Poliţiştii de combatere a criminalităţii informatice şi procurorii D.I.I.C.O.T. din Bucureşti au destructurat o grupare infracţională organizată, specializată în retrageri frauduloase de bani din conturi bancare, cu ajutotul unor dispozitive de copiere a datelor cardurilor bancare. Patru cetăţeni bulgari, bănuiţi în cauză, au fost arestaţi preventiv, informeaza un comunicat al Politiei Romane.

Sambata, 28 martie, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bucureşti au surprins în flagrant delict 4 cetăţeni bulgari, în timp ce au instalat dispozitive electronice de copiere a datelor cardurilor bancare şi a codului PIN la 4 ATM-uri ale unor bănci din Bucureşti, iar ulterior au demontat şi ridicat instrumentele respective împreuna cu datele conţinute de acestea.

Poliţiştii au ridicat de la cei în cauză dispozitivele de copiere, folosite pentru montarea si demontarea dispozitivelor de pe bancomat, laptopuri, telefoane mobile, precum şi mai multe carduri bancare, printre care şi cele utilizate pentru testarea dispozitivelor.

Cei în cauză sunt bănuiţi că, în luna martie a.c., ar fi instalat la mai multe ATM-uri ale unor bănci din România, în repetate rânduri, astfel de dispozitive, după care ar fi fost efectuate retrageri frauduloase de numerar în afara ţării, pe baza informaţiilor obşinute.

Din cercetări a reieşit că, după copierea datelor cardurilor utilizate, acestea ar fi fost transmise de membrii grupării, prin intermediul internetului, către complici din străinătate, pentru retragerea de bani din conturile bancare.

Cei patru sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos, punere în circulație de valori falsificate, deținere de instrumente în vederea falsificării de valori, acces ilegal la un sistem informatic, operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.

Aceştia au fost reţinuţi pentru 24 de ore, fiind prezentaţi instanţei de judecată, care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.