Procurorul-sef al DIICOT, Alina Bica, sustine, intr-un raspuns transmis la solicitarea HotNews.ro, ca se afla in concediu la Paris, cand a fost fotografiata, in feburarie 2014, alaturi de politicianul Elena Udrea. Intr-o conferinta de presa, presedinta PMP afirmase, cu putin timp inainte ca Bica sa trimita raspunsul la Hotnews, ca magistratul s-a oprit la Paris in timp ce era in drum spre Haga, in interes de serviciu.

Alina Bica (imbracata in negru) si Elena UdreaFoto: joscenzura2014.wordpress.com

"Procurorul șef al D.I.I.C.O.T., Alina Mihaela Bica, înțelege să nu comenteze în spațiul public aspecte care țin de viața privată, desfășurate în cadrul efectuării unui concediu de odihnă", se arata intr-un raspuns al DIICOT, adresat HotNews.ro.

In cazul publicarii fotografiilor in care ea apare alaturi de Udrea, Alina Bica spune ca va sesiza Consiliul Superior al Magistraturii.

"De altfel, procurorul șef al D.I.I.C.O.T. a solicitat astăzi Consiliului Superior al Magistraturii să declanșeze, de îndată, – prin Inspecția Judiciară a CSM - verificări privind imaginile difuzate de site-ul http://www.Joscenzura2014.wordpress.com/, preluate de mai multe posturi de televiziune în data de 30.10.2014, precum și comentariile efectuate în spațiul public cu acest prilej, de natură a aduce atingere reputației profesionale", a mentionat sursa citata.

Joi, intr-o conferinta de presa, candidatul PMP la Presedintie, Elena Udrea, a explicat ca, in februarie 2014, cand au fost facute fotografiile de la Paris, Alina Bica mergea la Haga in ineeres de serviciu si s-a oprit pentru o zi la Paris.

"Pe Alina Bica o cunosc de 5 ani, am fost colege in Guvern, avem o relatie de amicitie. Doamna Bica mergea la o intalnire oficiala la Haga si a si plecat in acel weekend cu trenul. Intamplator, 3 femei se aflau in acea duminica la Paris si au fost fotografioate profesionist", a sustinut Udrea.

Citeste si: