Pagina de Facebook a lui Liviu Dragnea era bombardata cu injuraturi, miercuri seara, intr-o actiune ce pare un protest fata de Legea "defaimarii sociale" a sefului PSD.

Liviu DragneaFoto: Guvernul Romaniei

La fiecare postare a liderul PSD apar zeci de comentarii cu injurii sau cu trimiteri la fotografii nu foarte magulitoare pentru Liviu Dragnea.

Reamintim ca, marti, deputatii din Comisiile Juridica si pentru Drepturile Omului au dat aviz favorabil, cu amendamente, pe legea "defaimarii sociale" a lui Liviu Dragnea, prin care amenzile prevazute initial in proiectul de lege au crescut, desi Dragnea declarase in luna octombrie, in urma unui val de critici, ca va face ca amenzile sa fie "la nivel simbolic".

Astfel, potrivit noului text, grupul social se va defini astfel: "categorie de persoane care se disting din punct de vedere social prin una sau mai multe trasaturi de gen, varsta, rasa, religie, origine etnica, limba materna, traditii culturale, orientare sexuala, origine sociala, avere*, dizabilitati, boala cronica necontagioase sau infectie HIV/SIDA."

*Desi la motivarea amendamentului Dragnea afirma ca referinta la "avere" a fost scoasa, in textul amendamentului acesta a ramas. Doar referinta la "apartenenta politica" a fost eliminata.

Potrivit textului legii, defaimarea sociala este: "fapta sau afirmatia prin care o persoana este pusa in situatie de inferioritate pe temeiul apartanentei sale la un anumit grup social".