenea, ministrul Educatiei a mai spus ca sunt deja 11 comisii noi ale CNATDCU selectate, in cadrul procedurii de selectie a unor noi membri CNATDCU.

Amintim ca Ministerul Educatiei a demarat saptamana trecuta procedura de analiza a tezelor de doctorat unde au existat sesizari privind suspiciuni de plagiat, cum ar fi in cazurile lui Victor Ponta, Gabriel Oprea si Petre Toba, iar in maximum 45 de zile acestia ar putea ramane fara titlul de doctor, scrie Mediafax. Problema este ca modificarile votate in aceeasi zi in Parlament ar putea invalida intreg procesul.