Grigore Petrenco, fost membru PCRM din Republica Moldova si despre care se crede ca ar controla miscarea extremista Antifa, suspectata de pregatirea unor violente dupa alegerile parlamentare de duminica, a fost implicat intr-un accident rutier in judetul Iasi, el fiind transportat la spital, transmite Mediafax.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Iasi, Anca Vijiac, accidentul a avut loc pe DN 28, in judetul Iasi, dupa ce Grigore Petrenco a pierdut controlul volanului, iar masina in care acesta se afla, alaturi de alte trei persoane, a intrat intr-un cap de pod, pe fondul neadaptarii vitezei la conditiile meteorologice.

"Soferul unui autoturism care se deplasa de la Husi la Iasi pe DN 28, in afara localitatii, a pierdut controlul asupra directiei de mers pe fondul neadaptarii vitezi la conditiile meteo, carosabilul fiind acoperit cu zapada. A intrat cu autoturismul intr-un cap de pod, iar in urma accidentului, cele patru persoane au fost transportate la spital", a declarat, marti, Anca Vijiac.

In masina condusa de Petrenco se aflau si mama, si sotia acestuia.

In urma accidentului, Grigore Petrenco a fost transportat la Spitalul de Neurochirurgie, ulterior fiind transferat la Spitalul "Sfantul Spiridon" din Iasi.

"A fost internat la noi, i s-a facut o tomografie, avea o leziune minora in zona occipitala si a fost trimis la Spitalul ᅡSfantul Spiridonᅡ pentru investigatii suplimentare", a precizat, marti, Marius Dabija, purtatorul de cuvant al Spitalului de Neurochirurgie.

Petrenco a plecat din Republica Moldova in timpul perchezitiilor facute de autoritati in cazul miscarii extremiste Antifa, ai carei membri sunt suspectati de pregatirea unor violente dupa alegerile parlamentare de duminica.

Autoritatile din Republica Moldova au retinut cinci presupusi membri ai miscarii Antifa, suspectati de pregatirea unor violente dupa alegerile parlamentare de duminica, anunta joi procurorul Viorel Morari si seful adjunct al Inspectoratului General de Politie, Gheorghe Cavcaliuc.

Printre suspecti se numara tineri cu varste cuprinse intre 25 si 35 de ani, din Chisinau, Ialoveni, Balti si Soroca. Una dintre persoanele racolate de gruprea Antifa este militar in termen, care avea acces la diferite arme si munitii, relateaza presa moldoveneasca.

Autoritatile au prezentat interceptarile convorbirilor membrilor gruparii, precizand ca urmeaza sa faca publice si imagini video si foto de la retinerile care au avut loc in cadrul perchezitiilor. Potrivit lor, din aceste interceptari se intelege ca activistii cumparau si stocau armament pentru actiunile pe care le pregateau.

Unele inregistrari demonstreaza ca ar exista o legatura intre activisti si Grigore Petrenco, fost membru PCRM.

In urma perchezitiilor efectuate la domiciile activistilor, au fost confiscate explozibil si dispozitive explozive cu detonare de la distanta, pistoale automate si cu amortizor, munitii, grenade si aruncatoare de grenade, trotil si detonatoare, precum si cocteiluri Molotov. Totodata, au fost descoperite planuri generale ale unor institutii de importanta strategica, precum Comisia Electorala Centrala sau Teleradio-Moldova.

Fortele de securitate spuneau ca au mai fost descoperite la locuintele presupusilor activisti ai Antifa sume mari de bani, inclusiv ruble rusesti si stampile ale unor banci din Rusia.

Organizatia Antifa Rezist este o miscare antifascista creata recent in Republica Moldova si neinregistrata oficial. Din ea ar face parte mai multi fosti membri ai PCRM si ar fi controlata de Grigore Petrenco.