Sefii europeni din domeniul securitatii tin joi o intalnire de urgenta la Bruxelles din cauza atacurilor teroriste de marti din capitala belgiana.

Cei trei suspecti in atentatele din aeroportul din BruxellesFoto: Hotnews

UE a transmis joi ca intalnirea a fost convocata pentru a arata solidaridatea Uniunii cu Belgia, dar si pentru a discuta “situatia actuala a luptei impotriva terorismului” si pentru a grabi adoptarea de legislatie in domeniu.

Unii dintre liderii lumii au ridicat problema usurintei cu care teroristii intra in Europa si au criticat modul cum a raspuns Belgia la amenintarea terorista inainte de atentatele din capitala sa, scrie The Guardian.

Numerosi lideri europeni si-au manifestat, de asemenea, ingrijorarea ca "viitorul Schengen este in joc" si ca libera miscare peste granitele UE a slabit securitatea.

Premierul francez Mauel Valls a facut apel pentru aprobarea unei directive privind stocarea datelor pasagerilor care sa prevada ca toate companiile aviatice sa transmita detaliile privind pasagerii catre tarile UE.

Presedintele Comisiei Europene, Jean Claude Junker, a solicitat o "uniune a securitatii" si a spus ca spera ca UE va adopta propunerile CE pentru protectia granitelor externe ale blocului comunitar.

Ministrul roman de interne, Petre Toba, participa si el la reuniunea Consiliului extraordinar Justitie si Afaceri Interne, care va avea loc la Bruxelles.

Reuniunea a fost convocata de catre presedintia olandeza a Consiliului UE in urma atentatelor teroriste care au avut loc marti la Bruxelles, se arata in comunicatul MAI. Raluca Pruna va participa si ea la reuniunea de la Bruxelles.