ACTUALIZAT Cristina Guseth, aviz favorabil in Comisii pentru functia de Ministru al Justitiei: "In pofida acestei umilinte, raman sa duc Romania in structurile euroatlantice. Imi propun sa fac management pentru minister"

de Iulia Rosca     HotNews.ro
Luni, 16 noiembrie 2015, 18:58 Actualitate | Politic


Cristina Guseth
Foto: Facebook.com
Cristina Guseth, propusa pentru functia de ministru al Justitie, a primit avizul favorabil din partea Comisiilor juridice reunite ale celor doua camere, in ciuda unor momente pe alocuri umilitoare in timpul audierilor, cand ministrul propus a admis ca s-a "blocat". Audierile au durat doua ore si au avut parte inclusiv de un moment in care senatorul Serban Nicolae i-a spus acesteia ca "are sansa" sa se retraga. La final, Guseth a catalogat audierile drept "o experienta dura". "Ati beneficiat de un vot politic nu unul tehnocrat" s-a auzit la final sinteza unui deputat.

"Nu sunt pregatita, dar am sa ma pregatesc", a declarat Guseth jurnalistilor. "Nu sunt pregatita in sensul faptului ca nu am educatie juridica. Tocmai de asta, eu cred ca acolo pot reprezenta justitiabilul. Si ei trebuie sa inteleaga ceea ce este in legi. Legea nu este apanajul unor oameni cu pregatire juridica. Legea se aplica oamenilor. Deci, eu voi reprezenta acei oameni si voi face un efort suplimentar ca sa inteleg si sa iau decizia buna".

"A fost o experienta dura" a admis ea, adaugand ca va face tot ce "tine de mine ca drumul Romaniei sa continue".

Intrebata cum se va descurca atunci cand va trebui sa sustina proiecte si ordonante in Parlament, nu va veni ea sa le sustina si va avea "cu experti".

Guseth a admis ca s-a blocat atunci cand a fost intrebata despre "sistemul de imunitati" care apare in programul de guvernare, uitand de "imunitatile parlamentarilor" in cazul de arest preventiv, perchezitie etc. "Sunt oameni cu care trebuie sa colaborezi" a mai spus ministrul propus, cand jurnalistii au intrebat-o daca nu le-a putut spune "in fata" ca tocmai despre imunitatea acestora este vorba.

Ulterior acelui moment, seria de intrebari s-a tinut lant, iar Guseth nu a reusit sa ii multumeasca pe cei care le adresau, care au tinut sa revina asupra lor. In pauza de consultari, ea a recunoscut de altfel ca este nemultumita de propria prestatie.

Cea care a i-a pus intrebarea "capcana" lui Guseth, deputata ALDE Steluta Cataniciu, si care a votat impotriva avizului favorabil, a anuntat la finalul sedintei ca in urma acestei audieri isi da demisia din functia de membru al Comsiei juridice.

"A fost un vot politic pentru un ministru tehnocrat" a sintetizat la final deputatul PSD Daniel Florea.
 • Vezi mai jos desfasurarea LIVE TEXT a audierilor:


Ora 21.11: Guseth:  "Din prima secunda am fost de buna credinta si am spus ca nu sunt jurist. Ceea ce imi propun este sa fac management pentru acest minister. M-am emotionat si am ratat un raspuns pe care in mod normal l-as fi stiut. In pofida acestei umilinte, ramin sa duc romania in structurile euroatlantice."

Ora 21.10: Aviz favorabil! Doar 6 voturi impotriva si 6 abtineri; 41 de voturi "pentru". 

Ora 20.57: Pauza de consultari de 5 minute. Presa este scoasa din sala.

Ora 19.23: Intrebari din partea deputatilor si senatorilor, la care Guseth va raspunde ulterior:

 • Ciprian Nica (PSD) Aveti in vedere modificarea prevederilor din Codul Penal si de Procedura Penala declarate neconstitutionale?
 • Raspuns: Ceea ce voi face: voi consulta toti actorii sistemului judiciar. ICCJ, DNA, profesiile liberale. Voi face o dezbatere publica transparenta.
 • Cred ca atunci cand vei reusi sa cresti capacitaea de a gestiona dosare, cazuri in instanta, cand vei reusi sa cresti celeritatea. As vrea sa mentionez increderea pe care oamenii o au in DNA. Dupa cum se vede, in Romania atunci cand ai rezultate oamenii te apreciaza. Imi doresc ca justitia sa fie un serviciu in slujba cetateanului.
 • Marius Manolache (PSD): Cum vedeti solutionarea problemei ofiterilor acoperiti din justitie?
 • Raspuns: Magistratii fac o declaratie in care spun ca nu sunt ofiteri acoperiti. Daca aceasta declaratie este falsa, este o problema. Noi am semnat alaturi de ei (UNJR) acel comunicat. Mi se pare normal sa fie investigatii. In momentul cand va exista o proba pentru acest lucru, categoric il voi lua in calcul.
 • Florina Jipa (UNPR): (...) stim cine este pe langa dvs. (...) Intrebare este de unde studiati un dosar penal?
 • Raspuns: Nu este rolul minsitrului justitiei sa studieze un dosar, ministrul trebuie sa fie independent de un dosar. Dvs induceti ideea ca eu sunt o marioneta, ceea ce trebuie sa recunosc ca este destul de...pe ce va bazati? Este jignitor. Raspunsul este ca nu voi studia eu dosare penale.
 • Nicolae Vlad Popa (PNL): Daca vei folosi acest drept al guvernului de a elimina taxa de timbru, daca veti face ceva ca acel legal aid, daca desi exista reglementari veti face ceva ca sa nu mai existe avocatura clandestina (...)?
 • Raspuns: Stiu ca sistemul juridic nu beneficiaza de aceasta taxa si ca se duce la adminsitratie. As vrea sa pot sa fac ceva dar am sa vad in functie de consultari. Legal aid: trebuie gasita o maniera transparenta si concurentiala. Legat de faptul ca sunt in familie judecator, procurori, avocati - aici este o problema de etica, pentru ca nu ii poti obliga pe acesti oameni sa nu se casatoreasca. Poti pune niste reguli de conflict de interese. Pe masura ce vei reusi sa construiesti aceasta cultura (a integritatii - n.r.). (...) 
 • Remus Cernea: Va cunosc activitatea de multi ani si va apreciez foarte mult. In luna iunie CEDO a decis ca pentru cuplurile formate din persoanele de acelasi sex, statul trebuie sa ofere o forma de recunoastere, fie sub forma de parteneriat civil, fie casatorie (nota reporterului: rumoare in sala la rostirea acestei intrebari). Ministrul de justitie roman la acea vreme a recunoscut ca in Romania s-a produs o importanta schimbare de mentalitate. Dvs. veti sustine public o legislatie conforma cu legile deja adoptate din majoritatea tarilor europene?
 • Raspuns: Cred ca aceasta este o problema care tine de o consultare publica. Ceea ce vor romanii pe acest subiect este relevant, daca romanii isi vor spune clar cuvantul atunci voi avea si eu o pozitie.
 • Serban Nicolae (PSD): Trec peste faptul ca va subordonati activitatea rapoartelor CEDO. Am vazut multe ineptii juridice in rapaortele CEDO. (...) Cum evaluati statutul de ministru raportat la art. 109 primul alineat din Constitutie? (N.R: "Guvernul raspunde politic numai in fata Parlamentului pentru intreaga sa activitate. Fiecare membru al Guvernului raspunde politic solidar cu ceilalti membri pentru activitatea Guvernului si pentru actele acestuia.")
 • Raspuns: Exista experti pe care o sa ii iau cu mine in guvern. Voi respecta profesionistii cu care lucrez.
 • Daniel Florea (PSD): Ati avut interviuri recente. Asociatiile magistratior - (...) sindicate neprofesioniste. In altul ati spus CSM (...)- controlul politic asupra justitiei. Am auzit astazi pe dl Ciolos spunand ca numirea dvs are ca scop credibilizarea justitiei. Cine credeti ca a decrediblizat-o?
 • Raspuns: Asta este afirmatia pe care am facut-o despre asociatiile de magistrati pe care noi le-am sustinut constant, pentru ca este important sa nu fie doar  sindicale ci sa contribuie la reforma sistemului. in ceea ce priveste cei doi membri CSM revocati, a existat o dezbatere foarte ampla, v-as aduce aminte ca este o decizie a Curtii de Apel din Galati (...)
 • Cred ca justitia a inceput sa creasca in credibilitate. Sunt institutii care au crediblitate si care au de castigat in credibilitate. Cred ca increderea in justitie nu poate fi cresscuta decat atunci cand exista predictiblitate in actul de justitie.
 • Steluta Cataniciu (ALDE): Ce intelegeti prin sistem de imunitati si cum doriti in mod concret sa il revizuiti, care este procedura pe care urmeaza sa o aplicati? Statul de drept pe care il aparati de 25 de ani, de cine il aparati? La ce institutii publice va referiti, institutia prezidentiala se regaseste?
 • N.R.: Catanciu revine asupra intrebarii si ii reproseaza lui Guseth ca nu isi noteaza intrebarile. 
 • Raspuns:  Cred ca petnru a functiona un stat in regim democratic este foarte important ca presedintele sa aiba imunitate pe perioada mandatului. In afara imunitatii pe care o are presedintele... Vorbim de imunitate pentru o functie aleasa... (n.r: Cristina Guseth pare ca nu a inteles intrebarea si nu isi continua raspunsul).
 • Catanciu revine: "Daca dvs considerat ca este o formalitate, renunt la intrebare. Daca este serioasa, astept raspuns."
 • Raspuns: "Va referiti la imunitatea in cazul cercetarii penale?
 • Parerea noastra a fost ca poltiicienii trebuie sa aiba imunitate doar pentru declaratiile politice."
 • Catanciu: Care este procedura, cum anume se revizuieste?
 • NR: Se contureaza un moment delicat pentru Guseth. Mai multi membri ai comisiei comenteaza pe margine si rad. Serban Nicolae o aplauda pe Catanciu.
 • Raspuns: Suntem in momentul in care formam un guvern pentru a depasi o criza de incredere. S-a facut acest program de guvernare, nu am ajuns sa facem proceduri.
 • Catanciu: Aveti impresia ca puteti vorbi de o criza de incredere cand dvs va prezentati asa la o audiere?
 • Ovidiu Dontu (PSD): A trecut de comisie o lege a personalului instantelor. Aceasta lege prevede si o serie intreaga de drepturi pentru personalul instantelor. Sustineti drepturile persoanelor?
 • Raspuns: ... Personalul auxiliar - am propus completarea acestui deficit. (...)
 • Intrebare: Veti promova o lege privind raspunderea magistratilor?
 • Raspuns: Am organizat o dezbatere publica. Orice lege paote fi imbunatatita. Eu stiu ca o astfel de lege exista.
 • Catalin Boboc (PNL): Fostul minsitru al justitie s-a angajat ca va demara o discutie cu toti actorii privind codurile (civil). Aveti in vedere o astfel de analiza si un termen?
 • Raspuns: Nu sunt in situatia sa am tinte si termene. Desigur mi se pare f important, este o schimbare fundamentala si este normal sa faci o evaluare pentru a vedea ce trebuie imbunatatit. Ceea ce stiu este ca a fost un impact puternic asupra instantelor.
 • Ciuca, presedintele Comisiei: Noi simtim nevoia sa se faca un inventar sa vedem unde sunt confuzii. Sunt zone in care impactul scontat nu a fost cel regasit in realitate. Ne-ar interesa un asemenea inventar pt a vedea atat in zona de drept privat cat si penal sa vedem zonele vulnerabile.
 • Eugen Nicolicea (UNPR): Ce isneamna sistem juridic, ce inseamna sistem judiciar?
 • Raspuns: Judiciar inseamna institutiile care infaptuiesc actele de justitie, iar juridica este o definitie mai extinsa. Acest termen este folosit si in rapoarte CSM. Domnule Nicolicea, daca vreti sa demonstrati ca nu sunt jurist, nu, nu sunt jurist.
 • Vasile Varga: Ce veti face petnru sistemul penitenciar?
 • Raspuns: Cred ca trebuie imbunatatite conditiile din penitenticiare si respectate drepturile omului. Ma gandesc aici la condamnarile la CEDO pe care le-a avut Romania.
 • Nazare: Unde identificati ca ar fi vulnerabilitati in minister? Ce planuri aveti pentru fondurile europene?
 • Raspuns: Programele europene sunt derulate prin fondurile structurale, pregatirea magistratilor, reabilitarea instantelor. Imi propun sa atrag bani pentru problemele pe care le vom identifica in baza unor studii. Cred ca aici pot sa aduc oamenii impreuna si sa cresc capacitatea de absorbtie.
 • Ioan Iovescu (UNPR): Aveti de gand sa faceti ceva privind fenomenul medierii?
 • Raspuns: Din activitatea mea de pana acum nu cunosc. Ma voi documenta si daca acest lucru va duce la o mai buna functionare atunci o voi sprijini.
 • Ciprian Nica (PSD): Sunteti totusi in parlament, nu va aflati in fata strazii. In ceea ce priveste raspunsul la intrebarea mea, nu sunt multumit. Ca eu nu m-am referit la transparenta, eu m-am referit la consultarea tuturor actorilor. Stiu ca ati fost invatata sa criticati, dar nu este o politica buna asta.
 • N.R.:Nica cere o pauza de 5 minute inainte de vot.
 • Serban Nicolae i-a spus lui Guseth ca are sansa sa renunte la nominalizare. Mai multi membri l-au aplaudat. Nicolae i-a reprosat ca nu stie Constitutia.
 • Raspuns Guseth: Am citit Constitutia. Dar a citi Constitutia nu inseamna a sti Constitutia. 
 • Mate Andras (UDMR): Constitutia este legea de baza a unui stat. 
 • Cernea: Aici sunteti invitata sa va exprimati punctul dvs de vedere. Stiti f bine pericolul politicienilor populisti. (...)
 • Florea (PSD): Voiam sa va repet intrebarea (vezi mai sus) 
 • Raspuns: Cand atat de multi judecatori au cerut revocarea si un singur judecator a respins-o, lasati-ma sa fiu uimita de acest fenomen. (...)
 • Manolache (PSD, finul lui Victor Ponta): Ce este statul de drept? Va trebui sa mergeti la domnul Ciolos sa ii spuneti ca nu sunteti pregatita.
 • Raspuns: Puterea judecatoreasca este fundamentul statului de drept. (...) Putere executiva vine si colaboreaza cu puterea judecatoreasca.
 • Nica (vicepresedintele Comisiei): Sa intrerupem audierile si sa facem pauza de consultari inainte de vot. Daca se poate fara presa.

Ora 19.10: Presedintele Comisiei juridice din Camera Deputatilor, Bogdan Ciuca, deschide lucrarile.
I se acorda "maxim 10 minute candidatului" pentru o prezentare.

Cristina Guseth:

 • "Ma aflu in fata dvs in calitate de director al fundatiei Freedom House, ministru propus de domnul Dacian Ciolos. Pentru mine este o onoare si o incununare a muncii de-a lungul anilor.
 • Din '97 am derulat proiecte menite sa sprijine reforma justitiei si am organizat cursuri.
 • Practic, institutiile importante judiciare au fost alaturi de noi.
 • Am primit calificativul "excelent" din partea Comisiei Europene (in urma unui proiect de combatere a coruptiei - nr)
 • Stiu ca am o problema ca nu sunt un absolvent al Facultatii de Drept. Cred ca poate fi depasita pentru ca in mom de fata sistemul juridic nu se mai afla in 2004-2005. CSM are rolul de a asigura independenta sistemului juridic. Eu, ca Ministru al Justitiei, voi genera strategii, politici publice si voi incerca sa continui reforma.
 • In multe tari din Europa ministrii de justitie nu sunt absolventi de drept: in Franta un economist, in Suedia...
 • Ceea ce ma recomanda este vocatia in ceea ce priveste apararea statului de drept.
 • Ce imi propun:
 • Imbunatatirea managementului (sistemului juridic - n.r.)
 • Operationalizarea agentiei bunurilor disponibilizate care va duce la recuperea prejudiciului rezultat din infractiuni.
 • Un alt obiectiv: selectia magistratilor, care sa fie facuta transparent, meritocratic.
 • Sa contribui la consolidarea rolului ICCJ in ceea ce priveste modificarea jurisprudentei.
 • Sa cresc implicarea societatii civile.
 • Conditiile din penitenciare care pot atrage decizii CEDO.
 • Imi propun sa imbunatatesc capacitaea instantelor si parchetelor.
 • Sa adun bani europeni cu care sa reusesc sa imi ating obiectivele enuntate mai sus.
 • Sunt preluate din strategia 2015-2020. "
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

33312 vizualizari

 • +15 (25 voturi)    
  Facultatea de Electronica si Telecomunicatii (Luni, 16 noiembrie 2015, 19:22)

  Gigi_H [anonim]

  Facultatea de Electronica si Telecomunicatii a Universitatii Politehnica Bucuresti este ceva de care ar trebui să tremure toti ce care vor să mai ”interpreteze” ADEVĂRUL. E vorba de INFORMATICĂ APLICATĂ.
  • +12 (30 voturi)    
   Succes, doamna! (Luni, 16 noiembrie 2015, 20:04)

   , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator] i-a raspuns lui Gigi_H

   Sunt satul de comunisti care stiu de toate si nimic.
   Poate unul care "gandeste" rece e mai bun decat unul din sistem care gandeste... rosu!
  • +2 (2 voturi)    
   El-Tc din Politehnica (Luni, 16 noiembrie 2015, 21:07)

   pencu [anonim] i-a raspuns lui Gigi_H

   Nu stiu cum mai este azi, dar inainte de 1989 la El-Tc se intra cu cele mai mari note la admitere. Era o concurenta acerba pe acele locuri, doar Medicina si Dreptul o depaseau. Asa ca cei care au absolvit El-Tc inainte de 1989 sunt muuult peste imensa majoritate a celor cu studii superioare. Nu sunt nici prosti, nici slabi de inger, si nici visatori. Pazea!
  • -4 (14 voturi)    
   si eu am terminat politehnica (Luni, 16 noiembrie 2015, 21:41)

   paul [anonim] i-a raspuns lui Gigi_H

   Deci ma calific pt functie, ia da-te jos madam ca sunt mai bun ca tine.
   Bai astia care mai sunteti politehnisti, hai sa ne rotim zilnic pe functia asta, va bagati?
   • +1 (3 voturi)    
    roteste acolo la telecomanda (Luni, 16 noiembrie 2015, 23:43)

    math_2 [utilizator] i-a raspuns lui paul

    ...ciuvica-ciutacu-ciuvica-ciutacu-ciuvica-ciutacu asta e rotatia castigatoare. Mai scrie-ne cand iti vin idei, e foarte interesant. Poate te califici sa lipesti niste afise cu Dragnea la anu'. Din acelea mari colorate !
  • +4 (4 voturi)    
   Ciudat! (Luni, 16 noiembrie 2015, 23:17)

   MPop [utilizator] i-a raspuns lui Gigi_H

   Un lucru ciudat se intampla cu audierile ministrilor...mai toti primesc aviz unanim.

   Miroase a consens politic major aici care cel mai probabil va insemna bombardarea guvernului in apropiere de alegeri pentru a arata ca ei (toate partidele din parlament) stiu exact si pot face ceea ce trebuie facut. O practica care se repeta la fiecare 4 ani in Romania.

   Oare in 2016 se va trezi populatia pentru a stopa perpetuarea acestei practici?
 • -23 (43 voturi)    
  comisii juridice pupacioase de macoveici (Luni, 16 noiembrie 2015, 19:58)

  U_swamp [utilizator]

  Facultatea de Electronica si Telecomunicatii e mult mai breaza decit TCM sau imbunatatiri funciare nu atit de buna ca Facultatea de Drept. O palma pe obrazul marilor avocati si magistrati care au facut istorie in Romania moderna. N-am auzit ca Ionel I. C. Bratianu sas-i fi propus sa fie ministru al justitiei, desi familia sa era foarte puternica in politica vremii.
  Am vazut azi o Guseth suficient de abila sa pareze intrebarile iscoditoare si neconvenabile cu riposta agresiva. A verificat cineva spusele ei despe faptul ca ministrii justitiei din Europa au tot felul de profesii, numai dreptul nu? Eu nu o stiu decit pe Viviane Reding, alta prietena a lui Macovei, ca a fost comisar european pentru afaceri juridice fara sa fi facut o zi la drept.
  • +11 (37 voturi)    
   Asta va doare mă pe voi (Luni, 16 noiembrie 2015, 20:12)

   Mustata lui Dragnea [anonim] i-a raspuns lui U_swamp

   ca noua ministresa e prietena cu Macovei ? Păi asta nu poate fi decât de bine . Hai , săriti de fund in sus , voi postacii , cele doua haznale de partid si tot publicul aferent si mai mult ca sigur o mare parte a coruptilor din aceasta tara . Cu cât urlati mai mult cu atat mai mult tind să cred că Guseth e cea mai potrivita persoana pentru ministerul justitiei .
   • -3 (9 voturi)    
    cine zice ala e (Luni, 16 noiembrie 2015, 21:33)

    U_swamp [utilizator] i-a raspuns lui Mustata lui Dragnea

    Ja, ja, spuneti-mi, obisnuiti sa jucati whist la 0?
  • +12 (32 voturi)    
   Macovei (Luni, 16 noiembrie 2015, 20:24)

   CRMS [utilizator] i-a raspuns lui U_swamp

   Macovei era buna de PM, dar intrucat Johannis nu a avut curajul sa o numeasca ne multumim si cu Guseth ministru al justitiei.
   Ca multora la tataie nadragii de frica parnaiei nu face decat sa ne incante si mai mult, ceilalti impotriva ei nu sunt decat cei care sug la tata lui Gadea.
   • +2 (2 voturi)    
    Hei tinere... (Luni, 16 noiembrie 2015, 21:55)

    MyGame1 [utilizator] i-a raspuns lui CRMS

    Una este sa ai curaj dar sa cazi de pe stânca si alta este sa urci stânca! Ai răbdare si invata! Învățam cu toții!
  • +12 (26 voturi)    
   Problema juristilor (Luni, 16 noiembrie 2015, 20:48)

   ElTc [anonim] i-a raspuns lui U_swamp

   Nu vad motivul pentru care un om din afara justitiei nu poate fi Ministru de Justitie.
   Sunt convins avocatii si magistratii au o problema pentru ca dinsa nefiind ''din sistem'' nu va pune botul la toate solicitarile ceute de aceatsa casta si va impune o linie corecta acestui minister.
  • 0 (2 voturi)    
   Ai o problema cu Macovei (Luni, 16 noiembrie 2015, 21:03)

   pencu [anonim] i-a raspuns lui U_swamp

   asa-i?
  • -1 (3 voturi)    
   numele tau e foarte frumos (Luni, 16 noiembrie 2015, 21:07)

   math_2 [utilizator] i-a raspuns lui U_swamp

   ...iar titlul postarii este minunat. postarea un exemplu de claritate, patriotism si cultura.
   Nu am auzit de aceasta doamna in viata mea, dar faptul ca tu, Ghise, Nicolicea, Serban Nicolae si Antena3 o critica vehement imi da de gandit.
   Evident voi vreti acolo un ticalos uns cu tpoate alifiile sau o papusa gonflabila gen Ponta ca sa va mai scape de puscarie insa sper ca veti lua (din nou) teapa, teapa, teapa....
 • -5 (31 voturi)    
  salam & soia (Luni, 16 noiembrie 2015, 20:03)

  Mazeta [utilizator]

  Io am două curiozități:
  1. Ce origine are numele Guseth?
  2. Ce a lucrat dna Guseth în perioada 1983-1990?
  • +1 (3 voturi)    
   Foarte utile curiozitatile tale (Luni, 16 noiembrie 2015, 21:09)

   traianw [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   Cum afecteaza ele fondul problemelor semnalate in cursul acestei audieri?
  • -1 (7 voturi)    
   vin in ajutor (Luni, 16 noiembrie 2015, 21:30)

   U_swamp [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   2. Am doua ipoteze:
   -facultatea de istorie-filosofie si facultatea de telecomunicatii erau pepinierele masive de cadre ale coanei Secu, inainte de 89
   -a mia oara, e prietena de nadejde a fiicei procurorului-sef de la Giurgiu dinainte de 89.

   Addendum: de ce nu l-or fi propus de Cristian Tudor Popescu ca ministru al justitiei, a fost absolvent de automatica.
 • +6 (28 voturi)    
  Ocazie buna (Luni, 16 noiembrie 2015, 20:04)

  ipolitic [utilizator]

  s-o mai modernizam un pic pe Zeita Justitiei. In loc de balanta clasica sa-i punem in brate o balanta electronica, niste Google Glass pe nas, si de ce nu, o sabie Jedi in mana.
  Mai pe serios, doamna Guseth e o nominalizare foarte buna.
 • +3 (25 voturi)    
  --- (Luni, 16 noiembrie 2015, 20:06)

  RantCasey [utilizator]

  A fost foarte slab pregatita doamna Guseth, chiar daca are intentii bune. Ar fi bine sa fie schimbata. Trebuie sa fii in stare sa raspunzi si la intrebari tendentioase.
  • 0 (0 voturi)    
   texte (Marţi, 17 noiembrie 2015, 7:36)

   gigi contra [anonim] i-a raspuns lui RantCasey

   Pai da, PSD nu e multumit de pregatirea doamnei candidate, ca deh, cine mai are diplome ca ei...cumparate si plagiate...vezi Doamne, ei sunt alta specie decat noi (strada, dupa cum ne-a denumit domnul deputat)
 • +7 (27 voturi)    
  wow... (Luni, 16 noiembrie 2015, 20:09)

  marianmarian [utilizator]

  Nu ma asteptam absolut deloc sa fie atat de slaba la raspunsuri si intrebari.. Partea cu Steluta Cataniciu m-a cam lasat masca. Parca nu imi vine sa cred ca nu-i poate raspunde unei asa paparude...

  Pare din alt film. Si chiar nu imi explic.
 • -5 (11 voturi)    
  "continui" (Luni, 16 noiembrie 2015, 20:16)

  Zyraxes [anonim]

  Simpla curiozitate: "Sa continuu reforma" sau "Sa continui reforma" ?
  A doua varianta imi cam pare hipercorectitudine, desi nu mi-ar fi cu mirare daca noile norme o impun ca varianta corecta.
 • +3 (27 voturi)    
  Comment sters de user (Luni, 16 noiembrie 2015, 20:28)

  tenere [anonim]

 • +2 (2 voturi)    
  sobolani sau soricei, asta e intrebarea... (Luni, 16 noiembrie 2015, 21:04)

  Lucky1 [utilizator]

  Dupa fudulie par sobolani dar dupa rontait, niste amarati de soricei care din cand in cand scot cate un chitait, fie de fericire ca au gasit un bob de ros, fie de durere cand pisica ii ia in colimator...
  • 0 (0 voturi)    
   frumos scris (Marţi, 17 noiembrie 2015, 10:31)

   ..13 [utilizator] i-a raspuns lui Lucky1

   Ma asteptam la ceea ce s-a intamplat pana la sfarsit.
   Mai bine mai devreme decat prea tarziu...
 • 0 (0 voturi)    
  cam slabuta (Luni, 16 noiembrie 2015, 21:05)

  mihaiff [utilizator]

  parca nici eu nu ma asteptam la asa raspunsuri slabe zau asa...
 • 0 (2 voturi)    
  Spaima Mafiei din Parlamentul al Romaniei ! (Luni, 16 noiembrie 2015, 21:08)

  Monica Macovei cea mai potrivita !!! [anonim]

  Nu iasa Guseth va intra Monica Macovei ca Ministru Justitiei !


  Parlamentarii corupt fac un cadou daca o respinge pe Cristina Guseth !

  Va intra Monica Macovei la audierii pentru functia de Ministru al Justitiei .

  Macovei va darama in cinci minute !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 • +1 (3 voturi)    
  moment rusinos pentru parlament (Luni, 16 noiembrie 2015, 21:25)

  U_swamp [utilizator]

  Aplauze la scena hotniusista deschisa pentru doamna Cataniciu. Nu numai ca a pus o intrebare care nu includea si raspunsul, cum au facut ancilarii din comisii, dar a a formulat-o ca si cind i-ar fi adresat-o unui jurist, nu unei facaturi.
  In seara asta am vazut victoria unui amator de tip Cintarea Romaniei si infringerea rusinoasa a unor pseudojuristi din comisie, care au trebuit s-o intrebe pe tovarasa daca au voie sa iasa afara....
 • +1 (5 voturi)    
  ROSTUL IMUNITATII (Luni, 16 noiembrie 2015, 21:35)

  IMUNI TATA [anonim]

  Si asa poate au inteles vreo cativa cat de important e ca parlamentarii sa aiba IMUNITATE.

  Si de ce parlamentarii "traseisti" (adica aia care nu doresc sa se supuna dictatului presedintelui partidului) TREBUIE SA ISI PASTREZE MANDATUL.

  Pentru ca altfel ti se intenteaza proces penal si daca mai esti si presedinte de partid ... dragnutz... votezi cum ti se dicteaza si impui votul si restului parlamentarilor tai.

  Asa ajunge un electronist la Justitie. Doar-doar scapa de penal sefu.
 • -5 (11 voturi)    
  Mor de ras (Luni, 16 noiembrie 2015, 21:43)

  ipolitic [utilizator]

  Parlamentarii, adica legiutorii tarii, de profesie sefi de alimentara, soferi, strungari si alte meserii nobile, nu dorm de grija lipsei de calificare a doamnei Guseth in descifrarea dosarelor penale. Nu o cunosc pe onorata matroana din comisie care a pus aceasta intrebare, dar insinuarile debitate de dansa seamana cu niste tehnici subversive predate candva pe la Moscova.
  • -1 (1 vot)    
   ai votat? (Marţi, 17 noiembrie 2015, 10:28)

   ..13 [utilizator] i-a raspuns lui ipolitic

   daca Da, si pp ca DA, atunci omul pe care l-ai votat a ajuns in Parlament? Chiar da NU, stii cine te reprezinta in Parlament?

   I-ai urmarit activitatea?
   I-ai cerut sa vina cu o propunere legislativa concreta?
   L-ai certat cand a dat vreun vot cum a fost cel care a condus la cresterea salariala a angajatilor de la stat?

   Si tu ai o responsabiltiate pentru cine este in Parlament!

   Unele intrebari au fost penibile dar si raspunsurile au lasat mult de dorit.
 • +3 (11 voturi)    
  Excelența sa, soroșa justiției (Luni, 16 noiembrie 2015, 21:50)

  Daniel [anonim]

  După cum s-a prezentat la audieri, mamarea este varză cu carne. A organizat evenimente și treninguri cu dungi - ce tare, cât e de genială! Și are și un curs de menajementul timpului. Uau! Dar ce are chioamba cu justiția, totuși? Sau este suficient că provine din mediul soroșist. Căciula de ministru îi e țaței ăsteia așa de largă, că i-o țin genunchii, dar se mai prelinge nițeluș și pe la glezne. Idioții ăștia vor compromite și ideea de tehnocrație. Dacă toți sunt croiți pe același calapod, chiar voi crede în bazaconiile cu incidentul iscat pentru a realiza cu sprijinul cretinilor lovitura de stat care să legalizeze scoaterea țării la mezat de către Marele Mut.
 • +6 (14 voturi)    
  Cu diploma (Luni, 16 noiembrie 2015, 21:53)

  mamulos [anonim]

  Dupa ce am vazut la tv s-a facut de kkt. Rusine !Este sub orice critica aceasta persoana .Eu nu as lua-o nici sa faca curatenie .
  • 0 (0 voturi)    
   Desigur (Marţi, 17 noiembrie 2015, 7:47)

   gigi contra [anonim] i-a raspuns lui mamulos

   Ma tem ca daca am vedea zilnic sedintele din parlament...am privi lucrurile cu alti ochi
   • 0 (0 voturi)    
    da (Marţi, 17 noiembrie 2015, 10:24)

    ..13 [utilizator] i-a raspuns lui gigi contra

    Poate am intelege de ce este nevoie si cum este mai bine sa se desfasoara activitatea in Parlament.

    Pentru cei care studiaza activitatea Parlamentului este un imens camp de manifestare - se pot scrie chiar teze de doctorat...
 • +3 (3 voturi)    
  nu inteleg (Luni, 16 noiembrie 2015, 22:14)

  Lucian* [utilizator]

  deci avem comisii care trec candidatii la ministere prin furcile caudine si ar trebui sa fie beton in domeniu.

  Cum naiba de ne merg atat de "bine" ministerele astea?

  Sau poate comisiile astea uita ceva?
  • 0 (0 voturi)    
   raspunsul l-a dat chiar comisia.. (Marţi, 17 noiembrie 2015, 10:21)

   ..13 [utilizator] i-a raspuns lui Lucian*

   Este o analiza politica...
   Chiar comisia a spus asta dupa ce a dat votul final...

   Nu este nimic nou sub soare...
   De aceea merg si asa de bine lucrurile peste tot

   Deci audierea este o frectie la un ghenunchi de lemn care insa obliga numai candidatul sa se prezinte bine nu si membrii comisiei.

   Asta insa nu o scuza pe Dna Guseth. Raspunsurile sale slabe dovedesc o anumita stare de spirit care domneste mai in toate ONG-urile...

   Este grea activitatea intr-un SRL, deci sa ne facem o asociatie, o fundatie si aici lucrurile merg mai lin...

   Vrei sa te manifesti ca un cetatean activ?
   Dupa parerea mea cred ca poti sa incerci dupa programul de la firma... du-te si fa ceva, cat poti este cu mult mai mult decat sa zaci intr-o asociatie.
 • -2 (6 voturi)    
  varza totala (Luni, 16 noiembrie 2015, 22:15)

  Adrian1 [utilizator]

  Pentru mine e o varza totala, o dezamagire mare avand in vedere importanta imensa a ministerului de justitie. O fi trecut de comisie pe blat dar au desfiintat-o PSD-istii. Tare mi-e ca o s-o joace pe degete in continuare. E usoara treaba cand esti in ONG si tii discursuri dar cand ai de-a face cu penalii tre sa fii zmeu, nu pres. Ma rog, sper sa fi fost moale doar la audieri si sa taie in carne vie dupa ce se instaleaza guvernul. Si desigur s-o pastreze pe Kovesi la DNA.
 • +1 (13 voturi)    
  Au umilit-o... (Luni, 16 noiembrie 2015, 22:26)

  AlphaSiOmega [utilizator]

  Oricine merge la orice fel de interviu se duce cat de cat pregatit. Daca merg sa ma angajez la o fabrica de paine trebuie sa stiu macar numele fabricii si ca produce paine. Intradevar o umilinta suferita din partea unor parlamentari (multi penali dar care cunosteau domeniul!) din care sa speram ca a invatat ceva! Eu ii urez succes in lupta asta!
 • +6 (10 voturi)    
  ramin sa duc Romania in structurile euroatlantice? (Luni, 16 noiembrie 2015, 22:34)

  casandra [anonim]

  Eu știam că România este deja membră a structurilor euro-atlantice, Uniunea Europeană, NATO, Consiliul Europei. În care anume alte structuri euro-atlantice vrea să ducă România?! Oare știe ce spune?
  • +1 (3 voturi)    
   Membra pe hartie (Luni, 16 noiembrie 2015, 22:52)

   Ililie [anonim] i-a raspuns lui casandra

   Dar de facto suntem inca pe dinafara sau doar niste figuranti. Pana nu se schimba mentalitatea nu poti sa te consideri cu adevarat membru si sa te ia cineva cu adevarat in serios. Eu pot ca roman sa obtin cetatenie germana, dar asta nu ma face neamt.
   Cum am devenit atlantisti? Stie toata lumea....
 • -2 (6 voturi)    
  ...comisie de audiere compusa din incompetenti (Luni, 16 noiembrie 2015, 22:36)

  Jupanu [anonim]

  ....pai la asa hal de intrebari e greu sa raspunzi. Ce cacat de comisie de audiere?
 • +3 (11 voturi)    
  Bravo Doamna ! (Luni, 16 noiembrie 2015, 22:50)

  Mariano [anonim]

  Nu pot decat sa va urez SUCCESURI si AUTOSTRADE ca d-ale justitiei nu aveti nicio starbatere. E bine si cu apararea statului de drept , ebine si cu lupta anticoruptie dar cred ca aia ca Dna Guseth nu are nimic cu Justitia din Romania si cred ca nu are nimic nici cu Poporul Romansi mai degraba cu George Sorosh ,nu cu Ciolosh.
  V-am pupat pe jugulara ca Vladutz Tzepesh
 • +7 (9 voturi)    
  PRIMUL OBIECTIV AL LUI GUSETH, CA SI INDEPLINIT ! (Luni, 16 noiembrie 2015, 22:54)

  Susufler0 [utilizator]

  Guseth are 2 obiective : 1.sa ajunga ministru al justitiei 2. sa reziste in aceasta functie cel putin pana in momentul in care se publica in primavara numirile sefilor magistraturii (propusi de domnia sa) in MOf. Deci ministrul tehnocrat al Justitiei are obiective specifice unui ministru numit politic. In rest, este treaba adevaratilor tehnocrati din minister, secretari de stat, directori de directii juridice, etc sa se ocupe de problemele tehnice, "tehnocratice" ale ministerului.
  • +2 (2 voturi)    
   SUSUFLER0, AI DAT-O-N BARA ! (Marţi, 17 noiembrie 2015, 2:21)

   Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

   "Ca si indeplinit", nu inseamna indeplinit ! De-acum, am emotii mari cu privire la nominalizarile din primavara ale Procurorului General, Procurorului Sef DNA si ale sefilor de sectii ale acestor parchete, precum si a Presedintelui ICCJ si ale adjunctilor acestuia.
 • +3 (9 voturi)    
  se apropie (Luni, 16 noiembrie 2015, 22:55)

  nicu [anonim]

  singura tv care face spume la gura e latrina 3...Oare de ce?
 • +3 (11 voturi)    
  problema nu sunt studiile juridice (Luni, 16 noiembrie 2015, 22:56)

  adriann_ [anonim]

  Buba nu e neaparat ca madam Guseth nu-i jurista. Dar la aceste audieri a demonstrat ca e proasta de bubuie, iar la declaratiile de dupa a demonstrat ca e si tacanita. Cand tu nu stii sa spui ce imunitati vrei sa fie eliminate, dar pe urma o dai pe energii negative, i seamna ca locul tau e la balamuc, nu la Ministerul Justitiei. Incep sa cred ca nominalizarea ei a fost o capcana, ca sa fie compromisa activitatea Freedom House samd.
  • 0 (0 voturi)    
   asa cred si eu... (Marţi, 17 noiembrie 2015, 10:08)

   ..13 [utilizator] i-a raspuns lui adriann_

   Dar Guseth a muscat - nu isi cunoaste limitele si asta este grav.
 • -3 (5 voturi)    
  Cum va rezista in fata Marilor Penali? (Luni, 16 noiembrie 2015, 23:03)

  Miky60 [utilizator]

  Daca in fata unor penali de politicieni cand erau filmati s-a intimidat si nu a mai raspuns, cum se va comporta in fata Marilor Penali cand o vor ataca si santaja departe de ochii camerelor de filmat sau a altor posibilitati de inregistrare? Din pacate, trebuie cineva cu o tarie de caracter, cineva cum este Monica Macovei sau Kovesi, oameni carora nu le este teama sa spuna totul in fata si sa nu se lase intimidat(a)! Mult succes, insa nu cred ca va rezista mult.
 • +2 (8 voturi)    
  Cat de ridicol si ce jalnic (Luni, 16 noiembrie 2015, 23:18)

  hahahaha [anonim]

  Deh... TEHNOCRATII lui Johanis ... M-am lamurit. Gradina de varza a lui Johanis. Si astia vor faace reforme ? Vai de capul nostru .
 • -2 (2 voturi)    
  penibili (Marţi, 17 noiembrie 2015, 0:47)

  dan [anonim]

  nu-mi vine sa cred ca in fata unei astfel de audieri si a unei incompetente crase a acestei femei voi mai gasiti subiecte de discutat despre acesta nevertebrata/amiba sau cum dracu vreti sa-i spuneti. Va meritati soarta!
 • -2 (2 voturi)    
  Inregistrare (Marţi, 17 noiembrie 2015, 0:58)

  io [anonim]

  Am vazut inregistrarea. Penibila dna Guseth! Incredibil. Zici ca era la prezentarea tezei de inginer, sesiunea I. Cu siguranta ar fi trebuit sa vina si la sesiunea a II-a!
 • -2 (2 voturi)    
  Dezgustator (Marţi, 17 noiembrie 2015, 1:16)

  voinicu [utilizator]

  O adunatura de penali sar la gitul unei oportuniste zalude.
  Ma asteptam ca aceasta cucoana sa-si stabileasca drept obiectiv principal reducerea daca nu eliminarea coruptiei din actul de justitie. Asta e adevarata problema in justitia romaneasca. Dreptatea se face dupa vrerea muschilor unor nesatui care ar vide-o si pe mama lor pentru o suma corespunzatoare.
  Ciolos ne vrea si asta tot asa de prosti si umili ca si pina acum. Coana Guseth nu-i decit o alta marioneta precum a fost udrea a lui base.
 • 0 (0 voturi)    
  ENORIASILOR (Marţi, 17 noiembrie 2015, 2:58)

  JUPANU [anonim]

  ...Ponta are studii de Drept dar asta nu l a impiedicat sa fure, cu toate ca stia ca este illegal. Toba de la CC tot cu studii de drept este si ?!
 • 0 (0 voturi)    
  auzisem (Marţi, 17 noiembrie 2015, 5:29)

  Adrian1 [utilizator]

  auzisem duminica faptul ca o porcaie astia de la A3 si ziceam ca e de bine, ca i-a speriat pe puscariabili. Dar dupa aia am citit pe HN cum a mers audierea la comisie. Slaba prestatie, chiar si dansa a recunoscut. Mai nou a fost schimbata de Ciolos, sa vedem cu cine.
 • 0 (0 voturi)    
  Hello (Marţi, 17 noiembrie 2015, 7:20)

  alin [anonim]

  Ca si prim-ministru abia instalat la Cotroceni,ce se afiseaza intr-o postura integra, nu are voie sa faci asemenea greseli majore, mai cu seama ca oamenii inca mai spera ca in tara asta se poate schimba ceva in bine. A demis doi ministrii, ministru sanatatii, pentru faptul ca a avut un probabil trecut mai mult sau putin impozant si anume ca pozat in lenjerie intima iar premierul a considerat ca sifoneaza imaginea guvernului si ministru justitiei care s-a blocat in fata comisiei.Inainte de a pune in functie oameni in posturi de ministrii, te informezi despre trecutul lor, felul cum se exprima, experienta si nu numai.Ce credibilitate imi ofera mie acest premier?Urmeaza oare alte demiteri?Daca maine poimaine aflam lucruri mai putin ortodoxe despre D-nul Ciolos, se demite singur?Probabil aici intervine presedintele!
 • 0 (0 voturi)    
  cazul Guseth (Marţi, 17 noiembrie 2015, 10:07)

  ..13 [anonim]

  1. Este un caz din care toti avem de invatat.
  Laura Stefan nu a fost intrabata, dar Guseth DA - bre, cine este defect la cap????

  Ce dreac a cautat acolo?
  Acum Guseth are o imagine sifonata si nu o sa mai aiba credibilitate. Au ucis-o definitiv.

  Gusaeth a uitat sa se intinda cat o tine plapuma.
  Credea ca baietii din Parlament se joaca???

  2. In alta ordine de idei este clar - BLAT/LOVE intre P$D si PNL

  Cea mai buna solutie - reforma rapida chiar cu riscul de a pica guvernul Ciolos!

  Caldurica asta emanata din parlament imi pute a mizerie de la peste 5 km distanta! Bleah...
 • 0 (0 voturi)    
  Guvernul meeeeu............. (Marţi, 17 noiembrie 2015, 11:13)

  d.ady [anonim]

  D.le johaniss, asa guvern asa presedinte[sic]
 • 0 (0 voturi)    
  romania trezeste-te!!! (Marţi, 17 noiembrie 2015, 14:33)

  un om [anonim]

  Romania, acum nu mai iesi in strada?


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by