DIICOT a inceput urmarirea penala in rem pentru amenintare, dupa ce in cadrul unei reuniuni a conducerii UDMR s-a vorbit despre repetarea evenimentelor din Tg Mures, in martie 1990

de R.M.     HotNews.ro
Miercuri, 17 decembrie 2014, 17:33 Actualitate | Esenţial


Procurorii DIICOT au inceput urmarirea penala "in rem" pentru infractiunea de amenintare, dupa ce primarul municipiului Sfantul Gheorghe, Antal Arpad, a declarat ca daca premierul Victor Ponta nu il va "instrui" pe prefectul de Covasna "sa lase in pace maghiarii", atunci in secuime s-ar putea intampla ce s-a intamplat in martie 1990 la Targu Mures.
"Procurorii DIICOT s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul ca in data de 13.12.2014 de la tribuna Consiliului Reprezentantilor Unionali (CRU) al Uniunii Maghiare din Romania (UDMR) de la Targu Mures au fost facute declaratii susceptibile de a intruni elementele infractiunii prevazute de art. 206 Cp savarsita in conditiile Legii nr. 535/2004 privind prevenirea si combaterea terorismului", se arata intr-un comunicat publicat pe site-ul Directiei.

Potrivit sursei citate, inceperea urmaririi penale "in rem" (pentru fapte) a fost dispusa in 15 decembrie, in temeiul art. 305 alin. 1 si 2, "sub aspectul savarsirii infractiunii de amenintare prev. de art. 206 Cp". Comunicatul nu face referire la numele lui Antal Arpad.

Primarul municipiului Sfantul Gheorghe, Antal Arpad, a declarat sambata, de la tribuna Consiliului Reprezentantilor Unionali (CRU) al Uniunii Democrate Maghiare din Romania (UDMR) de la Targu Mures, ca daca premierul Victor Ponta nu il va "instrui" pe prefectul de Covasna "sa lase in pace maghiarii", atunci in secuime s-ar putea intampla ce s-a intamplat in martie 1990 la Targu Mures, potrivit agentiei Agerpres.

"Il rog pe domnul Frunda sa isi roage seful, prim-ministrul Romaniei, sa il instruiasca pe prefectul de Covasna sa ii lase in pace pe maghiari. Ce fac prefectii, il califica si pe el. (...) Daca nu, in secuime s-ar putea intampla ce s-a intamplat la Targu Mures in 1990", a spus Antal Arpad, potrivit traducerii oficiale.

Acesta a mai afirmat ca deputatul Marko Attila, condamnat pentru retrocedarea unui imobil, a cerut protectia SUA si a Ungariei, insa in primul rand maghiarii trebuie sa fie alaturi de acesta si sa recurga la actiuni inclusiv de genul celei de la Cluj-Napoca, cand s-a stopat demolarea unei biserici.

Antal a sustinut ca "in aceasta tara justitia nu e justa, ci serveste un sistem sa ii faca pe maghiari saraci, sa ajunga soarta sasilor" si ca trebuie creat un parteneriat cu presedintele Klaus Iohannis si cu echipa acestuia.

"Chiar daca noi credem ca Iohannis nu isi asuma identitatea saseasca, el poate fi un partener", a sustinut Antal Arpad.

Intre 19 si 21 martie 1990 a avut loc la Targu Mures un conflict interetnic intre romani si maghiari, in urma caruia au murit cinci oameni, iar sute de persoane au fost ranite.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram..*.


4072 vizualizari

 • +11 (15 voturi)    
  S-a schimbat raportul de forte (Miercuri, 17 decembrie 2014, 17:40)

  freejack [utilizator]

  SUA e calare pe Orban. Johannis a fost ales presedinte. Parchetele au inceput sa calareasca UDMR-ul. Adica sa simta si ei ca sunt cetateni. Cetatenii Romaniei!
  • +4 (10 voturi)    
   NU trebuie sa uitam de (Miercuri, 17 decembrie 2014, 18:11)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui freejack

   Tragediile si masacrele de la ip si Traznea Masacrul din Ip se înscrie în seria masacrelor antiromânești desfășurate pe teritoriul Transilvaniei de Nord în toamna anului 1940. În noaptea de 13 spre 14 septembrie 1940 trupe maghiare ce făceau parte din armata de ocupație cantonată în orașul Șimleul Silvaniei,[1] împreună cu localnici maghiari și cu membri ai organizației Straja națiunii ("Nemzetőrség") au ucis 157 de localnici români și un copil înaintea nașterii sale.Sub pretextul răzbunării celor doi militari unguri morți într-o explozie în comuna Ip la 7 septembrie 1940, cu ocazia trecerii trupelor prin localitate, locotenentul Vasvári Zoltán din armata horthystă părăsește în ziua de 13 septembrie 1940 localitatea Nușfalău unde se afla cantonat, îndreptându-se cu compania sa spre comuna Ip. Motivarea uciderii celor 157 de localnici este una fictivă, explozia producându-se din cauza unui defect de ambalaj al muniției, dovadă fiind faptul că cei patru români arestați au fost eliberați după aproximativ o lună.[1]

   În noaptea de 13 spre 14 septembrie, în jurul orei 11 noaptea, locotenentul Vasvári Zoltán ajunge în Ip. Imediat acesta împreună cu membrii gărzii naționale din comună s-au dus pe la casele mai multor locuitori trezindu-i din somn și împușcându-i. Au fost uciși în acest mod 18 români. Crimele au fost comise înainte de miezul nopții. Întors la sediul gărzii naționale din Ip, Vasvári Zoltán dă indicații membrilor să pregătească 10 căruțe și mai mulți oameni pentru dimineață în scopul îngropării victimelor ucise până atunci. Locotenentul părăsește apoi postul. Imediat după se aude o rafală de mitralieră trasă din sat, iar Vasvári se întoarce la sediul gărzii naționale pretextând că sătenii români i-au atacat compania. Furios se adresează oamenilor din corpul de strajă local, spunând că va incendia comuna. Unul dintre comandanți a încercat să-l oprească răspunzându-i că așezarea este compusă în proporție de 70% din maghiari. Vasvári a simulat în continuare că .
   • -1 (1 vot)    
    cui prodest ? (Joi, 18 decembrie 2014, 13:09)

    LiviusAcris [anonim] i-a raspuns lui un domn

    O fosta mare putere e direct interesata de agitatia nationalista. Fie ca e vorba de romani, maghiari, slovaci, sarbi, tatari, gagauzi, scotieni sau corsicani.
    Ghici ciuperca ce-i.
  • +4 (10 voturi)    
   partea a II a (Miercuri, 17 decembrie 2014, 18:12)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui freejack

   va da foc numai caselor românești, dar același comandant a protestat spunând că nici acest lucru nu este posibil întrucât gospodăriile românilor sunt răsfirate printre cele ale ungurilor. Atunci Vasvári Zoltán a cerut să i se dea oameni din garda locală care să arate soldaților lui caselor românești, pentru a-i împușca pe vlahi. De data această ordinul i-a fost acceptat.

   S-au format 6 echipe de soldați în frunte cu câte un om din garda locală, drept călăuză. Astfel alcătuite au pornit fiecare pe străzile comunei:[4]
   Echipa I a acționat pe drumul ce duce spre localitatea Suplacu de Barcău. Toți românii din această zonă care au fost găsiți acasă au fost împușcați. Și-au găsit moartea 62 de oameni.
   Echipa a II-a a acționat în zona bisericii și a cimitirului din Ip. După indicațiile date soldaților de către calăuza Csepei Sigismund au fost împușcați 21 de locuitori.
   Echipa a III-a a mers pe drumul ce duce spre comuna Camăr. Au fost omorâți 13 români.
   Echipa a IV-a a acționat pe drumul către satul Zăuan, unde au fost împușcați 9 locuitori.
   Echipa a V-a a mers în zona de pe malul pârâul Barcău, fiind omorâți 36 de români.
   Echipa a VI-a trebuia să acționeze în aceeași zonă cu echipa a V-a, însă locuitorul Osz Andrei, ce era folosit drept călăuză, dându-și seama de gravitatea faptelor lor a declarat că el nu cunoaște casele românilor, deoarece venise de puțin timp în comună. Astfel, ultimele două echipe au fost nevoite să meargă împreună.

   În tot acest timp, populația română a fost supusă unor torturi, printre care smulgerea unghiilor, ruperea oaselor cu bâte și paturi de armă. Mai mulți copii au fost sfârtecați cu baionetele. Tortura a fost urmată de uciderea oamenilor, jefuirea cadavrelor, a caselor și a bisericii.

   A doua zi dimineața, din ordinul locotenentului Vasvári, mai mulți localnici au fost puși să sape o groapă în cimitiriul satului, iar alți săteni au fost scoși cu căruțele și au mers din casă în casă pentru a ridica și transporta cadavrele la groapa comună.
  • +4 (10 voturi)    
   partea a III a (Miercuri, 17 decembrie 2014, 18:13)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui freejack

   La 68 de ani de la Dictatul de la Viena și masacrul din Ip, singurul supraviețuitor rămas încă în viață, Gavril Butcovan a acordat un interviu ziarului Gardianul, povestind drama familiei sale din noaptea de 13/14 septembrie 1940. Acesta mărturisea în articolul apărut în data de 2 septembrie 2008:[3]

   „În zorii zilei de 14 septembrie 1940, am fost trezit de zgomotul asurzitor al focurilor de armă ce răzbăteau dinspre casele vecinilor noștri. Era în jur de ora 5, încă era întuneric și m-a cuprins o frică ce nu o pot descrie în cuvinte. Aveam doar 16 ani. În familie eram de toți 10 suflete, printre care 8 copii. Locuința era compusă din două încăperi. Eu, părinții și alți 5 frați dormeam într-o cameră, iar în camera mică, ceilalți doi frățiori. L-am trezit pe tata, Mihai Butcovan și i-am spus că sunt împușcați românii. Tata nu putea vorbi de emoție, pentru că bănuia ce ne așteaptă, focurile de armă întețindu-se cu fiecare minut ce trecea. S-a uitat pe geam să vadă ce se întâmplă pe uliță, spunându-ne apoi că vede oameni care se plimbă agitați. Pentru o clipă mi-am aruncat și eu ochii pe fereastră. Strada era plină de militari horthyști și consăteni maghiari, deveniți părtași la masacru. Mama i-a zis tatii să meargă să deschidă ușa, ca să nu bată soldații în poartă așa cum au făcut la vecini. Pe când tata a vrut să deschidă ușa, soldații erau deja în curtea noastră. Unul dintre criminalii horthyști s-a răstit la el, spunându-i să iasă afară din casă. La câteva secunde am auzit cinci bubuituri de armă. Atunci am știut că l-au împușcat pe tata. Imediat au năvălit în casă trei soldați, îndreptând puștile spre noi. Ne-au spus răstit în ungurește, să ieșim afară. Mama i-a întrebat, arătând spre leagănul unde se afla sora mea cea mică, ce va întâmplă cu fetița, la care i-au răspuns ca o crească ei. Când am ieșit l-am văzut pe tata, care zăcea cu fața în jos lângă peretele casei. M-am îndreptat înspre el, moment în care asasinii horthyști au tras în mine. Cuprins de groază ..
  • +4 (10 voturi)    
   partea a IV a (Miercuri, 17 decembrie 2014, 18:13)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui freejack

   m-am prăbușit lângă corpul neînsuflețit al părintelui meu. Mi-am dat seama că sunt în viață, simțind o arsură puternică. Inima îmi bătea tare pentru că în momentele următoare am văzut cum criminali i-au executat pe frații mei. În fața casei, la câțiva metri de mine, au ucis-o pe sora-mea, Maria, de 18 ani, care a fost împușcată în piept cu cartușe dum-dum. Fratele Mihai, de 8 ani, a fost împușcat în burtă, iar surioara Ana, de 5 ani, care, disperată, striga <<Unde ești maică?!>>, a fost secerată de gloanțele criminalilor. Fratele Viorel, de 11 ani, a vrut să fugă spre grădină, însă soldatul care-l urmărea l-a împușcat în cap. Pe surioara Paulina, de doar 11 luni, au sfârtecat-o cu baionetele în leagăn. Asupra mamei au tras, rânind-o, însă a apucat să se ascundă sub o căruță. Cred și astăzi că șansa mea a fost aceea că nu m-am ridicat de lângă tata și am stat culcat cu față la pământ, în timp ce călăii erau preocupați cu uciderea celorlalți membri ai familiei. Pe lângă mine și mama au mai scăpat cei doi frați ai mei, Ioan, de 12 ani, și Floarea, de 6 ani, care au dormit în camera mică, unde criminalii nu au mai căutat. Bănuiesc că în sinea lor credeau că au ucis întreaga familie după ce au tras în 7 persoane și au străpuns-o cu baioneta pe Paulina.”
  • +3 (5 voturi)    
   eh... (Miercuri, 17 decembrie 2014, 18:13)

   Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui freejack

   macar sa-i tina, pe astia din justitia in dependenta...
  • +3 (9 voturi)    
   partea a V a (Miercuri, 17 decembrie 2014, 18:14)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui freejack

   Gavril Butcovan amintește și de celelalte crime comise în noaptea masacrului: Doresc să vă mai spun că cruzimea cu care a fost comis acest genocid întrece orice închipuire. Bătăile și schingiuirile au început înainte de masacru cu 3-4 zile. Unii români au fost bătuți până ce și-au dat duhul. Lui Dumitru Sarca i-au tăiat mâinile, lui Dumitru Chiș i-au scos ochii, iar lui Pavel Sarca i-au smuls unghiile de la mâini. Nu pot să uit nici drama prin care a trecut Gheorghe Leonte și soția acestuia, care era în durerile facerii. Bărbatul a plecat după moașă, dar pe drum a avut ghinionul să se întâlnească cu echipa criminală. Aceștia, sub amenințarea armelor, l-au întors din drum, iar odată ajunși în curtea casei l-au împușcat. Soției i-au scos copilul din burtă cu baionetă. O altă tragedie s-a petrecut la cimitir cu Maria Sarca, de 40 de ani și Maria Olla, de 15 ani. Cu toate că nu erau încă moarte au fost aruncate în groapa comună și îngropate de vii. în acea zi de 14 septembrie 1940, orice român întâlnit pe stradă sau găsit acasă a fost împușcat.”
  • +3 (9 voturi)    
   partea a VI a (Miercuri, 17 decembrie 2014, 18:14)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui freejack

   „Trebuie să vă mărturisesc adevărul până la capăt. Nu toți consătenii mei au pactizat cu criminalii horthyști. Au fost și maghiari care au sărit în apărarea familiilor de români, punându-și prin acest gest viața în pericol. Astfel au fost salvați din mâna ucigașă a horthyștilor cel puțin 3 familii de români. Cu siguranță, dacă acțiunea criminală ar fi avut loc ziua, ar fi fost mult mai mulți care ar fi sărit în ajutorul nostru, al românilor, și în mod sigur numărul celor uciși era mult mai mic.”

   După 1983, în comuna Ip a fost ridicat un monument în memoria victimelor pogromului horthyst, iar Armata Română a realizat un film pentru Televiziunea Română. În anul 1995, Ip a fost declarat comună martir. În fiecare an, sătenii îi comemorează pe cei uciși în masacru la monumentul din localitate dedicat acestora.
   • 0 (2 voturi)    
    minusuri (Joi, 18 decembrie 2014, 9:15)

    revo [utilizator] i-a raspuns lui un domn

    Un cinic a spus: "nu faptele conteaza ci interpretarea lor". Dumneavostra ati redat aici, in cuvinte simple si clare, o frantura de istorie adevarata, cumplita, si ati luat minusuri! Este de neinteles ce este in capul unor oameni, cat de gresiti sunt croiti din nastere.
    Dumnezeu sa-i odihneasca pe toti nevinovatii ucisi de dementa unor conduceri politice bolnave.
 • +4 (8 voturi)    
  ... (Miercuri, 17 decembrie 2014, 18:11)

  rerenenegate [utilizator]

  In primul rand toti membrii udmr ar fi trebuit arestati din '90 pentru tradare de tara. Dau exemplu o afirmatie mult mai grava de acum cateva zile a unuia hun-or (presedinte udmr), care afirma ca romanii ar trebui sa fie tinuti mai inapoiati, ca secuii sa-si poata atribui mai multe drepturi (in conditiile in care aveau ministerul culturii in guvern!).
 • +7 (7 voturi)    
  parerea mea e ca necajitul ala de Nitu (Miercuri, 17 decembrie 2014, 18:18)

  derblauereiter [utilizator]

  incearca sa se bage in seama si sa castige putina popularitate - inteleg ca DNA se pregateste sa-i mai ridice un sef de serviciu din PG implicat intr-o combinatie cu Ioan Niculae.
  • +1 (5 voturi)    
   razboi civil (Miercuri, 17 decembrie 2014, 19:50)

   Nunquam [utilizator] i-a raspuns lui derblauereiter

   Si daca repetati evenimentele de atunci sau provocatii tensiuni ce rezolvati ? O eventuala "altercatie" internetnica masiva ii va avea castigatori pe maghiari doar in prima faza . Ura , resentimentele si violenta natiei romane nu trebuie ignorate . Din pacate sau din fericire astia suntem . Vor fi respresalii catastrofale pt toata comunitatea maghiara din Romania daca un eveniment de genu are loc . Suntem de vreo 10-11 ori mai multi decat voi pe aici , per total suntem ceva mai bogati ( a se vedea starea economica din HG si CV) si deja de 25 de ani arde la foc mic flacara xenophobiei (ca recunoastem sau nu-de altfel si la maghiari). vreti sa explodeze mamaliga ? Spre binele vostru si al nostru sper ca aveti suficienta ratiune si ca raspunsu e nu .
   Statul mama Ungaria e un paria in Europa in prezent , asa ca nimeni nu vine in ajutor , nici Ungaria si nici Europa .
   • +1 (3 voturi)    
    Exact asta vor. (Miercuri, 17 decembrie 2014, 21:09)

    Non.e [utilizator] i-a raspuns lui Nunquam

    Întâi ațâță, apoi vor atrage atenția opiniei publice despre ce li se întâmplă.
    N-au țipat din toți bojocii, în 1990, că Mihăilă Cofar e ungur?
    A mai contat dezmințirea ulterioară?
   • +2 (2 voturi)    
    sincer, ma flatati :)) (Miercuri, 17 decembrie 2014, 22:42)

    derblauereiter [utilizator] i-a raspuns lui Nunquam

    se intampla sa n-am niciun maghiar in familie, daca as fi avut cred ca as fi fost incantat :)

    sunt bucurestean, sunt obisnuit sa traiesc intr-un spatiu eterogen etnic, confesional, cultural etc. poate din acest motiv am o simpatie reala pt, toate minoritatile etnice si un dispret profund pt. nationalistii de ORICE etnie;

    nu stiu unde ati descoperit dvs. cheia etnica in comentariul meu dar va asigur ca nu ma pregatesc de nicio "altercatie" :))

    din pacate susceptibilitatea dvs. nu face decat sa-mi intareasca convingerea ca Tiberiu Nitu joaca o carte nationalista si pe alocuri chiar ii iese; daca afirmatiile primarului Antal ar trebui interpretate ca o "amenintare" cu consecinte penale, comentariul dvs "Suntem de vreo 10-11 ori mai multi decat voi pe aici , per total suntem ceva mai bogati" cum ar trebui catalogat?

    in fine, cu situatia din Ungaria va dau 100% dreptate dar asta cred ca ar trebui sa fie pt. toti un exemplu, sa nu ne facem tara muci cu nationalisme stupide asa cum au facut-o ei.
 • +2 (2 voturi)    
  Citez dintr-ul articol al domnului Dorin Suciu. (Miercuri, 17 decembrie 2014, 21:18)

  Non.e [utilizator]

