SRI: Deciziile CCR pe Legea BigBrother si Legea cartelelor prepay au produs un vid legislativ. Consecintele sunt deja resimitite - imposibilitatea institutiilor statului de gestiona riscuri si amenintari iminente la adresa securitatii nationale

de V.M.     HotNews.ro
Sâmbătă, 20 septembrie 2014, 18:14 Actualitate | Esenţial


Serviciul Roman de Informatii a transmis, sambata, un punct de vedere referitor la deciziile Curtii Constitutionale de a declara drept neconstitutionale asa-numita Lege BigBrother si Legea cartelelor prepay. SRI afirma ca efectul deciziilor CCR este "un vid legislativ, cu consecinte grave, greu de anticipat, asupra securitatii nationale" si ca aceste consecinte sunt "deja resimitite in reducerea drastica a capabilitatilor operationale, in imposibilitatea institutiilor statului de gestiona riscuri si amenintari iminente la adresa securitatii nationale, precum si in crearea unor vulnerabilitati fara precedent, de natura a afecta siguranta cetatenilor".
SRI arata, in punctul de vedere transmis sambata de purtatorul de cuvant al institutiei, Sorin Sava, ca "raportarea statelor europene la Decizia CJUE, care a anulat Directiva 2006/24/CE privind retentia datelor, este diferentiata, respectiv corelata cu specificul si natura riscurilor si amenintarilor cu care se confrunta fiecare dintre tari si indreptata in scopul evitarii de a prejudicia capacitatile nationale de raspuns la riscuri si amenintari".

"Invalidarea instrumentelor legislative, care pana in prezent au contribuit semnificativ la prevenirea si inlaturarea amenintarilor manifestate la adresa Romaniei nu poate fi, in situatia actuala, compensata prin nici un alt mijloc sau modalitate altenativa (...) Activitati riguros reglementate in tarile cu traditie democratica sunt acum suspendate in Romania care, astfel, este lipsita de o baza legislativa adecvata corelata cu evolutiile tehnologice si dinamica alerta a riscurilor si amenintarilor locale si regionale", mai sustine SRI.

Comunicatul integral difuzat de Serviciul Roman de Informatii:


"Referitor la deciziile Curtii Constitutionale a Romaniei nr. 440/08.07.2014 si nr. 461/16.09.2014 prin care au fost declarate neconstitutionale, in integralitate, Legea nr.82/2012 privind retentia datelor respectiv Legea pentru modificarea si completarea OUG nr.111/2014 privind comunicatiile electronice si regimul cartelelor prepaltite, Serviciul Roman de Informatii face urmatoarele precizari:

Serviciul Roman de Informatii isi desfasoara activitatea cu deplin respect pentru lege, in conformitate cu principiile respectarii drepturilor omului, cu standardele internationale si cu angajamentele ce deriva din calitatea Romaniei de membru al comunitatii euroatlantice, in vederea indeplinirii obiectivelor asumate.

Rezultatele activitatii desfasurate pana in prezent, care plaseaza institutia in elita comunitatii de intelligence, buna reputatie profesionala a SRI precum si increderea populatiei in capacitatea institutiei de a proteja drepturi si valori consacrate constitutional, au fost posibile si datorita existentei unui cadru normativ corelat cu evolutia tehnologica.

Serviciul Roman de Informatii nu formuleaza aprecieri cu privire la deciziile CCR, dar atragem atentia cu privire la implicatiile pe care le genereaza aceste decizii, consecintele fiind deja resimitite in reducerea drastica a capabilitatilor operationale, in imposibilitatea institutiilor statului de gestiona riscuri si amenintari iminente la adresa securitatii nationale precum si in crearea unor vulnerabilitati fara precedent, de natura a afecta siguranta cetatenilor.

Serviciul Roman de Informatii reitereaza faptul ca in mod curent grupari cu activitate in domeniul crimei organizate transfrontaliere, spionaj cibernetic, terorism, criminalitate informatica si alte preocupari de natura criminala, utilizeaza anonimitatea in comunicatii, permisa acum de legea romana, pentru actiuni care afecteaza grav securitatea nationala si ordinea publica, atat pe teritoriul tarii noastre cat si in spatiul euroatlantic sau al altor state.

Invalidarea instrumentelor legilstative, care pana in prezent au contribuit semnificativ la prevenirea si inlaturarea amenintarilor manifestate la adresa Romaniei nu poate fi, in situatia actuala, compensata prin nici un alt mijloc sau modalitate altenativa. Prezervarea intereselor de securitatie nationala, cu precadere in contextul regional actual, marcat de crize, instabilitate si revirimentul unor amenintari asimetrice, este extrem de dificil de realizat in absenta unor instrumente juridice care sa asigure atat Serviciului Roman de Informatii cat si celorlalte institutii ale statului cu atributii privind apararea, ordinea publica si securitatea nationala, cadrul adecvat indeplinirii responsabilitatilor specifice in acest domeniu.

Mentionam faptul ca raportarea statelor europene la Decizia CJUE, care a anulat Directiva 2006/24/CE privind retentia datelor, este diferentiata, respectiv corelata cu specificul si natura riscurilor si amenintarilor cu care se confrunta fiecare dintre tari si indreptata in scopul evitarii de a prejudicia capacitatile nationale de raspuns la riscuri si amenintari.

Serviciul Roman de Informatii reitereaza faptul ca efectul deciziilor CCR a produs un vid legislativ, cu consecinte grave, greu de anticipat, asupra securitatii nationale. Activitati riguros reglementate in tarile cu traditie democratica sunt acum suspendate in Romania care, astfel, este lipsita de o baza legislativa adecvata corelata cu evolutiile tehnologice si dinamica alerta a riscurilor si amenintarilor locale si regionale.

In consecinta, in raport cu misiunile incredintate si angajamentele internationale asumate, ne exprimam in mod onest si transparent ingrijorarea cu privire la situatia creata si consideram necesara adoptarea urgenta a unor solutii normative prin care sa se asigure echilibrul intre nevoia de a proteja drepturile omului si responsabilitatea de a apara securitatea nationala, astfel incat institutiile statului care au acest rol sa isi poata indeplini obiectivele profesionale, in interesul cetatenilor Romaniei."






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

















3932 vizualizari

 • +16 (30 voturi)    
  Hai sictir ma (Sâmbătă, 20 septembrie 2014, 18:41)

  Taras Bulba [utilizator]

  Adica voi vreti sa fiti un fel de NSA, sa-mi urmariti toate mailurile, sa-mi ascultati telefoanele?! Care mai e rostul cartelei pre-pay, daca nu anonimitatea?!

  Fac iu SRI
  • +4 (20 voturi)    
   Si daca nu vorbesti telefonu este activat de SRI (Sâmbătă, 20 septembrie 2014, 20:20)

   dumitrica [utilizator] i-a raspuns lui Taras Bulba

   Telefoanele mai noi pot fi activate de SRI pentru a actiona ca niste microfoane ce transmit din buzunarul tau tot ce vorbesti fata in fata cu diverse persoane.

   Daca se aproba legea inregistrarii, cu buletinele de identitate ale posesorilor, a tuturor numerelor de telefon, in citiva ani se va ajunge la obligativitatea detinerii doar a telefoanelor care se activeaza de la distanta, fara interventia posesorului, si in felul acesta SRI-ul are control total asupra celor de care este interesat putind inregistra toate convorbirile acestora fie ele telefonice sau directe.

   Nu avem nevoie de legea inregistrarii numerelor deoarece practica recenta demonstreaza ca interceptarile sunt utilizate in scopuri politice pentru a fi trimisi dupa gratii sau eliminati dintr-o pozitie importanta diversi adversari directi sau indirecti, mai mici sau mai mari, ai presedintelui tarii.

   De asemenea, o scurgere pe internet, foarte probabila in urmatorii 10-15 ani, a mesajelor SMS ale citorva milioane de romani clar identificati va avea consecinte urite asupra relatiilor acestora cu persoanele din jur pentru ca oricine va putea sa vada ce texte ai scris in ultimii 10-15 ani si sa se supere pentru unele mesaje sau sa profite nejustificat de altele.
  • -9 (11 voturi)    
   hai sa mai gândim un pic.. (Sâmbătă, 20 septembrie 2014, 22:49)

   pehash [utilizator] i-a raspuns lui Taras Bulba

   SRI asculta cu mandat. Legea asta cu prepaid cu buletinul nu era scrisă pentru ei, ci pentru alte instituții de stat aflate sub control politic. Daca vor, pot afla ușor ce număr are telefonul celui pe care il urmăresc, problema acum este ca niște cretini in parlament au modificat auirea o lege in baza căreia funcționa sistemul de interceptare și până nu se rezolva excepțiile pe care s-a pronunțat CCR este suspendată legea în ansamblu..
   Ești sigur că vrei să ai un SRI care nu poate intercepta convorbirile suspecților de terorism?
   • +5 (9 voturi)    
    SRI nu asculta cu niciun mandat (Duminică, 21 septembrie 2014, 9:22)

    derblauereiter [utilizator] i-a raspuns lui pehash

    cu exceptia cazurilor in care urmarirea / inregistrarea este solicitata de un procuror - care procuror trebuie sa aiba mandat de la un judecator;

    pt. interceptarea suspectilor de terorism sau de orice, in activitatea lui curenta SRI n-are nevoie de niciun mandat;

    chestiunea in discutie este cea a identificarii suspectilor interceptati, iar pt. asta exista diverse tehnici si echipamente, identificare vocala etc.

    actualul deranj legislativ este tot rezultatul lobbyului serviciilor si nici acum nu vad vreun efort din partea lor sa o rezolve rezonabil - vad doar presiuni pt. o solutie excesiva, in care practic poate fi identificat si ascultat FARA MANDAT orice cetatean utilizator de cartela.
    • 0 (4 voturi)    
     ce vorbesti? (Duminică, 21 septembrie 2014, 13:02)

     alex4321 [utilizator] i-a raspuns lui derblauereiter

     ce vorbesti?

     Pentru ORICE ascultare SRI are nevoie DE MANDAT !

     Daca o face FARA MANDAT (vezi cazul Patriciu)
     INCALCA LEGEA
    • 0 (0 voturi)    
     wtf (Luni, 22 septembrie 2014, 10:46)

     g01an [utilizator] i-a raspuns lui derblauereiter

     acum nu stiu cum se intampla in practica, dar legislatia si la noi si in orice tara democratica impune mandat judecatoresc, oricare ar fi suspiciunea.

     orice alta aplicare nu mai are treaba cu principiile democratice/constitutionale.
 • +18 (26 voturi)    
  CCR a spus doar (Sâmbătă, 20 septembrie 2014, 18:45)

  ZeroAbsolut [utilizator]

  ca Legea trebuie sa asigurate confidentialitatea datelor si ca puteti accesa datele doar cu mandat de la judecator pentru a respecta principiile enuntate in Constitutia ROmaniei. Nu e vina CCR ca organul legislativ suprem e plin de "juristi" incompetenti.

  Apropo, din cate stiu, in UK nu trebuie sa-ti dai datele personale pentru a cumpara o cartela sim. Si zic UK pentru ca s-au confruntat cu atentate teroriste.
 • -22 (28 voturi)    
  CC ne protejeaza (Sâmbătă, 20 septembrie 2014, 18:56)

  ipolitic [utilizator]

  Ce atata tevatura, bietii teroristi sunt si ei oameni,
  au dreptul constitutional(de acum incolo)
  sa mai organizeze si ei cate un atentat cat de mic,
  asa de forma. Ne-mai vorbind de simpaticii spioni de la rasarit,
  care se simteau stingheriti in exercitarea profesiunii,
  ceea ce este discriminare curata.
  Dormiti linistiti, CC ne protejeaza.
 • +18 (20 voturi)    
  Alta e problema (Sâmbătă, 20 septembrie 2014, 18:59)

  CezarN [utilizator]

  Problema este ca atunci cand stai prea mult, de exemplu, in fruntea Ministerului Sanatatii ajungi sa te confunzi cu Sanatatea insasi, cand stai prea mult la Ministerul Educatiei, ajungi sa te confunzi cu Educatia insasi, si, se vede treaba, ca atunci cand stai pre mult in fruntea unei institutii care se ocupa cu probleme de securitate, ajungi sa te confunzi cu Securitatea insasi.

  Asa cred ca ajunge un om care afirma public ca dreptul fundamental al omului este dreptul la viata. Si atat. Uitand sa puna si un adjectiv pe langa substantivul "viata", de pilda "privata", sau "demna", sau "respectata". Caci altfel, ne strangem cu totii intr-un tarc mare si ne bucuram ca avem "institutii" care ne apara ascultandu-ne convorbirile, controlandu-ne deplasarile, manipulandu-ne prin agentii lor acoperiti pe care ni-i baga pe listele electorale, sau in fruntea unor televiziuni, sau printre procurori, judecatori, etc.

  Exact cum Voiculescu a folosit cea mai rudimentara metoda de a spala banii, tot asa si urmasii sai vor sa foloseasca cea mai rudimentara si mai facila metoda de a-si face datoria: spionarea fara limite si fara control a propriilor concetateni.

  Are Romania o problema majora acuma? Are! De exemplu despadurilile ilegale masive care au ajuns endemice si in masura sa puna in pericol bunurile si viata a milioane de romani. Ati vazut vreun serviciu sau minister "de forta" ducandu-se in parlament sa ceara puteri sporite pentru a limita fenomenul? Nu! Caci, la un capat al lantului, te taie aia cu drujba prin padure, iar la celalalt capat adevaratii profitori impart cascavalul cu cine trebuie. Sau poate aia barbieresc padurile cu cartele prepay neinregistrate nu stim noi.

  Cred ca tot cu cartele prepay neinregistrate au falimentat, Roibu&Comp, Oltchimul, a pus Bechtel-ul mana pe miliarde de USD facand doar 50 Km de autostrada, sau cahazii au facut disparute sutele de milioane de USD de la Rompetrol. Ca de aia nu i-a prins nimeni, nu ca au acoperit cu bani ochii vigilenti
  • +5 (5 voturi)    
   multe plusuri (Duminică, 21 septembrie 2014, 9:26)

   derblauereiter [utilizator] i-a raspuns lui CezarN

   :))
  • +1 (1 vot)    
   CORECT! Bravo - in loc sa se ocupe (Duminică, 21 septembrie 2014, 12:16)

   alex4321 [utilizator] i-a raspuns lui CezarN

   CORECT! Bravo - in loc sa se ocupe

   de Hotiile si Jaful Urias din tara asta

   acest Maior se ocupa de tinerii pe care-i face "eco-anarhisti" de liceenii care copiaza la BAC (nu ca ar fi bine sa copieze dar e minora fata de jaful care se-ntampla in tara)
   si de "cartele prepay" (desi nu a avut loc nici un atentat cu cartele prepay de fapt n-a avut loc nici un atentat in tara noastra)
   ca sa asculte in masa populatie nevinovata a tarii

   Tara e pe ultimul sau plan, tara e jefuita pana la OASE de 25 de ani si in loc sa-i prinda pe VINOVATII de jefuirea tarii (Petrolul pierdut, , redevente minuscule, gazele pierdute, cianurari, fracturari, despaduriri, banci , falimente. privatizari pe spaga, hotii, mita, coruptie)

   Acest MAIOR se ocupa de securisme:
   - liceeni care copiaza,
   - tineri pe care-i face teroristi daca militeaza contra cianurarii
   - urmarirea hackerului care i-a spart mailul (apropo nu s-a lasat pana nu i-a dat bietului 7 ani cu executare)

   si acum de
   - ascultarea in masa a populatiei si inregistrarea masiva a convorbirilor ei
   - si de cartele prepay
   Isteria sa a dus pana la pozitii isterice anticonstitutionale a s evedea si acest comunicat
   anticonstitutional.

   Securismele astea de mai sus,
   astea-s prioritatile lui Mior in tara in care s-au furat sute de miliarde de euro din avutia statului.

   RUSINE ma astia de la SRI...va credeam mai oatrioti dar ati ajuns din pacate anexa altora...si sunteti niste copii de mingi.

   Unde-i patriotismul vostru mai astia? Voi nu vedeti ca tara-i pe butuci si voi va ocupati de mizilicuri la indicatiile altora?
 • -12 (18 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Sâmbătă, 20 septembrie 2014, 19:04)

  [anonim]

 • +17 (21 voturi)    
  Saracele servicii (Sâmbătă, 20 septembrie 2014, 19:06)

  finutza [utilizator]

  Asta arata ce "specialisti" avem angajati la aceste servicii. Daca acum se constata "imposibilitatea institutiilor statului de a gestiona riscuri si amenintari iminente la adresa securitatii nationale" fiindca nu mai au voie sa asculte... inseamna ca altfel nu stiu sa se descurce. Si se confirma ca ascultarea telefoanelor este sportul lor number one. Iar lamentarea lor e de prost gust, fiindca si fara legi care sa le permita asa ceva, tot nu i-a oprit nimeni s-o faca. Din cate stiu, doar Patriciu a castigat un proces impotriva SRI fiindca a fost ascultat fara mandat.
 • +13 (21 voturi)    
  Le cerem securistilor sa RESPECTE LEGEA (Sâmbătă, 20 septembrie 2014, 19:50)

  alex4321 [utilizator]

  Le cerem securistilor sa RESPECTE LEGEA:

  Articolele contra carora militeaza acesti oameni
  --------------

  ARTICOLUL 26
  (1) Autorităţile publice respectă şi ocrotesc viaţa intimă, familială şi privată.

  ARTICOLUL 28
  Secretul scrisorilor, al telegramelor, al altor trimiteri poştale, al convorbirilor telefonice şi al celorlalte mijloace legale de comunicare este inviolabil.

  ARTICOLUL 1
  (5) În România, respectarea Constituţiei, a supremaţiei sale şi a legilor este obligatorie.
  • -4 (12 voturi)    
   Articolul pe care se bazeaza acesti oameni (Sâmbătă, 20 septembrie 2014, 20:42)

   ipolitic [utilizator] i-a raspuns lui alex4321

   ART. 53
   Restrangerea exercitiului unor drepturi sau al unor libertăti
   (1) Exercitiul unor drepturi sau al unor libertăti poate fi restrans numai prin lege si numai dacă se impune, după caz, pentru: apărarea securitătii nationale, a ordinii, a sănătătii ori a moralei publice, a drepturilor si a libertătilor cetătenilor; desfăsurarea instructiei penale; prevenirea consecintelor unei calamităti naturale, ale unui dezastru ori ale unui sinistru deosebit de grav.
   • -6 (8 voturi)    
    Nu-mi mai dati plusuri (Sâmbătă, 20 septembrie 2014, 22:23)

    ipolitic [utilizator] i-a raspuns lui ipolitic

    Fraților intru anonimitate, ART.53 spune clar ca libertățile si drepturile POT FI restrânse, cand e vorba de securitate nationala etc.
    In concluzie, SRI are dreptate.
    • +5 (7 voturi)    
     oare? (Duminică, 21 septembrie 2014, 2:20)

     Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui ipolitic

     Hai sa inchidem pe toata lumea si sa nationalizam tot pe motiv de siguranta nationala. Mda...

     Cum zicea si cineva mai sus, in UK, unde chiar exista pericol terorist, se pot cumpara la liber cartele. Suntem noi mai cu mot si sri ul incearca sa prostesca pe fata. Ca sa nu mai amintesc de nesimtirea cretina cu wifi birocratizat.
    • +3 (5 voturi)    
     pot fi restranse pana unde?! (Duminică, 21 septembrie 2014, 9:48)

     derblauereiter [utilizator] i-a raspuns lui ipolitic

     ca in interpretarea ta pe acest art. 53 pot sa ne faca si hunta militara si gulag si ce vor ei.
     • +1 (1 vot)    
      Art. 53 mai are un paragraf 2. (Duminică, 21 septembrie 2014, 11:31)

      alex4321 [utilizator] i-a raspuns lui derblauereiter

      Art. 53 mai are un paragraf 2.
      (am postat un comentariu cu el)

      Pe care smecherul care a postat l-a CENZURAT pur si simplu.
   • +1 (1 vot)    
    MINCINOSULE de ce citezi TRUNCHIAT (Duminică, 21 septembrie 2014, 11:31)

    alex4321 [utilizator] i-a raspuns lui ipolitic

    MINCINOSULE de ce citezi TRUNCHIAT
    DE ce ai TAIAT partea a doua:
    ---
    "Art 53.
    Restrangerea exercitiului unor drepturi sau al unor libertăti
    (1) Exercitiul unor drepturi sau al unor libertăti poate fi restrans numai prin lege si numai dacă se impune....."
    ==
    SI:
    "(2) Restrângerea poate fi dispusă numai dacă este necesară într-o societate democratică. Măsura trebuie să fie proporţională cu situaţia care a determinat-o, să fie aplicată în mod nediscriminatoriu şi fără a aduce atingere existenţei dreptului sau a libertăţii."
    ==

