Parchetul de pe langa Judecatoria Brasov a fost sesizat de catre Directia Control Intern din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, care a efectuat verificari privind "posibila savarsire a unor infractiuni in legatura cu serviciul a sefilor profesionali" ai agentului sef Marian Godina, in legatura cu "presupuse interventii in afara cadrului legal, in sensul favorizarii unei persoane ce a fost sanctionata contraventional", anunta Agerpres, citand un comunicat al prim-procurorului Parchetului Judecatoriei Brasov, Florin Nicolae Postolache.

HotNews.roFoto: Hotnews

"În data de 16 februarie 2016, ora 16:14, Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov a fost sesizat prin fax, de către Direcţia Control Intern din cadrul IGPR cu privire la faptul că, în urma verificărilor efectuate la nivelul Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Braşov, referitor la informaţiile apărute în mass-media în data de 16 02. 2016, în legătură cu agentul şef de poliţie Marian Godină, din cadrul Poliţiei municipiului Braşov-Serviciul Rutier, au rezultat unele elemente privind posibila săvârşire a unor infracţiuni în legătură cu serviciul de către şefii profesionali ai poliţistului, constând în presupuse intervenţii, în afara cadrului legal, în sensul favorizării unei persoane ce a fost sancţionată contravenţional în data de 8 02.2016", se arata in comunicatul citat.

Rezultatul verificărilor a fost concretizat într-un raport, sesizarea sa fiind "înregistrată în evidenţa dosarelor penale, urmând a fi efectuate verificările corespunzătoare", se mai precizeaza in comunicat.

Politistul Marian Godina, cunoscut pentru postarile amuzante pe care le publica pe Facebook, a dezvaluit recent ca a avut probleme cu sefii sai dupa ce a luat carnetul de conducere unui sofer care mergea in masina cu "directoarea Crucii Rosii Brasov".

"Oare se va intreba cineva de ce in 2016 un politist e certat ca isi face treaba?", a mai scris Marian Godina pe Facebook.

De asemenea, Godina a scris si miercuri dimineata, pe pagina sa de Facebook, despre inca un caz de umilire a unui politist de la IPJ Brasov. Godina a povestestit cum un tanar coleg de-al sau, proaspat absolvent al Academiei de Politie, a fost chemat in timpul liber de superiorii sai, pentru a da explicatii dupa ce a amendat un sofer care transporta brazi si care nu purta centura de siguranta. Conducerea IPJ Brasov i-a reprosat tanarului politist "modul de adresare, nu faptul ca a aplicat sanctiunea cu pricina". "Era clar ca baiatul nu vorbise deloc nepoliticos si ca a fost chemat pentru ca amendase pe cine nu trebuia. Ca nu se orientase", este concluzia lui Marian Godina.