Cristina Guseth isi cere scuze, intr-un mesaj postat pe Facebook, pentru prestatia "slaba" in fata Comisiilor juridice reunite ale celor doua camere, unde a fost audiata luni dupa ce fusese nominalizata de Dacian Ciolos la conducerea Ministerului Justitiei.

Cristina GusethFoto: Facebook.com

"Prestatia mea a fost slaba si imi cer scuze acelora pe care i-am dezamagit. Le multumesc acelora care m-au sustinut si acelora care m-au criticat cu buna-credinta si ii asigur ca, dincolo de acest esec personal, voi continua sa sustin din afara sistemului judiciar statul de drept, integritatea in viata publica si lupta impotriva coruptiei", afirma aceasta.

Cristina Guseth scrie ca s-a dus "cu buna-credinta la audieri", avand de partea sa "experienta manageriala a lucrului cu magistratii si institutiile sistemului judiciar".

"Am fost animata de dorinta de a reprezenta intr-un mandat provizoriu, de doar un an, agenda cetateanului, a justitiabilului care nu are studii de drept, dar isi doreste procese mai scurte, integritate in randul magistratilor si combaterea coruptiei. Legile si institutiile, prevederile legale nu sunt scop in sine, ci sunt in slujba acestor obiective", adauga ea, inainte de a-i ura succes Ralucai Pruna, "un profesionist desavarsit, in eforturile de a creste increderea cetatenilor in domnia legii in Romania".

Reamintim ca Dacian Ciolos a anuntat luni noapte ca a decis sa retraga propunerea Cristinei Guseth la portofoliul Justitiei, "pentru a nu vulnerabiliza in niciun fel increderea in ministrul Justitiei din Guvern, intr-un an foarte important pentru mentinerea credibilitatii activitatii Justitiei". Marti dimineata, Ciolos a inaintat Parlamentului o noua propunere, pe Raluca Pruna.

Luni, Cristina Guseth primise aviz favorabil din partea Comisiilor juridice reunite ale celor doua camere, in ciuda unor momente pe alocuri umilitoare in timpul audierilor, cand ministrul propus a admis ca s-a "blocat". Audierile au durat doua ore si au avut parte inclusiv de un moment in care senatorul Serban Nicolae i-a spus acesteia ca "are sansa" sa se retraga. La final, Guseth a catalogat audierile drept "o experienta dura".