“Mama ce misto. Ce invidioasa sunt” - Cum sa calatoresti in jurul lumii pe bani publici

de Vlad Mixich     HotNews.ro
Marţi, 12 noiembrie 2013, 8:16 Actualitate | Esenţial


Circuit in jurul lumii
Foto: Hotnews
O agentie de turism, in care fiica cea mica a mogulului Dan Voiculescu detinea la acel moment majoritatea actiunilor, a castigat in martie 2011 un contract cu o institutie a statului destul de putin cunoscuta: Comisia Nationala de Acreditare a Spitalelor (CoNAS).

Scopul contractului, atribuit prin achizitie directa, era organizarea mai multor deplasari in strainatate. Presa a scris atunci despre contract, dar nimeni nu a putut profeti ca, pentru cativa angajati ai CoNAS, urma o calatorie in jurul lumii pe bani publici.


SA VEZI CE GHINION!

Un spital poate incepe sa functioneze in Romania doar dupa ce primeste o autorizatie sanitara de la Ministerul Sanatatii. Dupa ce incepe sa functioneze, spitalul are obligatia legala de a obtine in 5 ani acreditarea de la Comisia Nationala de Acreditare a Spitalelor (CoNAS). Daca nu o face in 5 ani si nici nu primeste o prelungire a termenului, spitalul poate fi inchis. Procedura de acreditare CoNAS ofera o anumita clasificare a spitalelor - cu grad de incredere mediu, ridicat, etc. - dar nu poate influenta direct suma de bani primita de spitale de la Ministerul Sanatatii sau de la Casa de Asigurari de Sanatate.

Pentru a putea demara procedura de acreditare (care este platita de spitalul solicitant) CoNAS are nevoie de experti antrenati in aceasta activitate. Este motivul pentru care, in 2010, institutia a depus un proiect - al carui manager era Oana Duca, directorul economic CoNAS -  prin care solicita o finantare din fonduri europene nerambursabile pentru a-si trimite angajatii la pregatire in strainatate.

Dar, fara sa mai astepte evaluarea proiectului si semnarea contractului de finantare pentru a avea garantia obtinerii banilor europeni, conducerea CoNAS a decis sa solicite Guvernului acordarea unei subventii in valoare de 10.638.903 lei (aproape 2,5 milioane de Euro). In documentele adresate Guvernului de catre CoNAS se mentioneaza, conform surselor Hotnews, ca aceste milioane de Euro sunt aferente fondurilor europene, urmand asadar sa fie returnate la buget atunci cand vor sosi banii europeni. Insa, repetam!, contractul de finantare pentru banii europeni nu fusese semnat. Nici macar nu fusese evaluat proiectul.

In decembrie 2012, Autoritatea de Management a acestor fonduri europene a respins definitiv proiectul depus de CoNAS.

Ghinion insa! Cei 2,5 milioane de Euro, acordati CoNAS-ului de catre stat, fusesera deja cheltuiti. Oana Duca, managerul proiectului si directorul economic al CoNAS din 2009 pana in prezent, nu a acceptat un dialog direct pe acest subiect. Raspunsul ne-a fost oferit in scris, in urma unei cereri oficiale din partea Hotnews:
 • Institutia noastra nu are atributii in a raspunde cu privire la durata de evaluare a proiectelor (in cazul de fata peste 2 ani), alocarea fondurilor initial rezervate pentru fisele de proiect dezvoltate cu asistenta AM-PODCA catre alte axe si contradictia in procesul de evaluare a relevantei unor proiecte care pot dezvolta si perfectiona servicii publice unice asa cum este acreditarea spitalelor”.
DISTRACTIA ABIA ACUM INCEPE!

Cu o parte din acesti 2,5 milioane de Euro CoNAS a trimis peste 100 de oameni in Spania pentru a acumula expertiza in acreditarea spitalelor. Insa un grup mult mai restrans, format exclusiv din angajati CoNAS si inalti demnitari, a strabatut Pamantul de-a lungul a doar 6 luni cu scopul oficial de a studia criteriile de acreditare a spitalelor.

Ocolul Pamantului in sase luni – itinerariul deplasarilor CoNASUn adevarat tur in jurul lumii, organizat de agentia de turism in care fiica cea mica a mogulului Voiculescu fusese actionar majoritar, si care a costat 621.503 Euro, fiecare banut provenind din fonduri publice. 

Iata destinatiile (tineti-va bine!):

OCTOMBRIE – NOIEMBRIE 2011:
 • Sydney (Australia),
 • Seoul (Coreea de Sud),
 • Hong-Kong (China),
 • Dubai (Emiratele Arabe Unite).

