Politistii specializati in combaterea criminalitatii organizate din Bucuresti au depistat in flagrant delict trei barbati, cetateni bulgari, banuiti ca furau date instaland dispozitive speciale pe ATM-uri din Bucuresti, informeaza un comunicat al Politiei Romane.

Pe 28 martie, politistii si procurorii prinsesera in flagrant alti patru bulgari care faceau acelasi lucru.

Duminica, politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Bucuresti si procurorii D.I.I.C.O.T. din Bucuresti, au depistat in flagrant delict, in Bucuresti, un trei barbati, de 20, 28 si 42 de ani, cetateni bulgari, in timpul savarsirii unor infractiuni informatice.

Potrivit politistilor, banuitii ar fi instalat sambata dispozitive electronice destinate copierii datelor cardurilor bancare pe 3 ATM-uri din Bucuresti. Ulterior, duminica, incepand cu orele 01:30 acestia ar fi demontat si ridicat instrumentele respective impreuna cu datele continute de cardurile ce fusesera introduse in ATM-uri de diferite persoane.

In urma perchezitiilor efectuate asupra celor trei persoane si a autoturismului unuia dintre ei, inmatriculat in Bulgaria, utilizat de acestia, au fost identificate dispozitive de copire a datelor cardurilor bancare si a codului de securitate PIN, instrumente folosite pentru montarea si demontarea dispozitivelor de pe bancomat, un laptop, telefoane mobile, precum si mai multe carduri, arata sursa citata.

Cei trei barbati au fost retinuti pentru 24 de ore, sub aspectul savarsirii infractiunilor constituirea unui grup infractional organizat, efectuarea de operatiuni financiare in mod fraudulos, punere in circulatie de valori falsificate, detinere de instrumente in vederea falsificarii de valori, acces ilegal la un sistem informatic, operatiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.

Pe numele lor, magistratii au emis mandate de arestare preventiva.

Actiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Directiei Operatiuni Speciale ¬Inspectoratul General al Politiei Romane, mai informeaza sursa citata.