Fostul primar al sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone s-a prezentat luni la Tribunalul Bucuresti, unde se discuta contestatia sa la decizia DNA de a-l plasa sub control judiciar pe cautiune, suma stabilita fiind de 1,5 milioane de lei, in dosarul privind tragedia de la clubul Colectiv, transmite Agerpres.

La intrare in sediul tribunalului, Piedone a declarat ca a contestat masura controlului judiciar pe cautiune si are incredere ca se va face dreptate.

La mijlocul lunii decembrie, DNA a decis ca fostul edil trebuie sa plateasca o cautiune de 1,5 milioane lei, iar pe 29 decembrie 2015 acesta a depus drept garantie un imobil si vehicule de epoca.

Initial, Cristian Popescu-Piedone a fost pus sub acuzare pentru abuz in serviciu in legatura cu eliberarea autorizatiei de functionare pentru clubul Colectiv. Ulterior, procurorii l-au anuntat ca au extins urmarirea penala si au dispus punerea in miscare a actiunii penale in cazul sau pentru fals intelectual si abuz in serviciu.

Potrivit DNA, in perioada 12 noiembrie 2014 - 30 ianuarie 2015, Piedone si-a indeplinit in mod defectuos atributiile de serviciu, cu incalcarea dispozitiilor legale privind apararea impotriva incendiilor, prin aceea ca a emis un acord si o autorizatie de functionare necesare desfasurarii activitatii de catre o societate comerciala (alta decat SC Colectiv Club SRL).