Geniul de la Rahova. A scris 7 carti simultan din totalul de 10, a executat separat ore de munca astfel ca vara viitoare iese din inchisoare/ Cum este protejat Dan Voiculescu de Administratia Nationala a Penitenciarelor

de Dan Tapalaga     HotNews.ro
Marţi, 12 ianuarie 2016, 15:32 Actualitate | Esenţial


Dan Voiculescu, condamnat la 10 ani de inchisoare
Foto: Mediafax
Dan Voiculescu beneficiaza de un regim preferential in penitenciarul Rahova, astfel ca, pe langa timpul dedicat scrierii cartilor, acesta figureaza ca pontat pentru zile de munca efectuate, au declarat surse din ANP pentru HotNews.ro. Potrivit acestora, calculele  de pana acum arata ca Voiculescu ar putea iesi din inchisoare in vara anului viitor. Oficial, ANP a refuzat sa raspunda intrebarilor Hotnews.ro:  cate ore de munca a prestat pana in prezent si cate timp a alocat scrierii de carti,  motivand ca aceste date fac parte din "dosarul individual, care, potrivit normelor legale, pot fi accesate numai cu acordul detinutului".
 • Ministerul Justitiei a dat intre timp publicitatii o parte din datele solitate de HotNews.ro, indicand intr-un tabel perioada exacta alocata de fiecare detinut fiecarei carti scrise.
"In vederea stabilirii programului de lucru si tinerii evidentei timpului de lucru afectat realizarii unei lucrari stiintifice, solicitantul inainteaza o cerere administratiei locului de detinere, iar  evidenta timpului alocat se face pe baza tabelului nominal de scoatere la munca, documente ce fac parte din dosarul individual care, potrivit normelor legale in vigoare, pot fi accesate numai cu acordul detinutului", explica ANP intr-un raspuns pentru Hotnews.ro, la o serie de intrebari privind regimul detinutului Dan Voiculescu, daca a fost scos la munca, in cate zile, cate ore pe zi a fost pontat si daca a redactat lucrarile stiintifice in acelasi interval de timp cat a fost scos la munca.

Aceasta, deoarece o persoana nu poate fi dublu pontata pentru prestarea in acelasi interval de timp a doua activitati diferite, respectiv munca si redactarea lucrarii stiintifice. Ambele activitati au drept efect reducerea duratei pedepsei. Un detinut nu poate presta o munca/activitate, indiferent de natura ei, pentru mai mult de 8 ore/zi. Cu alte cuvinte, ori munceste in diferite feluri (popota,etc), ori redacteaza lucrari stiintifice. Simultan,aceste activitati nu se pot face, sustin sursele consultate de HotNews.ro

Potrivit surselor Hotnews.ro, pe langa timpul alocat scrierii cartilor, Dan Voiculescu ar fi fost pontat si ca efectuand ore de munca. Astfel, calculand orele dedicate scrisului, orele pontate ca munca si avand in vedere varsta detintului, Dan Voiculescu are sanse sa iasa din inchisoare in vara anului viitor. A fost condamnat in august 2014 la 10 ani de inchisoare, din care va efectua o treime avand in vedere varsta iar restul zilelor se scad in functie de cate carti a scris si cate ore de munca a efectuat ca pontate.

Vezi mai jos varianta integrala a raspunsului oficial all Administratiei Nationale a Penitenciarelor, la o serie de intrebari transmise de HotNews.ro la sfarsitul anului 2015.

Raspuns ANPMinisterul Justitiei a transmis, vineri, la solicitarea HotNews.ro, lista completa a detinutilor care au scris carti, in ce perioada au facut-o pentru fiecare lucrare in parte, numele profesorilor universitari care au avizat lucrarile plus lista editurilor care le-au publicat. Prin urmare, argumentul invocat de ANP referitor la confidentialitatea datelor referitoare la perioada dedicata de catre un detinut scrisului de carti nu stau in picioare din moment ce Ministerul Justitiei face publice aceste date. In plus, potrivit specialistilor in drept penal consultati de Hotnews.ro, "toate aceste date sunt continute in referatele Comisiei pt liberari conditionate si se regasesc ulterior in dosarele de instanta privind liberarile conditionate,care se discuta in sedinta publica si care,aflate fiind la arhivele instantelor,pot fi solicitate de orice persoana spre studiu".

Ce lucrari a scris Dan Voiculescu si in ce perioada

Click pe foto:

 • A patra cale    (05.02.2015 - 07.2015)
 • Efecte de antrenare a investiilor straine in economia romaneasca 1990 - 2014 (05.02.2015 - 07.2015)
 • Economia romaneasca (05.02.2015 - 07.2015)
 • Investitii straine directe - vector al dezvoltarii economice (03.12.2014 - 03.2015)
 • Managementul riscului in accesarea si gestionarea fondurilor europene (10.12.2014 - 08.2015)
 • Clasa de mijloc. TEoria si Practica antreprenoriala (25.03.2015 - 01.2015)
 • Competitia economica (22.01.2015 - 12.2015)
 • A New Theory of the Value/ Conferinta internationala - (22.10.2015 - 12.2015)
 • Omenirea, Incotro? -  (01.10.2014 - 11.2014)
 • Dezvoltarea economica durabila - (15.10.2014 - 12.2014)

Toate aceste carti au fost avizate de prov. univ.dr. Dumitru Miron, prof. univ. dr Dorina Poanta, prof. univ.dr. Ion Smeureanu si prof.univ.dr. Valeriu Potecea.

Din lista de mai sus rezulta ca Dan Voiculescu a scris, din totalul de zece carti, cel putin sapte simultan, asta fara a mai pune la socoteala orele de munca efectuate separat pentru care a fost de asemenea pontat. Pe de alta parte,  inventarul realizat de Ministerul Justitiei a devenit intre timp caduc in cazul lui Voiculescu. Din raspunul ANP rezulta ca Voiculescu a mai scris o comunicare stiintifica, ridicand astfel numarul de "opere" la 11.

Dan Voiculescu a anuntat, pe 11 ianuarie, intr-o postare pe blog, ca nu se va opri aici cu scrisul cartilor: "Da, am timp. Evident, nu dispuneam de acelasi timp inainte, drept pentru care ii enervez pe unii cu aceste volume, motiv de a-si exersa cunostintele de matematica elementara, facand calcule cu privire la presupuse date de eliberare. Da, atata vreme cat exista o lege in vigoare, nu cred ca fac nimic ilegal. Da, scriu. Scrisul nu mi-e strain. Am mai scris vreo 20 de carti inainte, pe subiecte de macroeconomie."

Postarea integrala a lui Dan VoiculescuCe spune legea 254/2013 privind regimul executarii pedepselor

Partea din durata pedepsei care este considerata ca executata pe baza muncii prestate si/sau a instruirii scolare si formarii profesionale Art. 96
(1) Pedeapsa care este considerata ca executata pe baza muncii prestate sau a instruirii scolare si formarii profesionale, in vederea acordarii liberarii conditionate, se calculeaza dupa cum urmeaza:
a) in cazul in care se presteaza o munca remunerata, se considera 5 zile executate pentru 4 zile de munca;
b) in cazul in care se presteaza o munca neremunerata, se considera 4 zile executate pentru 3 zile de munca;
c) in cazul in care munca este prestata pe timpul noptii, se considera 3 zile executate pentru doua nopti de munca;
d) in cazul participarii la cursurile de scolarizare pentru formele de invatamant general obligatoriu, se considera 30 de zile executate pentru absolvirea unui an scolar;
e) in cazul participarii la cursurile de calificare ori recalificare profesionala, se considera 20 de zile executate pentru absolvirea unui curs de calificare ori recalificare profesionala;
f) in cazul elaborarii de lucrari stiintifice publicate sau inventii si inovatii brevetate, se considera 30 de zile executate, pentru fiecare lucrare stiintifica sau inventie si inovatie brevetate.
(2) Reducerea fractiunii de pedeapsa care este considerata ca executata pe baza muncii prestate sau a instruirii scolare si formarii profesionale nu poate fi revocata.

Background. Dan Voiculescu a fost condamnat vineri, 8 august, la 10 ani de inchisoare in dosarul ICA. Alaturi de el, ceilalti inculpati au primit condamnari, cu executare si suspendare. In plus, instanta a dispus diferite confiscari si sechestre pe mai multe bunuri ale inculpatilor, totul pentru a se recupera prejudiciul din dosar calculat la 60 de milioane de euro.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

34159 vizualizari

 • +45 (51 voturi)    
  las ca vine santaju RCS (Marţi, 12 ianuarie 2016, 15:44)

  un domn [utilizator]

  si se aduna..pic cu pic...ce crede felix von crescent ca va scadea din afacerea cu Baneasa...se aduna la RCS...coane felix.....La Multi Ani Motaneeee !!!!
  • +28 (30 voturi)    
   ... (Marţi, 12 ianuarie 2016, 17:18)

   dragonfly [utilizator] i-a raspuns lui un domn

   eu am singura curiozitate, ce patesc detinutii daca se dovedeste ca nu au scris ei acele carti? Sa fim seriosi sa scrii 7 carti in acelasi timp trebuie sa ai IQ peste 230!!! Varanul sigur are mai putin de 110!!
   • +17 (17 voturi)    
    ce noroc pe noi (Marţi, 12 ianuarie 2016, 19:00)

    ty [utilizator] i-a raspuns lui dragonfly

    ca avem judecatori atat de independenti, cu salarii si pensii speciale.
    Cum zicea un cunoscut: marirea indemnizatiei reduce coruptia
    • +6 (8 voturi)    
     Marirea indemnizatiei mareste spaga (Marţi, 12 ianuarie 2016, 19:27)

     dorel [anonim] i-a raspuns lui ty

     Pentru ca judecatorul nu se mai vinde asa ieftin. Problema nu e ca exista profesori care au girat borfasi gen Voiculescu, ci DNA trebuie sa inceapa cu judecatorii corupti care au redus pedeapsa. Raspunderea lor le apartine si adevarul e ca in conditiile in care coruptia ucide, cine hotaraste vietile altora ar cam trebui sa dea socoteala cu propria viata.
   • +8 (10 voturi)    
    PARDON !!! (Marţi, 12 ianuarie 2016, 20:19)

    spectator47 [utilizator] i-a raspuns lui dragonfly

    are IQ mai mic decat numarul dela pantof...........ceva in jur de 45........
   • +4 (8 voturi)    
    "Varanul", geniul raului! (Miercuri, 13 ianuarie 2016, 10:06)

    Om bun [utilizator] i-a raspuns lui dragonfly

    Niciunul dintre cei gazduiti de beciul domnesc nu este prost, ba dimpotriva.
    In cazul "varanului", as indrazni sa spun ca toata lucratura acestuia de dupa anii '90 ar trebui introdusa in manuale, pentru studiul delapidarii.
    De ce nu poate fi atacat pentru aceasta problema nici dupa 25 de ani?
    Nu v-ati pus aceasta intrebare?
    La fel este si cazul lui Niculae si al multor securisti care stau pititi in anonimat.
    Pentru el si toti ca el legea este doar o "bariera pentru dulai" si nimic mai mult.
 • +43 (45 voturi)    
  Taiati copacii (Marţi, 12 ianuarie 2016, 15:50)

  Taiati copacii [anonim]

  Taiati copacii ca ne trebuie hartie. S-au apucat romanii de scris. In viteza asta epuizam repede toata padurea. Sa te tii carti in biblioteci acum si la librarii coada.
  Romania esti penibila cu toti conducatorii tai. Chiar nu se vede cu ochiul liber ? Hei DNA Ministru Justitiei, Johannis hei ... nu se aude, nu se vede ?
  • +28 (30 voturi)    
   Lasa copacii unde sint, .... aruncati cerneala, (Marţi, 12 ianuarie 2016, 16:34)

   linarel [utilizator] i-a raspuns lui Taiati copacii

   rupeti creioanili, pixurili

   phai , numai geniul ala de sova lucra 26 ore/zi

   harnicelul asta sper sa mai primeasca si un spor de pedeapsa dupa ce se dovedeste ca a mintit.

   asta-i justitia din romania.
  • -10 (28 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Marţi, 12 ianuarie 2016, 16:40)

   [anonim] i-a raspuns lui Taiati copacii

 • +25 (27 voturi)    
  Wtf? (Marţi, 12 ianuarie 2016, 16:36)

  mr_mojo [utilizator]

  E păcat de copaci, mai ieftin cu plumb...
 • +15 (17 voturi)    
  Is uimit, mazeta nu a postat inca (Marţi, 12 ianuarie 2016, 16:40)

  Fu Leng [utilizator]

  Sa-si apere tatucul care-l hraneste.
  ps: hrana = laturi intr-o treuca.
 • +11 (15 voturi)    
  Smeureanu? (Marţi, 12 ianuarie 2016, 16:47)

  sile [anonim]

  E profesor de informatica sau ceva de genul asta. Ce treaba a avut cu tematica abordata in cartile lui Voiculescu?
  • +5 (7 voturi)    
   Smeureanu e unul din cei mai corupti profesori (Marţi, 12 ianuarie 2016, 19:28)

   marian [anonim] i-a raspuns lui sile

   Am avut destui colegi care au trecut cu plicul la el.
 • +16 (18 voturi)    
  ''dmn profesor''... (Marţi, 12 ianuarie 2016, 16:53)

  astronaut [utilizator]

  zis si ''VARANUL'', pai cate n-a facut si desfacut pana si USL-ul face parte din facaturile lui ! mare lucru sa iasa din ''brutarie'' , daca exista ''LEGE'', pentru asta si se mai observa ca unii (DNA) se lupta ca acesti indivizi sa plateasca pentru faptele lor si altii (ANP) , la fel ca sa-i elibereze !!! ceTARA e asta ?
 • +14 (16 voturi)    
  wtf ?? (Marţi, 12 ianuarie 2016, 17:07)

  blabla [anonim]

  Clasa de mijloc. TEoria si Practica antreprenoriala (25.03.2015 - 01.2015)

  Asta terminat-o cu 2 luni inainte sa o inceapa. "Bines" cum ar zice un subaltern/servitor de-ai lui :).
  • +3 (5 voturi)    
   Comment sters de user (Miercuri, 13 ianuarie 2016, 8:56)

   Crioan [anonim] i-a raspuns lui blabla

 • +16 (18 voturi)    
  E clar ca (Marţi, 12 ianuarie 2016, 17:09)

  Ciobanul Bucur [utilizator]

  celor de la Administratia penitenciarului le e frica de Mircea Badea, care, daca se supara pe ei, ii face harcea-parcea, asa cum s-a dovedit azi ca Guvernului ii e frica de Mircea Badea, care aseara le-a cerut imperativ sa raspunda imediat ce a facut pentru salvarea copiilor "rapiti" din sanul familiei din Norvegia, iar azi Guvernul a si dat raportul cu ce a facut pana acum.
  Ce tara, ce tara, in care puterea apartine unei haite de la un post TV!
 • +16 (20 voturi)    
  Carti. (Marţi, 12 ianuarie 2016, 17:11)

  MirceaGeorgescu1 [anonim]

  Geniul Crescent, mai tare ca Geniul din Carpati! Trebuie tinut inchis, ca-si pierde duhul!
 • +20 (22 voturi)    
  ! (Marţi, 12 ianuarie 2016, 17:19)

  Kpriciu [utilizator]

  Ackin' bastard , averea nu-i poate fi confiscata, condamnat 10 ani si iese dupa doi, halal anckin'g tzara, mi-e rusine sa spui ca-s din Romania! :(
 • +17 (19 voturi)    
  Si ramine si cu mare parte din avere (Marţi, 12 ianuarie 2016, 17:22)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  Justita la noi apara mafia securista.
 • +19 (21 voturi)    
  REVOLTA si REVOLUTIE -pana cand santem furati ??? (Marţi, 12 ianuarie 2016, 17:28)

  DreptateOnu [anonim]

  Cu 62 de milioane furate iasa Criminalul Dan Voiculescu si mult alti dupa scurt timp de detentie .

  CORUPTIA KGB a ocupat Romania , Parlamentul si Justitia !
 • -20 (26 voturi)    
  puneti-le sare pe coada lui Voiculescu si altora (Marţi, 12 ianuarie 2016, 17:45)

  Gustav666 [utilizator]

  Da, legea este idioata, dar e lege. Pana va fi abrogata, facilitatile pe care le ofera detinutilor isi produc efectele.
  • +17 (19 voturi)    
   Legea se refera la lucrari stiintifice (Marţi, 12 ianuarie 2016, 18:32)

   Fu Leng [utilizator] i-a raspuns lui Gustav666

   Nu vorbe insirate aiurea pe hartie. Asa ca Varanul and company trebuie sa stea pana putrezesc la mititica.
   • +4 (6 voturi)    
    AMIN (Marţi, 12 ianuarie 2016, 19:30)

    un domn [utilizator] i-a raspuns lui Fu Leng

    asa sa fie
   • -11 (15 voturi)    
    las-o balta (Marţi, 12 ianuarie 2016, 21:07)

    Gustav666 [utilizator] i-a raspuns lui Fu Leng

    Da-mi si mie un articol de lege care defineste lucrarea stiintifica.
 • +20 (22 voturi)    
  DOMNUL PROF MIRON DUMITRU ?? (Marţi, 12 ianuarie 2016, 17:58)

  747 [utilizator]

  De la ase?
  Stiam eu ca e ceva "fishy" pe acolo...
 • -23 (25 voturi)    
  Voi nu va dati seama (Marţi, 12 ianuarie 2016, 18:01)

  Stef_and [utilizator]

  Ce mare .... devine chelul de pe B1!
  Eu ii doresc sa aita el sau cineva apropist lui o soarta similara cu a puscariasilot r, sa munceasca si sa scrie de zor ca dupa aceea sa vina un chel la B2 si sa il manince pe ubdeva de cr a facut el sau nu a facut!!
  • +15 (21 voturi)    
   ... (Marţi, 12 ianuarie 2016, 18:14)

   pathfinder [utilizator] i-a raspuns lui Stef_and

   Tu esti chel la limba romana.
   Sau ai taste sarite.
   Sau esti sarit tu?!? :)
   • -9 (13 voturi)    
    Vezi ca nu esti chiar asa... (Marţi, 12 ianuarie 2016, 19:02)

    Stef_and [utilizator] i-a raspuns lui pathfinder

    Ti-a fost greu sa iti dai seama!
    Dar ai realizat!
    • +5 (5 voturi)    
     Incepe cu limba Romana (Miercuri, 13 ianuarie 2016, 8:49)

     Bogdan_100 [utilizator] i-a raspuns lui Stef_and

     Apoi treci la partea cu insulte si injuraturi
 • +15 (17 voturi)    
  Si eu scriu o carte (Marţi, 12 ianuarie 2016, 18:26)

  CititorulComentator [utilizator]

  Intitulata "Cum sa rupi capul cuiva"...trebuie sa ma documentez in practica, poate domnul Voiculescu se ofera ca subiect sa-mi testez metodele pe el.
 • +11 (15 voturi)    
  La munca FIZICA (Marţi, 12 ianuarie 2016, 18:58)

  Burebista [anonim]

  la mina sau la lucrari de drumuri sa presteze munca 10 ore pe zi iar la 3 zile de munca executata sa aiba o zi in plus executata .La munca borfasilor si nemernicilor ca a-ti furat si distrus TARA.Dna, Pruna uregent cerem reglementari in executarea pedepselor ,la fel sa se acelereze la maximum recuperarea prejudiciului adica HOTIEI .Apoi tot Dv sa acelerati procesele si cercetarile si la puscarie cu borfasi .
 • +3 (5 voturi)    
  Doamnelor și domnilor... (Marţi, 12 ianuarie 2016, 19:24)

  RCS [anonim]

  Sa nu ne impacientăm și să luăm de bun ceea ce susțin slujbașii statului referitor la informațiile alea secrete din dosarul individual al deținutului. Aș recomanda călduros autorului cererii de informații să păstreze răspunsul primit. Nu de alta, dar vine acel moment magic (nu mai e mult) când deținutul cere eliberarea înainte de termen și instanța decide, și o să vedem cum informațiile alea, așa zis confidențiale, se vor înșira în motivarea hotărârii, uimindu-ne cu puterea de muncă și creație a deținutului. Atunci trebuie să le cerem socoteală, cu documentele lor pe masă.
  Oricum, de apreciat ideea și efortul de azi al Hotnews.
 • +10 (14 voturi)    
  E pe duca munca intelectuala in puscarii ? (Marţi, 12 ianuarie 2016, 20:40)

  Susufler0 [utilizator]

  Voiculescu se grabeste sa iasa din puscarie, scop in care toarna carte, dupa carte, mai ceva decat o turna odinioara pe vara-sa la Securitate. Daca in dosarul "Santaj la RCS" ar fi fost singurul inculpat, poate ca nu s-ar fi spetit asa cu munca scrisului si , in schimb ar fi grabit judecarea dosarului pt a face apoi o contopire a pedepselor, incercand sanu primeasca cu acest prilej un spor de pedeapsa. In modul asta, nu ar mai fi executat nimic din pedeapsa pt santaj. Cum insa nu e singurul inculpat in dosarul "Santajul", aici mai fiind bagata si fi-sa Camelia, ca un bun tata ce este, nu a grabit judecata. In aceasta situatie e foarte posibil sa se intample urmatoarele : 1. Sa iasa din puscarie,eliberat conditionat in cazul ICA, inainte de a fi condamnat definitiv in dosarul de santaj. 2.Independent de asta, printr-o Ordonanta de Urgenta, (de altfel deja promisa de ministrul Justitiei) sa se modifice Legea privind executarea pedepselor, eliminandu-se lucrarile stiintifice din randul activitatilor lucrative care contribuie la scaderea pedepselor.3 Sa fie condamnat in dosarul de santaj al RCS-RDS, in aceasta situatie, putand primi si un spor de pedeapsa datorita persistentei infractionale (asta depinde numai si numai de judecator, de cat de sever este). Aceasta a doua pedeapsa va fi si ea injumatatita , datorita criteriului de varsta (peste 60 de ani) si va putea sa nu fie executata integral , in caz de liberare conditionata. Doar ca Felix ar trebui sa presteze numai munci fizice, pt a-si mai scadea din pedeapsa. Una peste alta, ar mai petrece niste sarbatori (Paste, Craciun,depinde cate), departe de casa. Concluzia este ca Voiculescu va mai intra in puscarie, cel putin o data. Reconfortant !
 • -5 (13 voturi)    
  iarasi un titlu de cancan (Marţi, 12 ianuarie 2016, 21:32)

  miruna [anonim]

  in titlu "voiculescu iese vara asta din inchisoare"
  in text "voiculescu AR PUTEA iesi in vara ANULUI VIITOR" (adica peste doua veri)
 • +5 (7 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 13 ianuarie 2016, 7:08)

  [anonim]

 • +3 (5 voturi)    
  Comment sters de user (Miercuri, 13 ianuarie 2016, 8:52)

  Crioan [anonim]

 • +13 (13 voturi)    
  Varsta pensionare 65 ani ,60 ani =1/2pedeapsa (Miercuri, 13 ianuarie 2016, 9:07)

  andreesanu [utilizator]

  Avem legi IDIOATE !!! Varsta de pensionare minim 65 ani !!!,dar pentru cei care au implinit 60 de ani se reduce 1/2 pedeapsa !!!.
  Sa fii om liber !,sa muncesti o viata ca un caine ! si nu beneficiezi de dreptul tau de pensie (pentru ca legea te "condamna" sa muncesti pina la 65 de ani) !!! asta-i legea acum ,nu vorbim de exceptii .
  CULMEA NEDREPTATII unui puscarias i se reduce pedeapsa automat ca a implinit 60 de ani !!! =BATAIE DE JOC PENTRU CEI CARE MUNCESC SI FACILITATI PENTRU CEI CARE FURA !!!, cei asta legiuitorilor ???
 • +2 (4 voturi)    
  Când mai fac reeducare? (Miercuri, 13 ianuarie 2016, 10:00)

  mircea [anonim]

  Este dovedit că toți eliberații anticipat pe baza unor//lucrări științifice// nu sunt reeducați,deci ar trebui ca în loc să li se reducă perioada de detenție,aceasta să crească pentru a putea fi complect reeducat și redat societății ca un om corect,fără apucături de mafiot.În închisoare,prioritate este programul de reeducare,orice alte activități să fie acceptate numai dacă infractorul dovedește bună purtare și interes pentru îndreptare.Scrisul sa dovedit o metodă de fraudare,deci nu trebuiau eliberați anticipat.Explicația cu //legea permite//este impertinentă.Legea nu permite ca să furi,indiferent ce furi.
 • +3 (3 voturi)    
  carti in inchisoare (Miercuri, 13 ianuarie 2016, 11:32)

  dan [anonim]

  Ma bucur ca s-a publicat continutul articolului.
  Litera f se refera la "elaborarea de lucrari stiintifice publicate" ceea ce inseamna indeplinirea simultana a trei conditii :
  -elaborarea de catre detinut a lucrarii
  -caracterul stiintific al lucrarii
  -publicarea acesteia
  Ma indoiesc ca nu se poate solicita de catre instanta probarea faptului ca lucrarea a fost elaborata efectiv de detinut (inregistrari de la biblioteca inchisorii, daca cartile mentionate in bibliografie au fost consultate realmente de detinut, ciornele, adnotarile timpul alocat ..etc).
  La fel se poate solicita expertizarea caracterului stiintific al lucrarii.
 • +2 (2 voturi)    
  in atentia oricarei institutii normale la cap (Miercuri, 13 ianuarie 2016, 12:17)

  samariteanul [utilizator]

  Nu inteleg de ce acesti golani de la ANP mai sunt in functii?De ce nu li se verifica averile acestor comandanti de penitenciare?Sunt 100% convins ca este o mafie intreaba cumparata de acesti puscariasi care poate fi destructurata daca SRI ,doreste asta.
  Voiculescu a platit 60 de milioane statului?Daca nu ar trebui sa stea toti cei 10 ani,nu?Unde este adevarata Justitie,ca ce vedem la televizor este doar o mica parte a ei care lupta cu coruptia,cea mai mare parte a Justitiei sunt convins ca este fabulos de bogata si corupta pana in maduva.Cum sa faci "caduc" un document care poate inscrimina un detinut si nu numai?
  Aaaaaa,scuze,am uitat ca suntem in Romania,o tara africana in care Justitia este oarba si neghioaba,Fiscul nu exista,Institutiile statului sunt intro proportie covarsitoare corupte si pline de banditi si prostituate. Daaaaa,imi cer scuze ca am sperante si ma las pagubas.Mai bine plec din tara asta nenorocita si plina de iresponsabili care ca si in Epoca de Aur voteaza cu steagurile rosii si cu hotii si bolsevicii arhicunoscuti de pe vremea Raposatului (am scris cu litere mari epoca si raposatul pentru ca macar in acel timp ,acel om a mai si facut ceva,pe cand din 89 se fura totul de mai toti).
 • +2 (2 voturi)    
  Va rog frumos... (Miercuri, 13 ianuarie 2016, 17:31)

  Gladiatorul [anonim]

  sa-mi spuneti, cititori ai Hotnews: S-a schimbat ceva in Romania de azi fata de Romania securisto-comunista de dinainte de 1989? Mie schimbarile mi se par nesemnificative.
  • +2 (2 voturi)    
   O Specie - Nomenklatura (Miercuri, 13 ianuarie 2016, 18:41)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui Gladiatorul

   INTRA incet..dar sigur la Brutarie...e un pas care NU poate fi IGNORAT !


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by