Presedintele Klaus Iohannis a solicitat vineri demisia pemierului Victor Ponta ca urmare a faptului ca acesta este invinuit de fapte penale. Potrivit presedintelui, "este o situatie imposibila pentru Romania ca premierul sa fie invinuit de fapte penale" iar o criza politica ar fi cel mai rau lucru pentru Romania in acest moment. Seful statului a precizat ca i-a cerut demisia premierului in cadrul discutiei pe care au avut-o vineri la Cotroceni.

Klaus IohannisFoto: Presidency.ro

Principalele declaratii ale lui Klaus Iohannis:

  • Astazi DNA a comunicat public ca premierul e invinuti de fapte penale.
  • Dupa pararea mea, este o situatie imposibila pentru Romania ca premierul sa fie invinuit de fapte penale.
  • Pe de alta parte, pentru Romania, cel mai rau lucru care s-ar putea intampla acum e o criza politica.
  • Avand in vedere toate acestea, solicit demisia premierului Victor Ponta.
  • Aceste consideratiuni si solicitarea de demisie le-am comunicat premierului intr-o discutie pe care am avut-o acum cateva minute.
  • Va multumesc.

Posted by Klaus Iohannis on Friday, June 5, 2015

Premierul Victor Ponta a ajuns in jurul orei 12:32 la Cotroceni, potrivit imaginilor difuzate d eposturile de televiziune.

Victor Ponta s-a prezentat vineri dimineata la DNA. Premierul a anuntat la iesirea din sediul DNA ca este "suspect" in dosarul lui Dan Sova, dar procurorii au dat un comunicat oficial in care arata ca "au dispus efectuarea urmaririi penale fata de Ponta Victor-Viorel".

Procurorii DNA il acuza pe Ponta de urmatoarele infractiuni: fals in inscrisuri sub semnatura privata (17 infractiuni);complicitate la evaziune fiscala in forma continuata;spalarea banilor. De asemenea, "procurorii au constatat ca se impune continuarea urmaririi penale fata de Ponta Victor-Viorel si sub aspectul savarsirii a trei infractiuni de conflict de interese, dintre care una in forma continuata (doua acte materiale) fapte aflate in legatura cu functia sa de prim-ministru al Romaniei".

Ce s-a intamplat astazi: