Premierul Victor Ponta a postat pe Facebook, in replica la precizarile DNA, o opinie separata a expertului platit de Dan Sova, dar nu a spus ce reprezinta sugerand ca ar fi vorba de concluziile raportului de expertiza, au declarat pentru HotNews.ro surse judiciare. Potrivit acestora, fragmentul din raportul de expertiza publicat de Ponta in care se arata ca nu exista prejudiciu, ba mai mult ca premierul ar fi platit in plus 2000 de RON la bugetul de stat ar reprezenta opinia expertului Dobre Florin, platit de Dan Sova, acuzat in dosarul Turceni - Rovinari de evaziune fiscala.

Postarea lui Ponta pe FacebookFoto: Facebook - Victor Ponta

Pe documentul publicat de Ponta pe pagina de Facebook apar trei semnaturi: Bosoanca Iulian, Calangiu Lucia si Dobre Florin. Potrivit surselor HotNews.ro, aceste trei semnaturi apar pe toate cele 29 de file ale raportului de expertiza, potrivit procedurii.

Expertul ales de DNA este Calangiu Lucia.

Concluziile raportului de la paginile 28 - 29 ar fi insa cele prezentate de DNA in comunicat, potrivit carora prejudiciul ce ar fi fost produs ca urmare a infractiunii de complicitate la evaziune fiscala de care este acuzat Victor Ponta se ridica la suma de 51.321,80 lei.

Ce a scris Ponta pe Facebook

"Regret faptul că bătălia politică și de media se duce cu arme necinstite - din expertiza făcută în dosarul meu se arată că SCA "Șova și Asociații" și-a dedus cheltuieli în baza contractului cu mine de 51.321 RON. Și se arată de asemenea că au fost plătite taxe și impozite de către "Cabinet Avocat Ponta Victor" în suma de 53.000 lei!

Deci prezentarea doar a primei sume este o manipulare a opiniei publice, ignorând voit plata celor 53.000 lei! Adunând cele două sume nu rezultă prejudiciu față de statul roman, care a încasat în plus 2.000 RON!

Atașez copia după această constatare și cred că nu mai este nimic de comentat! Și sechestrul a fost pus în data de 13 iulie, nu azi (cum în mod eronat a apărut în presă)!"

Documentul publicat de Ponta pe Facebook

Sursa foto: Facebook - Victor Ponta

Sursa foto: Facebook - Victor Ponta