Olimpicii romani au obtinut o medalie de aur si doua mentiuni la Olimpiada Internationala de Lingvistica. Medalia de aur a fost obtinuta de Dan Mircea Mirea, elev la Colegiul National "Fratii Buzesti" din Craiova, iar mentiunile au fost castigate de Iulia Marinescu de la Colegiul National "Unirea" din Turnu Magurele, judetul Teleorman, si de Vlad Neacsu de la Liceul International de Informatica din Bucuresti.

Lotul Romaniei la Olimpiada Internationala de LingvisticaFoto: edu.ro

Dan Mircea Mirea a fost premiat si pentru faptul ca a dat cea mai buna solutie la rezolvarea unui subiect de olimpiada. Toti componentii lotului olimpic al Romaniei sunt elevi in clasa a XI-a, anunta Ministerul Educatiei. Si anul acesta, elevii au fost pregatiti si insotiti de Roxana Dinca si Adina Dragomirescu, cadre didactice la Facultatea de Litere a Universitatii Bucuresti.

Olimpiada Internationala de Lingvistica 2014 s-a aflat la cea de-a XII-a editie si s-a desfasurat la Beijing, in perioada 21 - 25 iulie. Anul trecut, Romania a castigat locul 3 pe natiuni cu o medalie de bronz si doua mentiuni.

Olimpiada Internationala de Lingvistica este un concurs organizat pe doua niveluri: o proba individuala si o proba pe echipe. Subiectele solicita operarea cu analogii, prin aplicarea elementelor de logica gramaticala si logica matematica in procesul de intelegere a unor texte in limbi necunoscute, pornind de la premisa ca lingvistica ordoneaza gandirea si regleaza procesul de comunicare lingvistica explicita prin constructia de structuri care favorizeaza invatarea cu usurinta a oricarei limbi.

Tarile care au participat la Olimpiada Internationala de Lingvistica 2014

La Olimpiada Internationala de Lingvistica 2014 au participat 152 de concurenti din 28 de tari, iar Pakistan si Ucraina au luat parte pentru prima oara la competitie: Australia, Brazilia, Bulgaria, Canada, China, Cehia, Estonia, Grecia, Ungaria, India, Irlanda, Isle of Man, Japonia, Letonia, Olanda, Pakistan, Polonia, Romania, Rusia, Singapore, Slovenia, Coreea de Sud, Spania, Suedia, Taiwan, Marea Britanie, Statele Unite ale Americii, Ucraina.

Potrivit organizatorilor competitiei, Romania a participat pentru prima oara la Olimpiada Internationala de Lingvistica in 2005 si a luat parte la 3 editii ale concursului (2005, 2012 si 2013). Nici in 2005, si nici in 2012 lotul olimpic roman nu a obtinut niciun premiu.

Rezultate Olimpiada Internationala de Lingvistica 2014

Juriul a acordat 41 de medalii (7 de aur, 13 de argint si 21 de bronz), 28 de mentiuni, 3 trofee pe echipe, o cupa pentru echipa cu cel mai mare punctaj si 9 premii pentru cele mai bune solutii.

Rezultatele in concursul individual

  • Medalie de aur (84 puncte): Miłosz Mazurkiewicz-Dubieński - Polonia
  • Medalie de aur (81): Darryl Herbert Wu - SUA
  • Medalie de aur (73): Daniel Lovsted - Canada
  • Medalie de aur (65): Elysia Jane Warner - UK
  • Medalie de aur (64): Anastasiia Dmitrieva - Rusia
  • Medalie de aur (64): Danila Shumskiy - Rusia
  • Medalie de aur (63): Dan Mircea Mirea - Romania

Din lotul Romaniei, Vlad-Andrei Neacsu a obtinut mentiune cu 37 de puncte si Iulia Marinescu a obtinut tot mentiune, cu 34 de puncte.

Cele mai bune rezolvari ale subiectelor:

  • Subiectul 1: Elena Rosenova Chaparova din Bulgaria si Gleb Nikolaev din Rusia
  • Subiectul 2: Miłosz Mazurkiewicz-Dubieński din Polonia, Dan Mircea Mirea din Romania si Darryl Herbert Wu din SUA
  • Subiectul 3: Simon Yuxuan Huang din Canada si Anindya Sharma din India
  • Subiectul 4: Catherine Z. Wu din SUA
  • Subiectul 5: Chen Tianlu din China

Vezi aici mai multe informatii despre editia din 2014 a Olimpiadei Internationale de Lingvistica

Citeste si: