Remus Pricopie: Ministerul Educatiei are in vedere dotarea cu tablete a tuturor scolilor, inclusiv in mediul rural

de Raluca Pantazi     HotNews.ro
Miercuri, 22 octombrie 2014, 12:39 Actualitate | Esenţial


Remus Pricopie
Foto: Agerpres
Ministrul Educatiei vrea sa introduca tablete in toate scolile, inclusiv in cele din mediul rural. Remus Pricopie a anuntat intr-un comunicat remis HotNews.ro ca Ministerul cauta resursele necesare pentru dotarea tuturor scolilor cu tablete, ca parte a procesului de a aduce tehnologia mai aproape de scoala. Ministrul informeaza ca va continua revizuirea programelor scolare, "urmata de elaborarea unor noi manuale, inclusiv in format digital, pentru toti ceilalti ani de studiu (invatamant primar, gimnazial si liceal)" si ca are in vedere "elaborarea unui proiect finantat din fonduri europene pentru realizarea catalogului electronic, care sa functioneze in tot sistemul de invatamant".
 • Amintim ca, in septembrie 2013, Remus Pricopie anunta ca digitalizarea scolilor va face obiectul unui proiect pe fonduri structurale care este pregatit la minister si ca digitalizarea scolilor se va face in doua faze: mai intai vor exista in toate clasele I si a II-a videoproiectoare si PC-uri, iar apoi etapa cea mai costisitoare va consta in punerea unei tablete in fiecare banca.
 • "Ultimul pas este acela in care digitalizam intreaga clasa, iar copilul va avea pe banca tableta conectata la calculatorul profesorului. Aceasta ultima faza este cea mai costisitoare, iar pentru ea se lucreaza la Ministerul Educatiei pentru a scrie un proeict pe fonduri structurale, un proiect care va fi destul de mare si se va incadra in bugetul 2014-2020", spunea in urma cu un an ministrul Remus Pricopie.
 • Estimarea de anul trecut a ministrului era ca valoarea proiectului trece de 100 milioane euro. Declaratiile acestea au fost facute in septembrie 2013 la un eveniment organizat de Samsung la liceul bucurestean Nicolae Kretzulescu unde compania a inaugurat prima dintre cele trei "clase digitale", ca parte a unui parteneriat in valoare de 100.000 euro semnat cu Ministerul Educatiei. Detalii aici
Acum este pentru prima oara dupa lansarea licitatiei pentru manuale digitale cand Remus Pricopie spune clar ca suportul fizic pe care elevii vor rula in viitor aceste manuale va fi tableta. Urmatorul pas dupa introducerea manualelor digitale in scoli este dotarea salilor de clasa cu tablete, iar Ministerul Educatiei Nationale (MEN) are in vedere "identificarea resurselor in vederea dotarii tuturor scolilor, inclusiv cele din mediul rural, cu tablete", spune ministrul Pricopie, potrivit unui comunicat remis HotNews.ro.

Comunicatul ministrului Pricopie vine dupa ce Comisia Europeana a anuntat in Raportul Horizon, realizat in parteneriat cu expertii in tehnologii educationale din SUA, ca "imbunatatirea abilitatilor digitale si a accesului la resursele digitale si deschise sunt esentiale, nu numai pentru ameliorarea procesului de predare, ci si pentru crearea unor modele de invatamant flexibile, care faciliteaza invatarea de-a lungul vietii". Amintim si ca Executivul european a lansat in 2013 un plan de actiune pentru promovarea tehnologiilor digitale in invatamant, iar comisarul responsabil de agenda digitala declara la acea vreme: "Visul meu este ca fiecare sala de clasa sa fie informatizata pana in 2020". Detalii aici 

"Romania implementeaza deja ceea ce Comisia Europeana recomanda acum tuturor statelor - aducerea noilor tehnologii in scoala", anunta astazi ministrul Educatiei. Acesta sustine ca "Romania este in avangarda tarilor care isi racordeaza si adapteaza sistemul de educatie la tendinta mondiala de utilizare a tehnologiei informatiei in procesul de predare - invatare".

Pricopie precizeaza ca noul Raport Horizon al Comisiei Europene "subliniaza nevoia unor actiuni urgente 'in vederea promovarii inovarii in salile de clasa'. Acesta este un lucru pe care Romania il face deja, fiind pentru prima data cand demaram un proces de modernizare a scolii romanesti, fara a ajunge in situatia in care acesta sa ne fie solicitat imperios de institutiile europene, ca o consecinta a unei ramaneri in urma. Din acest punct de vedere, Romania se afla inaintea multor state din Uniunea Europeana, fiind conectata la noile tendinte mondiale de crestere a calitatii procesului educational si a adaptarii la realitatile secolului al XXI-lea, prin aducerea tehnologiei mai aproape de scoala. Facem acest lucru nu doar prin introducerea manualelor digitale, dar si prin derularea unor proiecte precum 'Internet in scoala ta', care presupune conectarea a 2.446 de scoli din mediul rural si mic urban la Internet sau prin dotarea unor clase cu produse IT de ultima generatie, in urma parteneriatului dintre minister si un mare producator in domeniu".

Remus Pricopie anunta ca "pentru a duce mai departe acest proces, pe care expertii in educatie ai Comisiei Europene il recomanda, MEN are in vedere efectuarea mai multor pasi:
 • continuarea revizuirii si modernizarii programelor scolare, urmata de elaborarea unor noi manuale, inclusiv in format digital, pentru toti ceilalti ani de studiu (invatamant primar, gimnazial si liceal);
 • identificarea resurselor in vederea dotarii tuturor scolilor, inclusiv cele din mediul rural, cu tablete;
 • elaborarea unui proiect finantat din fonduri europene pentru realizarea catalogului electronic, care sa functioneze in tot sistemul de invatamant."
In 2013, atunci cand a anuntat ca etapa cea mai costisitoare a digitalizarii scolilor va fi "punerea unei tablete in fiecare banca", Remus Pricopie le-a raspuns si celor care spun ca, in conditiile in care o parte din scoli stau sa cada, e exagerat sa vorbim de tablete:"Faptul ca inca avem probleme in sistem nu inseamna ca trebuie sa blocam acest proiect. Cineva a spus ca trebuie sa terminam scolile de reparat si apoi sa ne ocupam de digitalizare. Eu cred ca trebuie sa le facem in acelasi timp si pe unele si pe altele. Pentru fiecare problema avem o foaie de parcurs destul de clara, astfel incat in scurt timp sa avem continuturile digitale la care sa aiba acces atat copii din tara, cat si din strainatate".

Pentru digitalizare un atuu tine si de faptul ca mai toate scolile din orase sunt conectate la internet, iar la sate cam jumatate dintre unitati au internet, derulandu-se insa un proiect de instalare de conexiuni broadband in toate scolile, preciza in urma cu un an Pricopie. "Eu cred ca in patru-cinci ani nici n-o sa mai recunoastem clasa (...) De fapt noi asistam, dupa multi ani, la o schimbare fundamentala de filosofie a clasei. Uitati-va cum sunt asezati copii si cum interactioneaza profesorul cu ei, uitati-va cat de repede se face verificarea", a mai spus atunci ministrul. 

Intr-un interviu acordat HotNews.ro la scurt timp dupa preluarea mandatului de ministru al Educatiei, Remus Pricopie a declarat ca "varianta realista" pentru introducerea in scoli a noilor suporturi electronice este 2015.

In iunie 2013, Intel si reprezentanti ai ministerului Educatiei si ai ministerului Comunicatiilor au semnat un protocol pentru introducerea in scoli a predarii cu laptop si tableta. HotNews.ro a relatat atunci ca textul acordului nu a fost facut public si ca termenii au ramas vagi, dar reprezentantii Intel au explicat pentru HotNews.ro ca vor oferi consultanta pentru intocmirea unui proiect national pentru programul de digitalizare a claselor si scrierea unui proiect pentru obtinerea banilor europeni. Adrian Cioroianu, director de dezvoltare la Intel Romania, a explicat atunci pentru HotNews.ro intr-o clasa digitala este nevoie de tablete pentru elevi, laptop pentru profesor, tabla electronica, software, servere si servicii cloud, iar ca punct de pornire e nevoie sa existe manuale digitalizate in romana. Intel poate ajuta ministerul Educatiei sa scrie acest proiect de digitalizare la nivel national, mai ales ca grupul american are experiente similare din state precum Polonia sau Ungaria, a sustinut atunci Adrian Cioroianu.

Citeste si:


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

5837 vizualizari

 • +7 (9 voturi)    
  nu sunt bani de manuale, microbuze si combustibili (Miercuri, 22 octombrie 2014, 11:52)

  jackalphonse [utilizator]

  profesorii au un salariu de toata jena, dar sunt bani de tablete.
  in plus, nu inteleg de ce trebuie sa faci caligrafie pe tableta? scrisul cu mana este facut pentru hartie, pentru scrisul pe tableta alte deprinderi sunt necesare.
  • +4 (4 voturi)    
   Propunere (Miercuri, 22 octombrie 2014, 12:24)

   cid [utilizator] i-a raspuns lui jackalphonse

   Catalogul electronic ar fi bine sa-l dea unor elevi sa-l faca. Ar fi mai simpla organizarea unui concurs national la care proiectul castigator sa primeasca niste premii in bani. Altfel DNA-ul este pe fir. Un proiect cu bani europeni de milioane de euro pt asa ceva nu se justifica. Doi trei liceeni mai rasariti il fac in cel mult jumatate de an. Nu mai vorbesc de studenti.....
   • +3 (5 voturi)    
    nu-i asha simplu (Miercuri, 22 octombrie 2014, 13:38)

    bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui cid

    Nu-i atit de simplu de facut catalogul ala. Mai ales daca nu vrei un simplu excel in care sa treci notele, ci un catalog vizibil online, securizat.
    • +2 (2 voturi)    
     Ei nu... (Miercuri, 22 octombrie 2014, 12:56)

     cid [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

     Bineinteles ca SIVECO, de exemplu, poate veni cu un asemenea argument. Am zis elevi sau studenti mai rasariti, pasionati de domeniu, din aceia care au mai facut ceva cursuri Oracle, SQL, CISCO, PHP, ASP.NET etc. Se fac in scoli si facultati asemenea cursuri. Credeti-ma, nu spun prostii ...
     • 0 (0 voturi)    
      repet, depinde ce vrei (Joi, 23 octombrie 2014, 9:56)

      bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui cid

      Poti folosi si un simplu excel, mai ales daca faci cite unul pentru fiecare clasa, cu 30 de elevi si 10-15 materii. Nu-ti trebuie nici sql nici php. Deci, daca vrei doar un excel postat pe net, costa zero lei, asta daca ai deja site. Daca vrei catalog online la nivel national, cu baza de date comuna, care rezista la n-shpe mii de accese simultane, protejat de hackeri, etc, atunci e muuuult mai complicat. Privind din afara si softul din spatele magazinelor virtuale ar trebui sa fie simplu, dar, de exemplu, la Amazon.com sunt in spate citeva mii de programatori care dezvolta site-ul si au grija ca el sa nu crape. E diferenta mare intre un program pe calculator si un produs functional.
    • +3 (5 voturi)    
     este foarte simplu (Miercuri, 22 octombrie 2014, 13:15)

     pehash [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

     e o amarata de baza de date cu cateva tabele si 'acces online, securizat' deja au prin SEI (edu.ro)
     de fapt, m-ar mira sa nu existe deja facilitatea.. http://portal.edu.ro/index.php/articles/20?catid=142
     • 0 (0 voturi)    
      Asha pare din exterior (Joi, 23 octombrie 2014, 9:49)

      bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui pehash

      E o diferenta mare intre un simplu program pe calculator si un produs comercial.
      Cum ziceam, daca vrei un simplu excel cu elevii si notele exportate html, nu ai nevoie de absolut nimic. Daca vrei acces per elev, adica fiecare sa poata vedea doar notele propriei odrasle, fara ca orice hacker sa poata sparge protectia, e nitel mai complicat. Nu e de milioane de euro, da' nici de dat la doi elevi mai rasariti. Lucrez in domeniu si stiu ce spun.
   • 0 (0 voturi)    
    Si pe cita (Miercuri, 22 octombrie 2014, 20:51)

    Halogen [utilizator] i-a raspuns lui cid

    experienta in proiectare si management de proiecte soft se bazeaza estimarea asta?
    oare nu modul asta de gindire face ca toate sistemele de informatizare din romania sa mearga cum merg?
  • 0 (8 voturi)    
   dar scrisul pe tablite de lut? (Miercuri, 22 octombrie 2014, 13:09)

   pehash [utilizator] i-a raspuns lui jackalphonse

   te descurci la caligrafie? cuneiforme pe tablite de lut? papirusul l-ai mai exersat? cate pene de gasca ai rupt in ultimul an?
   scrisul de mana va ramane doar un hobby. nu mai este necesar. schimbati ora de caligrafie cu una de arte plastice... dezvoltati-le imaginatie, nu miscari repetitive.

   anul viitor vor intra aproximativ 200.000 de elevi in ciclul primar. daca s-ar organiza o licitatie pentru tablete (nu au nevoie de 3g si 2 camere foto) sunt sigur ca ar putea scoate unele decente la 4-500 ron/ bucata (preferabil asamblate in Romania - Allview?). asta inseamna 10 milioane de lei. Ponta tocmai a furat 6 milioane din buget ca sa-si finanteze campania electorala prin BOR SRL si bisericile lor de indobitocit poporul.. mai pui 4 din chiria pe sediul latrinelor tv si ai deja bani de tablete!..
   in 2013 erau in registrate 50857 cadre didactice in invatamantul primar. cu 10 milioane le cresti salariul la fiecare cu 16 lei/luna (in medie). cred ca daca ii intrebam, ar fi chiar si ei de acord ca mai bine luam tablete.

   adevarata problema insa ramane infrastructura. oricat ar minti victor viorel, noi stim ca in Romania sunt copii care nu au acoperis deasupra capului si multe scoli nu au curent electric, cu atat mai putin acces la internet, caz in care tableta este absolut inutila..
  • 0 (2 voturi)    
   abureala electorala (Miercuri, 22 octombrie 2014, 16:11)

   Gobelin [utilizator] i-a raspuns lui jackalphonse

   a pupilului Abramburicai.

   in sistemul de invatamant preuniversitar sunt inscrisi peste 3 milioane de copii.
   (sursa: INS )
   http://www.insse.ro/cms/files/statistici/comunicate/com_anuale/sistemul%20_educational_2013_r.pdf

   Pricopie vrea sa faca un proiect prin care toti dascalii sa aibe videoproiector si calculator, iar fiecare elev sa aibe tableta.
   avand in vedere ca cea mai ieftina tableta costa ~100 euro, ar fi peste 300 milioane de euro doar pentru tablete.
   ar mai fi cele 250.000 cadre din sistem, pentru fiecare cate un calculator si videoproiector inseamna alte 200 milioane.
   am inclus logistica pentru retele si licenta MS, ca sa nu existe discutii :)

   si acum intrebarea: ce vrea sa rezolve Pricopsitul cu proiectul lui de 100 milioane?
 • +7 (9 voturi)    
  evident (Miercuri, 22 octombrie 2014, 11:54)

  gigel de luxembourg [utilizator]

  si tabletele vor costa cam 1000 de euro bucata si vor fi vandute de firmele PSD, duhhh
 • +6 (6 voturi)    
  campanie electorala..... (Miercuri, 22 octombrie 2014, 12:10)

  geocrin [utilizator]

  Domnule ministru NU ne imbatati cu vorbe mari.
  De unde bani, baronii locali o duc greu unii au doar 70-80 de hectare de padure citeva case, abia-si duc zilele de pe o zi pe alta.
  Fapte d-le ministru de vorbe......suntem satui.
  Ponta va baga in priza, sa faceti promisiuni romanilor.....ca inca din pacate mai sunt multi naivi care va cred.
  • +6 (6 voturi)    
   ... (Miercuri, 22 octombrie 2014, 12:25)

   za_omu [utilizator] i-a raspuns lui geocrin

   Crede-ma, nu cred ca vrei fapte. Mi se pare o aberatie in sensul ca nu am cuvinte cat de.....poate fi acest om :) in ideea in care noi nu avem caldura si conditii minime in scolile de la tara, o sa avem tablete ca i-a flatulat timpului astuia mintea intr-o noapte. Genul asta de oameni ar trebui eutanasiati la nastere, cred ca e gestul cel mai uman de facut :)
 • +9 (11 voturi)    
  Vreau hartie! (Miercuri, 22 octombrie 2014, 12:45)

  loloi [utilizator]

  Idiotule!!! Nu vreau ca copiii mei sa isi strice ochii pe tabletele tale cretine! Manualele vechi ce au? Boule!
 • +7 (7 voturi)    
  ministrul manea (Miercuri, 22 octombrie 2014, 12:46)

  bogdan1477 [utilizator]

  Ce conteaza ca sunt scoli cu buda-n fundul curtii, fara chiuveta cu apa menajera, cu drumuri de acces din pamant unde toamna noroiul e pina la genunchi, cu toti profesorii suplinitori pentru ca nici un absolvent de facultate nu vrea sa mearga acolo, etc, etc. Important e sa dam tablete la toata lumea. Sa invete copiii sa joace solitaire de mici, sa fie pregatiti cind s-or angaja in administratie. Tipic uslamist.
 • +5 (5 voturi)    
  fain! (Miercuri, 22 octombrie 2014, 12:47)

  airamerica [utilizator]

  Deci jumate din PSD face coada la DNA.... si ei tot la combinatzii se gandesc!
 • +4 (4 voturi)    
  Noul AEL (Miercuri, 22 octombrie 2014, 12:52)

  lulu123 [utilizator]

  ce-i asta? noul AEL? nu ar fi mai bine ca intai scolile sa aiba curent, creta, lemne de foc si apoi sa va ganditi la tablete?

