Alexandru Bajdechi a depus la DNA plangere impotriva fostului ministru al Educatiei Remus Pricopie, pentru refuzul ministerului condus de acesta de a le acorda manuale scolare gratuite elevilor de clasele a XI-a si a XII-a. Nici astazi elevii din clasele terminale nu primesc manuale gratuit, desi legea prevede din 2011 acest drept. Plangerea se indreapta impotriva lui Pricopie "pentru ca la acel moment am fost pagubit, cand in functie era el", a declarat pentru HotNews.ro Alexandru Bajdechi, student in anul II la Facultatea de Drept si fost presedinte al Asociatiei Elevilor din Constanta.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Am depus aceasta plangere pentru ca, atunci cand am fost elev in clasele a XI-a si a XII-a si in functia de ministru era Remus Pricopie, nu am beneficiat de manuale gratuite, deci un drept prevazut de lege mi-a fost incalcat si consider ca, prin aceasta plangere, trebuie ca orice ministru al Educatiei sa inteleaga ca nu trebuie sa se joace cu aplicarea legii si sa profite ca elevii sunt mai mici si nu au experienta si ca pot sa abuzeze de drepturile lor", a anuntat Alexandru Bajdechi.

Acesta a explicat ca "ar fi fost o actiune egoista sa merg in instanta sa solicit daune doar pentru mine, mai ales ca din pozitia de reprezentant al elevilor la acea data am semnalat public incalcarea legii. Nici pana acum, Ministerul Educatiei nu a pus in aplicare acel articol din lege, ba mai mult, prin aprobarea noului regulament de organizare si functionare a unitatilor de invatamant preuniversitar (ROFUIP), Ministerul Educatiei ascunde existenta acestui drept pentru elevi si astfel elevii nici macar nu stiu de acest drept, astfel ca le e foarte greu sa aiba o atitudine corespunzatoare".

Bajdechi a sustinut ca nu a facut aceasta plangere pe cand era licean pentru ca "la acea data eram reprezentant al elevilor doar pe Constanta si mi-am dedicat activitatea pe o problema importanta pentru acea zona: problema transportului in comun. Insa existau si reprezentanti la nivel national care aveau aceasta indatorire, sa lupte pentru respectarea legii, si la acea data nu aveam suficiente cunostinte incat sa fac un asemenea demers".

In ceea ce priveste motivul pentru care plangerea este indreptata impotriva fostului ministru al Educatiei, Alexandru Bajdechi a afirmat ca "la acel moment am fost pagubit, cand in functie era Remus Pricopie, si nu putea sa fie in plangere un alt ministru, de catre care nu am fost pagubit. Si tot ministrul Pricopie este acela care a aplicat noul ROFUIP, in care Ministerul Educatiei uita sa puna acest drept al gratuitatii manualelor scolare pentru clasele a XI-a si a XII-a, desi in proiectul de ROFUIP lansat in dezbatere publica acest drept era".

Descarca de aici plangerea depusa de Bajdechi la DNA

Citeste si: