Papa Francisc a acceptat invitatia presedintelui Klaus Iohannis de a vizita Romania, data urmand sa fie stabilita ulterior, informeaza Administratia Prezidentiala.

Klaus Iohannis, primit de Papa FranciscFoto: Administratia Prezidentiala

"Presedintele Romaniei i-a adresat Sanctitatii Sale invitatia de a vizita Romania. Invitatia a fost acceptata cu placere, data vizitei urmand a fi convenita ulterior pe canale diplomatice", arata sursa citata.

"Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a fost primit in audienta in aceasta dimineata de catre Sanctitatea Sa Papa Francisc, dupa care s-a intalnit cu Eminenta Sa Cardinalul Pietro Parolin, Secretar de Stat. In cursul acestor intalniri deosebit de cordiale, care au avut loc in ziua aniversarii a exact 25 de ani de la restabilirea relatiilor diplomatice, au fost discutate relatiile dintre Romania si Sfantul Scaun", mai informeaza Cotroceniul.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, inainte de plecarea intr-o vizita oficiala in Italia si la Vatican, ca va adresa o invitatie Papei Francisc sa viziteze Romania, si ca spera ca aceasta sa aiba loc in 2018, aratand ca a avut o discutie si cu Patriarhul Bisericii Ortodoxe, Preafericitul Daniel.

Presedintele Klaus Iohannis a fost primit, vineri, de Papa Francisc,seful statului daruindu-i Suveranului Pontif o gravura cu orasul in care a fost primar, Sibiu, si o moneda de aur.