"Ajutor! ... Nu mai rezist! ... Ne inecam!" - acestea au fost ultimele strigate de ajutor ale pilotului care lupta sa traiasca. Imagini mult mai dure au fost surprinse insa de o drona ce a survolat zona tragediei la cateva minute dupa parbusirea elicopterului SMURD. Filmarea este analizata acum de procurori. Sunt ultimele clipe de viata, momente cutremuratoare, spune proprietarul dronei care a vazut inregistrarea.

HotNews.roFoto: Hotnews

"E tulburator. M-am dus cu drona fix deasupra cozii elicopterului si se vede clar cum cineva incerca sa supravietuiasca. Tragea de coada elicopterului. Se vede un fel de umbra de persoana care misca coada elicopterului si incearca sa iasa de acolo", a declarat pentru digi24.ro Bogdan Dumitru, proprietarul dronei.

"Imaginile mele, de sus, par a fi din alt film decat imaginile luate de jos, pentru ca imaginile de jos au un alt unghi de filmare. Imaginile de sus, clar au un alt unghi de filmare. Acuma, ramane la aprecierea specialistilor sa le puna... daca ei pun cap la cap filmarea mea cu filmarea de la Digi, in momentul ala clar o sa avem un film complet al evenimentului", adauga Bogdan Dumitru.

In ziua neagra in care patru salvatori au murit in apele reci ale Lacului Siutghiol, cameramanul Bogdan Dumitru era in zona. Cam la zece minute dupa prabusirea elicopterului, camera purtata de drona a ajuns chiar deasupra ramasitelor. Dupa ce a filmat ultimele clipe din viata echipajului SMURD, aparatul a disparut fara urma. Aproape patru zile l-au cautat scafandrii pe fundul lacului.

Surse apropiate anchetei sustin ca drona a fost gasita ieri si predata procurorilor care se ocupa de caz. Dispozitivul a fost ridicat la o inaltime de aproximativ 50-60 de metri deasupra lacului Siutghiol si a surprins imagini ce vor fi expertizate.

Reamintim ca un elicopter SMURD s-a prabusit in data de 15 decembrie in Lacul Siutghiol, iar toti cei patru membri ai echipajului au decedat.