Traian Basescu a scris luni pe Facebook ca este necesar ca SRI sa faca publice informarile pe tema infectiilor din spitale transmise Presedintiei, dupa ceServiciul a sustinut intr-un comunicatca a trimis beneficiarilor legali circa 100 de informari, inclusiv pe chestiuni legate de fenomenul infectiilor nosocomiale".

HotNews.roFoto: Hotnews

Traian Basescu afirmase vineri laDigi 24ca a fost suprins sa afle ca problema dezinfectantilor diluati dureaza de zece ani, intrucat in perioada mandatului sau nu a fost informat de SRI.

"Din afirmatiile purtatorului de cuvint al SRI inteleg ca in ultimii 5 ani institutia a informat Presedintia cu privire la tratarea infectiilor din spitale, cu substante dezinfectante diluate, furnizate de firma domnului Condrea sau de orice alt furnizor care a diluat (falsificat) substantele de dezinfectie.

Cred ca este corect si necesar ca informarile adresate Presedintelui Romaniei pe aceasta problema sa fie facute publice de catre SRI.", a scris luni fostul presedinte pe Facebook.

Pe de alta parte, potrivit unei precizari de luni a Cotroceniului, citate de Agerpres, informarile pe care le primeste presedintele Romaniei sunt secrete si strict secrete.

Victor Ponta a spus luni ca e posibil ca informarile SRI sa nu fi fost facute la premier ci in alta parte si ca "nu a vazut niciodata acest nume de firma", facand referire la compania al carui nume a fost vehiculat in acest scandal.

Ce a declarat Ponta:

''Nu pretind ca imi aduc aminte perfect tot ceea ce am fost informat in patru ani, dar inca stau bine cu memoria, nu m-am ramolit. Si n-am vazut niciodata acest nume de firma. Poate or fi informari, poate nu s-au facut la primul ministru, poate s-au facut in alta parte, poate nu s-a vorbit despre aceasta firma.

Dar cu siguranta pot sa va spun un lucru: SRI, in baza atributiilor legale, atunci cand informa, un ministru de exemplu, despre o situatie, daca era cel mai mic aspect de natura penala, trimitea si la Parchet. Deci daca a fost trimis sau nu la Parchet, daca Parchetul l-a anchetat sau nu, asta va pot spune doar cei de la Procuratura.

Eu unul, cu siguranta si cu o memorie destul de buna, nu imi amintesc de nicio informare pe aceasta tema. E posibil sa fi fost sau poate nu au fost pentru mine'', a spus Ponta.