Presedintele Klaus Iohannis a fost primit, vineri, la Vatican, de Sanctitatea sa Papa Francisc, seful statului daruindu-i Suveranului Pontif o gravura cu orasul in care a fost primar, Sibiu, si o moneda de aur, informeaza Mediafax.

Klaus Iohannis, primit de Papa FranciscFoto: Administratia Prezidentiala

Klaus Iohannis a ajuns la ora 11.25, ora Romaniei, la Vatican, fiind intampinat de garda elvetiana.

Presedintele Iohannis si sotia sa au fost primiti de Sanctitatea Sa, Papa Francisc, si i-au oferit Suveranului Pontif, in dar, o gravura cu orasul Sibiu si o moneda de aur.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, inainte de plecarea intr-o vizita oficiala la Sfantul Scaun, ca va adresa o invitatie Papei Francisc sa viziteze Romania, si ca spera ca aceasta sa aiba loc in 2018, aratand ca a avut o discutie si cu Patriarhul Bisericii Ortodoxe, Preafericitul Daniel.

Seful statului a tinut sa precizeze ca "dorinta noastra este, daca s-ar putea realizat o astfel de vizita, in anul 2018, care este un an deosebit de important pentru noi, pentru ca este anul in care sarbatorim 100 de ani de existenta a Romaniei moderne".

Potrivit presedintelui Klaus Iohannis, Romania are, prin istoria si cultura sa, vocatia unei relatii speciale cu Sfantul Scaun, si dorinta este de a aprofunda in continuare aceasta colaborare excelenta, care s-a dezvoltat in ultimii 25 de ani.

Vineri, presedintele Iohannis urmeaza sa aiba convorbiri tete-a-tete cu Cardinalul Pietro Parolin, Secretar de Stat al Suveranului Pontif.

Programul sefului statului la Vatican mai cuprinde vizitarea Bazilicii Sfantul Petru, depunerea unui buchet de flori si pastrarea unui moment de reculegere la mormantul Papei Ioan Paul al II-lea.

In cursul serii de vineri, seful statului va vizita Colegiul Pontifical "Pio Romeno" din Roma si va avea o intalnire cu studentii romani care studiaza in institutiile de invatamant pontificale din Roma.

Sambata, presedintele Iohannis are programata la Roma, de la ora 11.00, o intrevedere cu conducerea Comunitatii Sant'Egidio, iar de la ora 11.30 (ora Romaniei), o vizita la Bazilica Santa Maria in Trastevere.

Este a doua zi a vizitei de lucru pe care o desfasoara presedintele in Italia, dupa ce, joi, a vizitat Expozitia Universala Milano 2015 si s-a intalnit cu reprezentanti ai comunitatii romanesti din nordul Italiei.