Ministrul Justitiei Raluca Pruna a declarat miercuri ca nu a discutat deocamdata cu procurorul general Tiberiu Nitu cu privire la informatiile facute publice luni de Directia Nationala Anticoruptie din care reiese ca acesta ar fi beneficiat in mod ilegal de coloana oficiala in urma unui protocol incheiat cu Ministerul de Interne, pe cand era condus de Gabriel Oprea, dar ca urmeaza sa discute in cursul zilei de astazi, urmand sa faca mai apoi declaratii, daca este cazul. La insistentele jurnalistilor, care au intrebat daca intentioneaza sa ceara revocarea procurorului general, ministrul Pruna a afirmat ca nu exclude nicio varianta prevazuta de lege.

Raluca PrunaFoto: Agerpres

UPDATE 15:47 Procurorul general Tiberiu Nitu a ajuns la Ministerul Justitiei unde urmeaza sa se intalneasca cu ministrul Pruna.

"Nu, nu am discutat cu procurorul general. Vorbesc astazi. Imi rezerv dreptul sa fac declaratii dupa, daca consider necesar", a declarat Raluca Pruna.

"Nu am facut o analiza preliminara (referitor la situatia lui Nitu - n.red.) pe care sa o pot transmite presei", a aratat ministrul, adaugand ca zilele acestea a fost plecata la Consilul JAI (Justitie si Afaceri Interne).

"Riigoarea ne cere sa discutam cu acea pesoana (inainte de a face declaratii pe subiect - n.red.)", a adaugat ministrul Pruna, ca raspuns la intrebarile insitente privind gestionarea situatiei in cazul procurorului general.

"Un sistem judiciar nu inseamna doar procurorul general. Exista procurori si judecatori care au facut posibile rezulatele pe care le vedem in raportul de tara MCV dar si in fiecare zi. Nu am ezitari sa sustin ca oamenii profesionisti din sistem isi fac treaba. Exista oameni profesionisti si oameni mai putin profesionisti", a completat ministru.

Intrebata daca ia in calcul sa propuna Consiliului Superior al Magistraturii si presedintelui Klaus Iohannis revocarea lui Tiberiu Nitu din funstie de procuror general, Raluca Pruna a raspuns: "Nu exclud nicio varianta pentru ca legea prevede asta. Iau in calcul orice instrument pus la dispozitie de lege."

"Exista posibilitatea mentinerii cum exista si posibilitatea revocarii", a aratat Raluca Pruna.

Directia Nationala Anticoruptie a cerut luni incuviintarea urmaririi penale a fostului ministru de Interne Gabriel Oprea, sub acuzatia de abuz in serviciu, in dosarul sau aparand si numele procurorului general Tiberiu Nitu. Fostul ministru este acuzat, printre altele, ca ar fi incheiat un protocol in baza caruia procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie Tiberiu Nitu ar fi beneficiat de insotirea deplasarilor efectuate cu echipaje ale politiei rutiere, primind astfel "un folos necuvenit".

Tiberiu Nitu s-a abtinut de la solutionarea solicitarii Directiei Nationale Anticoruptie in cazul lui Gabriel Oprea, aceasta fiind in cele din urma semnata de adjunctul procurorului general Codrut Olaru.

Procurorul general Tiberiu Nitu ar fi beneficiat de aproximativ 700 de deplasari insotit de coloana oficiala, din aprilie 2014 pana in octombrie-noiembrie 2015, au declarat marti pentru Agerpres, surse judiciare. Potrivit surselor citate, media deplasarilor procurorului general ar fi de doua pe zi.