  Sau mai bine, sa faca parintii cheta sa cumpere cate un iPad Air (noul model) pt fiecare profesor.
 • +5 (5 voturi)    
  cumparate de la Asesoft, Teamnet? (Miercuri, 22 octombrie 2014, 12:52)

  ouyang [utilizator]

  sau poate unii cu traditie ca Siveco? intreb si io, nu dau cu parul. absolut penibil. cum o sa-si incarce copiii aia tabletele? cu baterii din cartofi? asta stie cate sate nu au curent?

  ma astept ca parlamentul sa decida ca vrea masini electrice si sa incerce sa-mi vanda ca e spre binele tarii. daca se poate Tesla D, starting from 120 000 $. x 600.
 • +5 (5 voturi)    
  Cunosc povestea (Miercuri, 22 octombrie 2014, 12:53)

  ipolitic [utilizator]

  Contract 100 de milioane EUR, fara licitatie, firme offshore..
  Hai ca am fost rautacios. La noi asa ceva nu se poate intampla. Suma e prea mica...
 • +4 (4 voturi)    
  Gargara! (Miercuri, 22 octombrie 2014, 12:56)

  , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator]

  Si prima "pagina" sa fie cu pompa, asa cum era cu Ceausescu!
  Mersi, nu!
 • +4 (4 voturi)    
  Vorbe goale! (Miercuri, 22 octombrie 2014, 12:57)

  george_neagu [utilizator]

  Astea sunt prostii. Sa asigure transportul elevilor care in unele zone inca merg distante lungi la scoli pe jos si prin coclauri si apoi sa amageasca lumea cu tablete. Ce sa faca cu tabletele, sa joace fotbal cu ele in pauze?
 • +3 (3 voturi)    
  Pe tableta, in caruta (Miercuri, 22 octombrie 2014, 13:01)

  st.d. [utilizator]

  http://www.primatv.ro/stiri-focus/naveta-la-scoala-cu-caruta.html
  http://www.digi24.ro/Media/Stiri/Regional/Digi24+Craiova/Stiri/La+scoala+cu+caruta

  Bine Pricopie! Guvernul se intrece in cultivat noi specii de prostie
 • +5 (5 voturi)    
  Normal... (Miercuri, 22 octombrie 2014, 13:06)

  maxi rodrigues [utilizator]

  ...pentru ca e campanie electorala. Ce il costa pe ministrul nePricopie sa promita asta?
  Toate problemele din invatamant s-au rezolvat, o tableta pentru fiecare copil era ultima. Bravo!
 • +5 (5 voturi)    
  ghici (Miercuri, 22 octombrie 2014, 13:19)

  Point [utilizator]

  cine o sa fie cautat de DNA peste cativa ani.

  astia nu se lasa.vor neaparat sa devina milionari in usd sau euro in timpul scurtei vieti de ministru,risca orice,banu sa iasa.exemple vii au destule.un viitor calduros LA MULTI ANI nea remus
 • +3 (3 voturi)    
  o petietie contra se poate ? (Miercuri, 22 octombrie 2014, 13:28)

  rakleta [utilizator]

  Eu merg contra. Hartia e baza.
 • +1 (1 vot)    
  Tableta NU (Miercuri, 22 octombrie 2014, 13:35)

  e.o. [utilizator]

  Pe o piață mult mai matura și cu tradiție ref. la tehnologie ușor ușor ajung la concluzia pe care o știu deja mulți: tableta nu are ce cauta în clasa. Este mult prea limitat. Sper doar ca UE sa nu aprobe finanțarea proiectului grandoman.

  http://www.theatlantic.com/education/archive/2014/08/whats-the-best-device-for-interactive-learning/375567/
 • +7 (7 voturi)    
  Tocmai acum, tocmai asa?!? (Miercuri, 22 octombrie 2014, 13:42)

  benicio [utilizator]

