Ziaristul Robert Turcescu publica pe blogul lui un raport al Corpului de Control al premierul Victor Ponta legat de activitatea Comisiei de Acreditare a Spitalelor (CoNAS) din perioada 01.01.2009 si pina la 31.07.2012 si despre care afirma ca, desi vizeaza mandatele guvernelor Boc si Ungureanu, este "tinut la secret" deoarece ar afecta familia lui Dan Voiculescu. Surprinzator, desi raportul arata cu degetul spre fostul sef al CoNAS, premierul Ponta i-a delagat acestuia, in 2014, atributiile de presedinte al institutiei.

Totul a inceput dupa ce Comisia Nationala de Acreditare a Spitalelor (CONAS), o institutie din subordinea Secretariatului General al Guvernului, a atribuit in martie 2011 Blue Sky Turism, al carei actionar majoritar era Corina Mirela Voiculescu, una dintre fetele lui Dan Voiculescu, un contract de 2,5 milioane de euro, care avea ca obiect organizarea mai multor deplasari in strainatate.

Cu o parte din acesti bani europeni, CoNAS a trimis peste 100 de oameni in Spania pentru a acumula expertiza in acreditarea spitalelor. Un grup, mult mai restrans, format exclusiv din angajati CoNAS si inalti demnitari, a strabatut Pamantul de-a lungul a doar 6 luni cu scopul oficial de a studia criteriile de acreditare a spitalelor, dupa cum scria si HotNews.ro.

Corpul de Control al primului ministru Victor Ponta a realizat un raport de 200 de pagini privind activitatea CoNAS, in care se propune chiar sesizarea DNA in legatura cu faptele constatate.

"Fiind vorba de fapte grave petrecute in perioada Boc-Ungureanu, poate v-ati fi asteptat sa fi vorbit guralivul premier Victor Viorel Ponta si despre acest raport. (...) Nu e cazul: raportul zace ascuns in sertarele de la Palatul Victoria si, probabil, daca nu l-ati fi vazut acum, aici, nu ati fi aflat niciodata despre existenta lui. De ce? E simplu, dar e grav!", scrie Robert Turcescu, care prezinta un document prin care, in 3 martie 2014, premierul Victor Ponta ii deleaga celui care a condus CoNAS in marea parte a perioadei de timp anchetate, Petrache Florin Valentin, atributiile de presedinte al CoNAS.

Vezi extrase din raportul Corpului de Control pe blogul lui Robert Turcescu.