    REPET (cum zice Basescu) pentru toti securistii:
    ==
    "Fara a aduce atingere existenţei dreptului sau a libertăţii."
    ==

    Pai tocmai asta se face se-ncalca DREPTUL si LIBERTATEA cetatenilor de la articolele:

    ARTICOLUL 26
    (1) Autorităţile publice respectă şi ocrotesc viaţa intimă, familială şi privată.

    ARTICOLUL 28
    Secretul scrisorilor, al telegramelor, al altor trimiteri poştale, al convorbirilor telefonice şi al celorlalte mijloace legale de comunicare este inviolabil.

    ARTICOLUL 1
    (5) În România, respectarea Constituţiei, a supremaţiei sale şi a legilor este obligatorie.

    Pai daca n-ar fi asa, pe baza aplicarii/citarii trunchiate a Art.53 s-ar putea instaura DICTATURA in Romania si abolirea tuturor drepturilor si libertatilor cetatenesti invocand "securitatea nationala"

    Chiar nu ti-e jena sa citezi Trunchiat?

    ==
    II. Apoi "Măsura trebuie să fie proporţională cu situaţia care a determinat-o" (cerinta de la parag.2) iar in istoria tarii noastre NU A AVUT LOC NICI un atentat cu cartele prepay si la fel de bine se pot face atentate cu cartele inregistrate


    In plus , NU EXISTA nicio lege la ora asta
    caci Legea a fost declarata in intregime NECONSTITUTIONALA. "poate fi restrans numai prin lege "

    Deci comunicatul lui Maior este in intregime anti-constitutional si acesta trebuie demis imediat caci e pus acolo sa apere Cosntitutia nu sa militeze impotriva ei.
 • +9 (15 voturi)    
  ...treziti va enoriasilor (Sâmbătă, 20 septembrie 2014, 20:29)

  Jupanu1970 [utilizator]

  Hai sa recapitulam ce beneficii ai tu si familia ta daca lucrezi la SRI:
  - Salariu de bugetar unul dintre cele mai mari din categorie.
  - Institutii de sanatate proprii ( clinici, spitale )
  - Locuri de agrement private in toata tara.
  - Beneficii a non finire inclusiv poti devein baby pensioner cu o pensie pe care un lucrator la privat o viseaza.
  Acum hai sa vedem ce fac ei pt tara asta:
  -Sunt toata ziua pe teren ( cica sa culeaga informatii ) la spritzuri si femei.
  -Isi fac treburile lor personale ( in interes de serviciu )
  - Atit.

  Ce fac ei cu informatiile ?
  - La schimbare de guvern sau la stabilirea bugetului pt anul urmator, ei le vand pe bani celor care sunt la putere. Acesti BANI de fapt sunt bugetul lor pe anul viitor. De cind s-a infiintat aceasta institutie, bugetul lor a fost intotdeauna crescut de la an la an.
  - Controlul asupra emailurilor si al telefoanelor le ar da posibilitatea sa nu se mai duca nici macar pe amratul ala de teren ca sa culeaga informatii si ar avea la dispozitie informatiile facind NIMIC. Sa vezi atunci ce buget si ce salarii o sa aiba ...va dati seama cind vinzi MARFA de MARFA ce bani ei ...

  Eu intotdeauna am militat pentru DESFIINTAREA aceastui serviciu care in Romania nu si are rostul.
  Natiunea romana v a pieri pe limba ei ci nicidecum pt ca va fi atacata de teroristi sau invadata de alieni.
 • -4 (4 voturi)    
  Articlolul pe care.... (Sâmbătă, 20 septembrie 2014, 23:39)

  Valik92 [utilizator]

  Pai deci au pe ce sa se bazeze (Art 53)!!
  • +4 (4 voturi)    
   exact (Duminică, 21 septembrie 2014, 2:22)

   Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui Valik92

   Deci NU mai conteaza nicio alta lege. Misto abuzul de drept in tara asta...
  • +1 (1 vot)    
   NU au - postacul a taiat paragraful 2 din Art.53 (Duminică, 21 septembrie 2014, 11:33)

   alex4321 [utilizator] i-a raspuns lui Valik92

   NU au - POSTACUL a taiat paragraful 2 din Art. 53 si l-a citat TRUNCHIAT

   (vezi comentariul meu pe aceasta tema)
 • +6 (6 voturi)    
  JOS SECURITATEA! (Duminică, 21 septembrie 2014, 1:42)

  GRadu007 [utilizator]

  Bravo CCR!