  Taman Ministerul Educatiei. Taman tablete. Aveti grija domnilor sa nu fie cu Microsoft pe ele ca ar fi prea mult, prea ca la tara :)
 • +3 (3 voturi)    
  contra (Miercuri, 22 octombrie 2014, 14:30)

  andimi [utilizator]

  Sunt contra, nu ca as avea ceva cu tehnica moderna, dimpotriva, insa hai sa dam pe mina copiilor tablete si sa vezi ca nu mai invata nici atit. Adica, ei vor invata sa le minuiasca (unii deja stiu), insa la jocuri si comunicare fb, nu pt scoala. Vor gasi ei rapid metode sa isi instaleze jocuri si video si sa vezi distractie. Prin ore, ei o sa stea cu ochii in tablete, nu la... tabla!
 • +1 (1 vot)    
  sigur (Miercuri, 22 octombrie 2014, 15:25)

  Natasa [utilizator]

  Si tabletele alea -luate la preturi de 10 ori mai mari, evident- cand se vor strica, cine le repara? CIne le instaleaza programele? Cine plateste cind un elev o scapa pe jos si se face tandari??? Ca doar nu ramane nescolarizat si nici nu putem avea pretentia ca un copil sa o pazeasca si sa nu o scape niciodata!? Parintii nu-si vor permite sa cumpere alta, asa ca dupa ce niste smecheri isi vor umple buzunarele, tabletele vor fi tocmai bune de pus la cos in maximum un an de la cumparare.
 • 0 (0 voturi)    
  Tichia de margaritar? (Miercuri, 22 octombrie 2014, 15:58)

  antrax [utilizator]

  Atata timp cat sunt scoli cu buda in fundul curtii, ca sa ma exprim frumos, asta ne lipseste? In aceeasi categorie de probleme "triviale": scoli fara acoperis, geamuri, incalzire, copii care vin pe jos multi km, lipsa profesori, etc

  Ah da, e o noua modalitate de sifonat vreo 10-20% comisioane!
 • 0 (0 voturi)    
  Aiureli guvernamentale (Miercuri, 22 octombrie 2014, 16:09)

  Gykanes [utilizator]

  Mai bine ar dota fiecare clasa cu table inteligenta decat sa ne abureasca cu tablete: am avut ocazia sa vad cum se lucreaza cu o astfel de table si am ramas uimit!
 • 0 (0 voturi)    
  corect ! (Miercuri, 22 octombrie 2014, 16:13)

  uzu [utilizator]

  e tot ce le lipsea. pot sa stea de-acum la WCul din spatele scolii cu tableta in mana... sau sa si-o tina deasupra capului cand le cade tencuiala de pe tavan in cap.
  oricum, eu vreaus a particip la licitatie si sa vad guvernului tablete.
  de-acum copii vor fi din ce in ce mai invatati iar cand vor creste mari vor veni la vot...
 • 0 (0 voturi)    
  Pute a tun! (Miercuri, 22 octombrie 2014, 17:08)

  eek [utilizator]

  Iar ghita isi freaca mainile!
 • 0 (0 voturi)    
  priCOPIE by WcP vine in cuib cu abureli ? (Miercuri, 22 octombrie 2014, 20:13)

  Plagarus [utilizator]

  Tabletele vor fi aduse de vulpitze, cu facturi de la Ghitza SÍNE QUA NON !!
 • 0 (0 voturi)    
  foarte de acord...of, of... (Miercuri, 22 octombrie 2014, 21:10)

  mendax [utilizator]

  si inclusiv scolile care nu au curent electric sa le doteze cu tablete; ca daca nu stie d-l ministru, ar fi cazul sa afle ca in sex XXI, In Romania mai exista si asa ceva...
 • 0 (0 voturi)    
  A incercat si Apple in SUA (Joi, 23 octombrie 2014, 10:59)

  daniel19 [utilizator]

  Si au generat un scandal urias. Pentru ca informatizarea nu se face intr-un an, timp in care atat software-ul cat si hardware-ul este actualizat de furnizor, iar cel vechi devine incompatibil cu noile aplicatii. Se creaza o teava de bani continua intre un sistem public, platit din banii nostri, si furnizorii de tehnologie. Apropo, In SUA s-au achizitionat cateva sute de mii de tablete intr-un proiect pilot, la pret de lista, si scandalul a dus la demisii in lant, atat din sistemul de invatamant cat si cei care au sustinut proiectul dpdv politic (s-a lasat cu puscarie pentru cei care au sustinut un proiect pagubos pentru banul public). Sunt curios la noi cum o sa fie :)


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by