Comunitatea Waze Romania informeaza, dupa ce candidata PSD la primaria Capitalei a propus ca solutie pentru traficul infernal din Bucuresti un nou soft care sa prelucreze datele din softul aplicatiei de trafic Waze, ca la ora actuala au un parteneriat incheiat cu Primaria Capitalei. "Consideram ca afirmatiile doamnei Gabriela Firea au rolul de a induce opinia publica in eroare si de a se arunca o umbra de neincredere asupra parteneriatului pe care noi l-am semnat cu reprezentantii Primariei Capitalei", arata coordonatorul Comunitatii Waze Romania, adaugand ca echipa sa sanctioneaza si de delimiteaza "de orice incercare de folosire a numelui nostru in scop electoral".

HotNews.roFoto: Hotnews

UPDATE Candidata PSD la Primaria Capitalei Gabriela Firea sustine in continuare propunerea facuta: Waze este un proiect care apartine Google. Comunitatea Waze din Romania este un grup independent de Waze

"Mentionam ca echipa noastra a semnat deja un parteneriat cu Primaria Capitalei, aceasta informatie fiind publica si prezentata pe larg in mai multe materiale aparute atat la televiziunile de stiri cat si in mediul online", arata Paul Dorneanu, coordonatorul Comunitatii Waze Romania, intr-un comunicat de presa publicat pe site-ul waze.ro.

"Consideram ca afirmatiile doamnei Gabriela Firea au rolul de a induce opinia publica in eroare si de a se arunca o umbra de neincredere asupra parteneriatului pe care noi l-am semnat cu reprezentantii Primariei Capitalei", arata Comunitatea Waze Romania adaugand: "sanctionam si ne delimitam ferm fata de orice incercare de folosire a numelui nostru in scop electoral, asa cum consideram ca s-a intamplat in cazul de fata."

Potrivit Comunitatii Waze Romania, "daca doamna Gabriela Firea ar fi dorit in mod real sa realizeze un parteneriat cu echipa noastra, am fi fost anuntati inainte ca acest plan sa apara in spatiul public si astfel am fi putut-o informa ca parteneriatul pe care aceasta il propune pentru viitor exista deja in prezent."

Comunicatul de presa precizeaza ca waze.ro (site-ul Comunitatii Waze Romania) nu reprezinta in mod oficial compania Waze Mobile Ltd., respectiv Google Inc.

Paul Dorneanu a explicat pentru HotNews.ro ca el este, in mod oficial, coordonatorul Comunitatii Waze pe Romania, fiind autorizat de catre compania Waze Google sa poarte discutii cu institutiile statului: "Eu m-am ocupat de foarte multi ani de Waze pe Romania si am coordonat de la editori, utilizatori si asa mai departe si acum ma ocup si de partea media, grupul de pe Facebook , site si asa mai departe. Sunt autorizat (de catre compania Waze Google - n.red.) sa port discutii. Eu angajez in discutii institutiile, trusturile de presa, si alte parteneriate in curs de implementare, nu doar cu Primaria Capitalei, Serviciul de Urgenta, trusturi private de media ca parteneri".

"Incepand de anul trecut am deschis discutii cu reprezentanti ai Primariei, Administratiei Strazilor. S-a intamplat ce s-a intamplat cu Oprescu, asta a incetinit tot procesul, dupa care am la urmatorul primar interimar, Stefanel Marin. Am avut o discutie si cu el si a fost de acord sa dam drumul la acest parteneriat. Iediat dupa ce am vorbit cu dansul s-a intamplat tragedia din Colectiv si a cazut asa intr-un con de umbra acest parteneriat. Am reluat discutiile cu noul primar interimar Razvan Sava, dupa care am inceput sa vorbim cu diversi oameni din cadrul Primariei, de la Comisia Tehnica de Circulatie, schematizare trafic, inclusiv cu Alin Vieru care este director la Administratia Strazilor", a explicat Paul Dorneanu.

Reprezentantul Comunitatii Waze Romania a precizat ca parteneriatul este in vigoare: "Putem spune ca deja incepem sa il implementam. Unul dintre lucrurile care s-a vrut de catre reprezentantii Primariei a fost ca ei sa aiba acces la o harta cu gropile din Bucuresti, si asta s-a intamplat aproape cu o luna de zile in urma."

Gabriela Firea, candidatul PSD la Primaria Capitalei, a anuntat joi ca vrea ca Primaria Capitalei sa se conecteze la programul aplicatiei Waze Connected Citizens si sa faca un nou soft dedicat pentru prelucrarea datelor Waze. Firea spune intr-un comunicat de presa ca datele rezultate din functionarea noului soft ar trebui folosite pentru optimizarea timpilor de asteptare la semafoare sau pentru coordonarea mai eficienta a mijloacelor de transport in comun.

  • Redam integral comunicatul de presa facut public de Comunitatea Waze Romania

"Comunitatea Waze Romania doreste sa clarifice situatia acordului de parteneriat semnat intre echipa noastra si Primaria Capitalei, in urma declaratiilor aparute astazi, 5 mai, ale doamnei Gabriela Firea.

Declaratiile doamnei Gabriela Firea vizau planurile acesteia din momentul in care va deveni Primar General, mentionand ca primul pas pe care il va face pentru descongestionarea traficului va fi acela ca Primaria Capitalei sa adere la programul global Waze Connected Citizens.

Mentionam ca echipa noastra a semnat deja un parteneriat cu Primaria Capitalei, aceasta informatie fiind publica si prezentata pe larg in mai multe materiale aparute atat la televiziunile de stiri cat si in mediul online.

Consideram ca afirmatiile doamnei Gabriela Firea au rolul de a induce opinia publica in eroare si de a se arunca o umbra de neincredere asupra parteneriatului pe care noi l-am semnat cu reprezentantii Primariei Capitalei.

De asemenea, sanctionam si ne delimitam ferm fata de orice incercare de folosire a numelui nostru in scop electoral, asa cum consideram ca s-a intamplat in cazul de fata.

Consideram ca daca doamna Gabriela Firea ar fi dorit in mod real sa realizeze un parteneriat cu echipa noastra, am fi fost anuntati inainte ca acest plan sa apara in spatiul public si astfel am fi putut-o informa ca parteneriatul pe care aceasta il propune pentru viitor exista deja in prezent.

Paul Dorneanu,

Coordonator Comunitatea Waze Romania

Nota: waze.ro (site-ul Comunitatii Waze Romania) nu reprezinta in mod oficial compania Waze Mobile Ltd., respectiv Google Inc."