  Orice om sanatos la minte alege LIBERTATEA in locul SECURITATII oferite de stat.

  Cica in Romania ar fi 7 sau 8 servicii secrete si numai SRI ar avea vreo 10.000 de paraziti care traiesc pe spinarea celor pe care ii spioneaza fara nici un rost.

  Impotriva astora se poate lupta pe cale parlamentara: reducerea bugetului in fiecare an pina dispar dracului.
  • +1 (1 vot)    
   buget (Duminică, 21 septembrie 2014, 12:17)

   vi_escu [utilizator] i-a raspuns lui GRadu007

   dracu mai are si afaceri proprii care ii aduc o groaza de bani!
 • +9 (9 voturi)    
  La munca! (Duminică, 21 septembrie 2014, 8:40)

  marc.andre [utilizator]

  Asta e indemnul meu pentru cei care se plang ca nu mai au instrumentele necesare ca sa ne apere dreptul la viata.
  Pana sa apara Legea Big Brother si cea despre cartelele PrePay se putea foarte bine garanta dreptul la viata in Romania, iar SRI si celelalte isi faceau foarte bine treaba.
  NU va place sa munciti? Vreti sa va vina totul "de-a gata"? La munca!
  Si nu mai faceti lobby in public, ca "macane"!
 • +8 (8 voturi)    
  ??? (Duminică, 21 septembrie 2014, 9:16)

  gabi777 [utilizator]

  Dar pana acum nu au gestionat ? Asa este , in UK , una din cele mai amenintate tari din UE de teroristi nu exista aceasta lege. S-au gasit securistii nostri sa asculte ei tot ! Legal, ca oricum ascultau.
 • 0 (0 voturi)    
  Serviciul Roman de Informatii isi desfasoara activ (Duminică, 21 septembrie 2014, 11:09)

  Aerolaur [utilizator]

  Doar in Apuseni nu pot gasi niste telefoane superinregistrate. Astea sunt "capabilitatile"!
 • +1 (1 vot)    
  Tupeu de securisti (Duminică, 21 septembrie 2014, 11:13)

  amycus [utilizator]

  De cand isi permite o institutie a statului sa comenteze deciziile CCR?
 • +1 (1 vot)    
  securistii (Duminică, 21 septembrie 2014, 12:16)

  vi_escu [utilizator]

  Ce este mai grav: astia de la cooperativa "ochiul si timpanul" mai lucreaza si in particular. Mai asculta pe unul, altul pentru terte parti.
 • +2 (2 voturi)    
  Daca obligativitatea unui mandat (Duminică, 21 septembrie 2014, 12:59)

  hic sunt leones [utilizator]

  inseamna ca nu puteti "gestiona riscuri", duceti-va acasa si lasati pe altii care pot cere mandate ca sa gestioneze riscurile.
  Ia sa vedem un comunicat similar in care sa spuneti ca nu puteti "gestiona riscurile" daca Apple nu va da acces la FaceTime sau Microsoft nu va da acces la algoritmii de criptare a Skype.
  Sau poate va veti ratoi la RIM ca nu va lasa sa decodati comunicatiile facute prin serverele BES.

  Pen' ca nu puteti "gestiona riscurile".
 • 0 (0 voturi)    
  Incotro (Duminică, 21 septembrie 2014, 17:14)

  Valik92 [utilizator]

  Mi-e teama sa ma gandesc ca motivatia disputei de fata se afla undeva in apropierea unor persoane care au probleme cu legea, dar care trebuie aparate cu orice pret. Si mai ales viata privata a acestora. Doar le trebuie liniste pentru a-si duce la indeplinire planurile impotriva cetatenilor onesti.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...



Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by