Politistii din cadrul Sectorului Lunga al Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara au depistat sambata 60 de imigranti care intentionau sa intre ilegal in Romania, pe jos, acestia fiind dusi la sediul Politiei de Frontiera Jimbolia, informeaza Agerpres.

Migranti ilegali, descoperiti la granita cu Sebia cu sistemul cu termoviziuneFoto: Politia de Frontiera

''In data de 16.01.2016, in jurul orei 01,45, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Lunga au observat, cu ajutorul sistemului de termoviziune, un grup de persoane care se deplasa pe jos, pe camp, dinspre frontiera spre interiorul tarii. Imediat, mai multe patrule de interventie si supraveghere a frontierei de stat au intervenit, grupul fiind interceptat in apropierea frontierei pe directia localitatii Comlosu Mic'', a precizat Roxana Costache, purtator de cuvant al Politiei de Frontiera Timisoara, intr-un comunicat de presa.

60 de migranţi depistaţi la frontieră

60 de migranţi opriți la frontierăPoliţiştii de frontieră au depistat 60 de migranţi care intenţionau să intre ilegal în România, pe jos, din Serbia.Grupul de persoane care se deplasa dinspre frontieră spre interiorul ţării a fost observat de polițiștii de frontieră cu ajutorul sistemului de termoviziune. Imediat, mai multe patrule de intervenţie şi supraveghere a frontierei de stat au intervenit, grupul fiind interceptat în apropierea frontierei, pe direcţia localităţii Comloşu Mic.Detalii la http://www.politiadefrontiera.ro/news.php?id_stire=6253#politiadefrontiera #migranti #timis #Pakistan #Irak #Afganistan #Somalia #Maroc

Posted by Poliţia de Frontieră Română on Saturday, January 16, 2016

Potrivit acesteia, grupul de imigranti a fost preluat si transportat la sediul Sectorului Politiei de Frontiera Jimbolia, in vederea cercetarilor.

Din primele verificari a reiesit ca imigrantii - barbati cu varste cuprinse intre 20 si 40 de ani - sunt din Pakistan, Irak, Afganistan, Somalia si Maroc.

Au fost contactate autoritatile de frontiera sarbe in vederea cercetarii in comun a evenimentului si punerii in aplicare a acordului de readmisie, se mai arata in comunicat.

Dispozitivul de supraveghere a frontierei de stat a fost intarit conform planului comun de actiune pe linia prevenirii si combaterii migratiei ilegale, potrivit sursei citate.

Reamintim ca in zona localitatii timisene Lunga are loc in septembrie un exercitiu de verificare a capacitatii de raspuns a autoritatilor romane la la criza migrantilor, prin ridicarea unei tabere ce ar putea adaposti refugiati.