Consilierul judetean PSD Luana Minea a demisionat, miercuri, de la Autoritatea Teritoriala pentru Ordine Publica din Brasov, dupa ce politistul rutier Marian Godina a dezvaluit recent, pe Facebook, ca a avut probleme cu superiorii sai dupa ce a oprit masina in care se afla Minea, in urma unui incident in trafic. Luana Minea este director al Crucii Rosii din Brasov, consilier judetean PSD si, pana miercuri, membru al Autoritatii Teritoriale pentru Ordine Publica din Brasov. PSD Brasov anuntase ca va analiza situatia Luanei Minea in Comisia de etica, dupa dezvaluirile politistului.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Doamna Luana Minea si-a anuntat demisia din ATOP, iar in sedinta de luna viitoare o vom lua in discutie. Cred ca este o masura buna pentru ca nu vad de ce numele ATOP trebuie sa apara in aceasta disputa a politiei. Faptul ca esti membru al ATOP nu trebuie sa creeze un avantaj, dimpotriva, iti aduce o multime de obligatii pe care fiecare dintre noi trebuie sa le indeplineasca", a anuntat miercuri Carol Ambrus, presedintele Autoritatii Teritoriale pentru Ordine Publica Brasov, citat de Mediafax.

Organizatia PSD Brasov, din care face parte Luana Minea, a anuntat ca va analiza situatia consilierului si va decide in conformitate cu statutul PSD si a Codului de Etica si Conduita, iar, in functie de rezultat, poate sa ii retraga sprijinul politic sau sa o excluda din partid: "In ceea ce priveste scandalul public in care este implicata Luana Minea, consilier judetean PSD, Biroul Permanent Judetean al PSD Brasov va analiza situatia creata si va decide in conformitate cu statutul PSD si a Codului de Etica si Conduita. Organizatia Judeteana a PSD Brasov precizeaza ca, potrivit statutului precum si a Codului de Etica si Conduita, membrilor de partid ale caror fapte contravin prevederilor celor doua documente mentionate, li se va retrage sprijinul politic pentru functiile publice pe care le ocupa, iar sanctiunile pot merge pana la retragerea calitatii de membru de partid", se arata intr-un comunicat al PSD Brasov.

  • Godina: Oare se va intreba cineva de ce in 2016 un politist e certat ca isi face treaba?

O echipa a Directiei de Control Intern din Politia Romana s-a deplasat, marti dimineata, la Brasov, pentru a verifica situatia semnalata de politistul Marian Godina, a anuntat miercuri IGPR.

Politistul Marian Godina, cunoscut pentru postarile amuzante pe care le publica pe Facebook, a dezvaluit recent ca a avut probleme cu sefii sai dupa ce a luat carnetul de conducere unui sofer care mergea in masina cu "directoarea Crucii Rosii Brasov".

"Oare se va intreba cineva de ce in 2016 un politist e certat ca isi face treaba?", a mai scris Marian Godina pe Facebook.

De asemenea, Godina a scris si miercuri dimineata, pe pagina sa de Facebook, despre inca un caz de umilire a unui politist de la IPJ Brasov. Godina a povestestit cum un tanar coleg de-al sau, proaspat absolvent al Academiei de Politie, a fost chemat in timpul liber de superiorii sai, pentru a da explicatii dupa ce a amendat un sofer care transporta brazi si care nu purta centura de siguranta. Conducerea IPJ Brasov i-a reprosat tanarului politist "modul de adresare, nu faptul ca a aplicat sanctiunea cu pricina". "Era clar ca baiatul nu vorbise deloc nepoliticos si ca a fost chemat pentru ca amendase pe cine nu trebuia. Ca nu se orientase", este concluzia lui Marian Godina.

  • Ancheta interna privind "presupuse interventii in afara cadrului legal" ale superiorilor politistului

Parchetul de pe langa Judecatoria Brasov a fost sesizat de catre Directia Control Intern din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, care a efectuat verificari privind "posibila savarsire a unor infractiuni in legatura cu serviciul a sefilor profesionali" ai agentului sef Marian Godina, in legatura cu "presupuse interventii in afara cadrului legal, in sensul favorizarii unei persoane ce a fost sanctionata contraventional", anunta Agerpres, citand un comunicat al prim-procurorului Parchetului Judecatoriei Brasov, Florin Nicolae Postolache.

"In data de 16 februarie 2016, ora 16:14, Parchetul de pe langa Judecatoria Brasov a fost sesizat prin fax, de catre Directia Control Intern din cadrul IGPR cu privire la faptul ca, in urma verificarilor efectuate la nivelul Inspectoratului Judetean de Politie (IPJ) Brasov, referitor la informatiile aparute in mass-media in data de 16 02. 2016, in legatura cu agentul sef de politie Marian Godina, din cadrul Politiei municipiului Brasov-Serviciul Rutier, au rezultat unele elemente privind posibila savarsire a unor infractiuni in legatura cu serviciul de catre sefii profesionali ai politistului, constand in presupuse interventii, in afara cadrului legal, in sensul favorizarii unei persoane ce a fost sanctionata contraventional in data de 8 02.2016", se arata in comunicatul citat.

Rezultatul verificarilor a fost concretizat intr-un raport, sesizarea sa fiind "inregistrata in evidenta dosarelor penale, urmand a fi efectuate verificarile corespunzatoare", se mai precizeaza in comunicat.