IANUARIE – FEBRUARIE 2012:
 • Chicago (SUA),
 • Miami (SUA),
 • Buenos Aires (Argentina),
 • Sao Paolo (Brazilia),
 • Bogota (Columbia).
APRILIE 2012:
O parte dintre aceste calatorii au fost oficial etichetate ca schimb de bune practici intre CoNAS si institutiile omoloage din Argentina, Brazilia, Columbia sau Australia. E greu de inteles de ce romanii au avut nevoie sa calatoreasca pana in America de Sud pentru a invata cum sa acrediteze spitale. Asa ca am intrebat Comisia de Acreditare a Spitalelor de ce a fost nevoie de atat de multe deplasari in atat de multe destinatii exotice, intr-o perioada atat de scurta. Raspunsul:
 • Considerand tardivitatea demararii efective a procesului de acreditare in tara noastra, respectiv in anul 2009, anual au fost introduse in planul de formare profesionala seminarii internationale si sesiuni de schimb de bune practici cu institutii omoloage functionale la nivel international pentru a beneficia de experienta si expertiza specialistilor in domeniu”.
Directorii CoNAS au mers la Miami, Dubai, Seoul si Singapore pentru a participa la seminarii organizate de Joint Commission International (JCI), o organizatie cu renume in procesul de acreditare a spitalelor. Din fotografiile la aceste seminarii, publicate chiar de JCI, se observa ca majoritatea participantilor provin din regiunile geografice invecinate cu locul de derulare a seminarului. La Dubai sau la Seoul romanii erau, probabil, cei mai exotici.

Pe site-ul JCI se mentioneaza ca “toate seminariile noastre folosesc o agenda usor diferita si se concentreaza pe subiecte usor diferite, astfel ca va rugam sa va asigurati ca seminarul la care intentionati sa participati cuprinde si subiectele de care aveti nevoie”. Din informatiile HotNews, cel putin doi angajati CoNAS au avut nevoie de toate subiectele, ei participand la toate aceste seminarii. Cel putin un angajat al CoNAS a participat si la fiecare calatorie in orasele din America de Sud si in Australia. Nu am reusit sa aflam numele acestor fericite personaje, desi am solicitat oficial CoNAS sa ne comunice cine sunt participantii la toate aceste deplasari.

Ocolul Pamantului s-a incheiat in aprilie 2012 la Singapore, acolo unde delegatia formata din 6 angajati ai CoNAS si trei inalti functionari din Ministerul Sanatatii a fost cazata intr-unul dintre cele mai cunoscute hoteluri ale lumii: Marina Bay Sands din Singapore, chiar locul de organizare a seminarului JCI.

Unul dintre angajatii CoNAS si-a postat pe contul de Facebook o fotografie in care o vedem in “piscina a infinitului” de pe acoperisul hotelului, la 67 de metri deasupra solului. O prietena comenteaza fotografia astfel: “Maaamaaa ce mistooo! Ce invidioasa sunt...”.

Piscina hotelului Marina Bay Sands din Singapore


sursa foto: wikipedia

Trei dintre angajatii CoNAS au petrecut doua saptamani la acest hotel, motivul oficial invocat in raspunsul adresat Hotnews fiind ca au participat si la o sesiune bilaterala si la seminarul JCI. La receptia hotelului Marina Bay Sands o camera single costa aproape 400 de dolari pe noapte si cazarea unor oficiali romani, pe banii statului, in camere atat de scumpe este interzisa prin lege (HG 518/1995 actualizata).

Mihai Moldoveanu, directorul agentiei de turism care s-a ocupat de aceste calatorii ale angajatilor CoNAS in jurul lumii, ne-a spus ca nu stie “care a fost tariful camerei, dar in niciun caz cel afisat [pe site-ul hotelului, n.red.]. Tariful de receptie este cel maxim la care un hotel isi vinde camerele. Dupa care exista tarife de individual si de grupuri care sunt din ce in ce mai negociate fata de tariful standard.” In raspunsul oficial transmis de CoNAS se mentioneaza ca opt camere au costat 150 dolari/noapte, iar alte doua, rezervate pentru demnitari, 300 dolari/noapte. Sumele se incadreaza fix in prevederile legale.