  Se intitulează ; Nu uita. Adevarul despre Targu Mures – 20 Martie 1990. O ancheta care dovedeste premeditarea loviturii maghiare
  „ Pe data de 20 martie, pe la ora 18 au avut loc „evenimentele din Tîrgu-Mureș”! Eu care eram reporterul TVRL am filmat pe peliculă de 16 mm, suit pe pervazul camerei 504, atât confruntarea cât și maltratarea acelui nefericit în pulover verde. Irlandezul a înregistrat drama de pe terasa de sus a hotelului. Acele scene atroce, în care „ungurul” Mihăilă Cofar a fost pur și simplu linșat, au făcut înconjurul lumii și au fost copios folosite împotriva României pentru a o eticheta ca țară locuită de niște barbari sîngeroși care la 20 martie 1990 au dezlănțuit un „pogrom” antimaghiar.
  Degeaba am demonstrat indubitabil peste două zile într-un reportaj-anchetă adevărata identitate a lui Mihăilă Cofar, nefericitul țăran de pe valea Gurghiului, venit aiurea la Tîrgu-Mureș, răul fusese făcut.”
  ...
  „Restul poveștii a fost spusă de colegul Mihai Mincan, ziarist la Adevărul, care a avut o idee extraordinară: să-l caute pe Peter Swain, regizorul britanic al documentarului „Bad Neighbours” – „Vecini răi” difuzat de Channel 4 și reluat de principalele televiziuni europene în care „ungurul“ Mihai Cofariu era bătut cu bestialitate de români. Acesta a fost găsit tocmai în India și a dezvăluit că pentru filmul său despre Tîrgu-Mureş, din martie 1990, a fost plătit de Paul Neuberg, un producător originar din Ungaria. Swain a mărturisit că Neuberg a fost cel care i-a furnizat imagini şi indicaţii.
  În dialogul cu jurnalistul Mihai Mincan, regizorul Peter Swain arată că documentarul ce a reprezentat pentru presa internaţională etalonul evenimentelor din Târgu-Mureş a fost produs şi finanţat de la Budapesta. Tot el admite că filmul său a reprezentat exclusiv punctul de vedere al maghiarilor și că în el nu s-a solicitat niciun punct de vedere din partea românilor…
  Filmul „fusese planificat de câteva săptămâni”...”
  • +1 (1 vot)    
   interesant (Joi, 18 decembrie 2014, 9:09)

   revo [utilizator] i-a raspuns lui Non.e

   Nu citisem articolul despre care ne-ati povestit. Este interesant, pentru ca noi credeam ca actiunea de la Tg.Mures a fost planificata de Securitate si Iliescu & Co, pentru a fi repusa in drepturi, sub noua denumire de SRI.
   Stiti ca dupa Revolutie, securistii au cam fost trimisi acasa, erau platiti dar fara servici, intr-o deruta totala. Multi dintre ei au luat-o razna atunci, probabil cei care mai aveau o farama de constiinta si care s-au temut de represaliile oamenilor care ii urau la fel ca pe Ceausescu, daca nu mai rau. Personal, pe ei ii gasesc vinovati de toata viata mizerabila pe care am dus-o. Era atat de simplu sa-l elimine, dar nu au facut-o.
   Eu cred ca nu este exclusa nici varianta ca actiunea sa fi fost planificata de la Bucuresti, nu de la Budapesta, pentru ca amintiti-va ca Militia si Armata au stat cu mainile in san atunci, nu a luat nicio masura de prevenire a confruntarii desi stiau de cateva zile ca se pregateste ceva, televiziunile erau pe acoperisuri si filmau de zor, totul a indicat un "scenariu" (ca tot ii placea cuvantul lui Iliescu) bine pus la punct de noua putere. In fond nu stim ce hram poarta nici ungurul acela cu nume neunguresc, Neuberg; retelele sunt mari si ramificate.
   Si mai este ceva, de fiecare data cand au fost probleme in tara sau vreo campanie electorala, pericolul unguresc a fost reactivat. Eu cred ca cetateni mai fideli puterii decat conducerea maghiara, care sa sara imediat la ordin, nu exista. Noi suntem carcotasi si rebeli de felul nostru, dar ei raspund intotdeauna la comenzi. Sunt Iliescu si Mafia intr-o situatie neplacuta, hop, se misca ungurii! Mai sa fie...
 • 0 (0 voturi)    
  ... DIICOT.... (Vineri, 19 decembrie 2014, 7:41)

  Observatore [utilizator]

  ... este institutzia unde Alina Bica a fost procuror sef ?
 • -1 (1 vot)    
  DIICOT (Vineri, 19 decembrie 2014, 15:26)

  Codrin02 [utilizator]

  Vai, ce subtila observatie de la Observatore. Ce legatura este intre faptele unui om, fie el si seful unei institutii ca DIICOT si indeplinirea de catre aceasta a indatoririlor pentru care a fost creata? Mereu se trezesc "destepti" de acest gen care fac tot felul de generalizari pentru institutii, partide etc. pornind de la actiunile sau pozitiile particulare. Totala lipsa de logica...
  • 0 (0 voturi)    
   .... deci... (Sâmbătă, 20 decembrie 2014, 7:34)

   Observatore [utilizator] i-a raspuns lui Codrin02

   .... " logicianule " ... cum se zice ? ? Peshtele de unde se imputzeshte ??? Poftim ???


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by