DNA afirma ca in raportul de expertiza din dosarul premierului prejudiciul ce ar fi fost produs ca urmare a infractiunii de complicitate la evaziune fiscala de care este acuzat Victor Ponta Victor se ridica la suma de 51.321,80 lei.

Acest prejudiciu consta in obligatiile fiscale de la care s-a sustras contribuabilul SCA "Sova si Asociatii", reprezentata de Sova Dan-Coman, cu ajutorul lui Victor Ponta, afirma Directia Nationala Anticoruptie intr-un comunicat de presa.

"Ajutorul a constat in aceea ca Ponta Victor Viorel a pus la dispozitia contribuabilului SCA "Sova si Asociatii", inscrisuri falsificate (facturi si rapoarte de activitate), menite sa justifice viitoarele plati pentru prestarea unor activitati juridice fictive ale cabinetului de avocatura Ponta Victor-Viorel catre SCA "Sova si Asociatii". In realitate, Ponta Victor-Viorel nu a efectuat nici un fel de activitate profesionala pentru SCA "Sova si Asociatii" Practic, platile facute de SCA "Sova si Asociatii" catre Ponta Victor Viorel, in cuantum de 181.439,98 lei, reprezinta cheltuieli ce nu au la baza operatiuni reale, fapt ce a condus la diminuarea nelegala a bazei de impozitare a contribuabilului SCA "Sova si Asociatii" si, in consecinta, la plata catre stat a unui impozit diminuat cu de 51.321,80 lei, diferenta ce reprezinta prejudiciul mentionat", spun procurorii.

Conform comunicatului DNA, ca urmare a finalizarii raportului de expertiza fiscala si contabila dispusa in cauza, joi, lui Victor Ponta i s-a inmanat un exemplar al expertizei si i s-a comunicat faptul ca s-a dispus masura sechestrului asigurator asupra unui apartament, in vederea recuperarii prejudiciului.

Premierul a fost miercuri la DNA pentru a-i fi prezentata expertiza iar la iesire a spus ca "s-a terminat expertiza, am platit cu 2.000 de lei in plus taxe, dar nu le mai cer de la statul roman".