Dar conform documentelor consultate de Hotnews, preturile camerelor la Marina Bay Sands inregistrate in facturile transmise agentiei romanesti de catre hotelul din Singapore si intermediarul turistic sunt intre 350 si 382 de dolari pe noapte. L-am rugat pe directorul agentiei de turism sa ne explice fenomenul: “Nu stiu ce sa va spun”, spune Mihai Moldoveanu. ”Noi, toate facturile pe care le faceam catre CoNAS erau incadrate in buget, nu puteam sa depasim bugetul. Puteti sa-mi dati numarul facturilor si voi verifica. Este foarte posibil sa fie niste facturi la care, dupa aceea s-au facut niste discount-uri.” Am transmis numarul facturilor respective si asteptam raspunsul.

Problemele nu sunt limitate la cazul particular Singapore deoarece, conform documentelor consultate de HotNews, exista si alte inadvertente intre contabilitatile CoNAS si ale agentiei de turism respective. Mihai Moldoveanu sustine insa ca “nu exista nicio diferenta. [CoNAS] nu a platit niciodata in avans, nu se poate sa fi platit fara sa aiba la baza o factura. Asta tine probabil de inregistrarile pe care le-a facut contabila, stiu eu... Contabila probabil nu a inregistrat la timp sau nu stiu ce sa va spun. Eu am incredere in contabila mea. Sincer va spun: o fi facut ceva si le-a inregistrat mai tarziu.“

Hotelul din Singapore unde trei angajati CoNAS au fost cazati doua saptamani

sursa foto: wikipedia

Delegatia CoNAS care s-a deplasat in aprilie 2012 la Singapore a fost formata din:
 • Florin Valentin Petrache – director general CoNAS (2009 - prezent),
 • Oana Duca – director economic CoNAS (2009 - prezent)
 • Vlad Romano – director proceduri de acreditare CoNAS (2009 - prezent),
 • Vilmos Lukacs – presedinte CoNAS la acea data,
 • Andrei David – sef serviciu CoNAS,
 • Iulia Nona – consilier CoNAS,
 • Adrian Streinu Cercel – secretar de stat in Ministerul Sanatatii la acea data,
 • Florian Bodog – directorul de cabinet al ministrului Sanatatii la acea data, Ritli Ladislau,
 • Georgeta Bumbac – director economic in Ministerul Sanatatii.
L-am intrebat pe Mihai Moldoveanu si care este relatia dintre agentia sa de turism si Corina Voiculescu, fiica mogulului Dan Voiculescu. “Corina Voiculescu, si nici familia Voiculescu, nu a avut nici cea mai mica implicare in contractul CoNAS”, ne-a spus Moldoveanu. “Nici macar nu au stiut de acest contract. Corina, la momentul respectiv era asociata noastra, dar ea a aflat de Contract cand deja era in derulare. Stia ca am participat la licitatie si asa mai departe, dar am informat-o, abia dupa ce am inceput efectiv sa lucram cu CoNAS, ca intr-adevar am castigat licitatia". Presa a scris atunci - vedeti aici - despre suspiciunile ridicate in jurul acestei licitatii.

Cum nu am inteles daca Corina Voiculescu a aflat despre contractul cu CoNAS atunci cand acesta “deja era in derulare” sau daca “stia ca am participat la licitatie” (ambele afirmatii contradictorii ii apartin lui Mihai Moldoveanu), i-am adresat in scris cateva intrebari lamuritoare. Pana la ora publicarii acestui articol nu am primit niciun raspuns.

In septembrie 2009, Corina Voiculescu prelua majoritatea actiunilor agentiei de turism respective caci, spune Mihai Moldoveanu, “noi ne stim de foarte multi ani si a fost pe principiul hai sa incercam. E o chestie de prietenie”. La patru luni de la castigarea in aprilie 2011 a contractului cu CoNAS, Corina Voiculescu iese din firma “din motive personale”, conform lui Mihai Moldoveanu. De toate actele de intrare si iesire a Corinei Voiculescu in si din aceasta agentie de turism s-au ocupat consilierii juridici care au in grija si companii precum Antena TV Group, Intact sau Grivco.

A trecut un an si jumatate de la organizarea acestei calatorii in jurul lumii la care au participat cativa dintre angajatii CoNAS. Presedintii institutiei s-au schimbat deja de cateva ori, ei fiind numiti in functie chiar de catre prim-ministrii de la momentul respectiv. Dar directorii importanti din CoNAS, printre care gasim si participanti la unele dintre calatoriile exotice de mai sus, precum Oana Duca sau Florin Petrache, sunt de neclintit.

Care este asadar rezultatul concret al numeroaselor seminarii si schimburi de experienta organizate la Miami, Singapore, Dubai, Hong-Kong, Seul, in Brazilia, Argentina, Columbia sau Australia?

Expertii CoNAS acreditasera pana in septembrie 2013 doar 77 spitale. Conform planului oficial de acreditare a spitalelor publicat chiar pe site-ul institutiei, in ultimii trei ani ar fi trebuit sa fie acreditate deja 328 spitale. Expertii CoNAS sunt in urma cu aproape 200 de spitale.

Le uram in continuare, distractie placuta!
 • Daca doriti sa semnalati alte cazuri de coruptie sau incompetenta din sistemul sanitar romanesc o puteti face aici


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

45807 vizualizari

 • +65 (65 voturi)    
  ... (Marţi, 12 noiembrie 2013, 8:32)

  tirolez [utilizator]

  Eu nu stiu cum ei mai dorm noaptea si cum de le priesc excursiile astea. Nu doar din motive de constiinta (ca unii oameni sunt trimisi sa-si cumpere pansamente etc. atunci cand sunt internati) dar si atunci cand vad ca altii sunt trimisi in judecata pentru lucruri asemanatoare. Merita?
  • +32 (40 voturi)    
   va dati seama ca Shpagat, Pastpru; si Cap (Marţi, 12 noiembrie 2013, 9:01)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui tirolez

   cu Ochelari de Pig vor macina marunt ca Hotnews este basist..ca ei acolo la Grivco si Intact fac si desfac NUMAI pentru binele Natziunii ))))) si frenetic cei spalati la creier vor aplauda in fotoliile lor, canapelele lor si apoi linishtiti ca Felix "lucreaza" se vor duce la culcare...cei 7,4 mil...se vor duce la culcare...Noapte Buna Romania !
   • -1 (17 voturi)    
    Leo, tu esti? (Marţi, 12 noiembrie 2013, 10:59)

    minos [utilizator] i-a raspuns lui un domn

    Parca iti recunosc stilul domnule farmacist si pana la urma nu stiu cine se mai uita la Antena 3 in afara de tine si cativa postaci :)))).
    • +12 (16 voturi)    
     ai gresit (Marţi, 12 noiembrie 2013, 11:09)

     un domn [utilizator] i-a raspuns lui minos

     Shpagat, Pastorul si Cap cu Ochelari de Pig chiar nu sunt preferatii mei..I as manca ca un LEU daca s ar putea...acum tasteaza mea culpa si lasa o balta
  • +36 (36 voturi)    
   sa fie... (Marţi, 12 noiembrie 2013, 9:05)

   brita [utilizator] i-a raspuns lui tirolez

   puterea obisnuintei? incerci o magarie, vezi ca nu se intimpla nimic, ba au contraire, prosperezi... mai incerci una, nicio problema... atunci drumul ti-e deschis.
  • +16 (16 voturi)    
   fara tema (Marţi, 12 noiembrie 2013, 11:23)

   likurici [utilizator] i-a raspuns lui tirolez

   unjde ati vazut politruci sau indivizi din ministere care sa nu doarma de grija nevoilor populatiei?
   • +7 (9 voturi)    
    PUNCTUL PE I ! (Marţi, 12 noiembrie 2013, 18:28)

    pointless man [utilizator] i-a raspuns lui likurici

    „Eu să trăiesc bine, pe ceilalți (români) poa´ să-i ia dracu´ !”

    Nu există o minimă solidaritate. NU SÎNTEM O NAȚIUNE !
    • +7 (7 voturi)    
     foarte buna postare! (Marţi, 12 noiembrie 2013, 22:55)

     Maniu [utilizator] i-a raspuns lui pointless man

     vedeti si articolul lui Tom Gallagher; ajunsii politici se comporta cu proprii concetateni ca si cu o populatie din colonii.
  • +13 (15 voturi)    
   MERITA! (Marţi, 12 noiembrie 2013, 11:56)

   hot news [utilizator] i-a raspuns lui tirolez

   Evident ca de constiinta nu se poate vorbi la un specimen din familia varanului.
   Judecata?
   Rsicul este infim, in general primesti NUP sau cu suspendare. Si chair daca ar fi cu executare, la atitia bani, ce insemna o vacanta de citeva luni?! te condamna la 6 luni, dar scrii doua carti in pushacrie si te elibereaza pentru buna ourtare dupa numai doua luni ...
   • -3 (3 voturi)    
    pai care e chestia? (Marţi, 12 noiembrie 2013, 22:34)

    Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui hot news

    CE are Varanul cu chestia asta? Ca la guvernare era PD, institutia era, in concluzie, PeDista, Ei sunt cei care au hotarit sa cheltuiasca banii ayurea, ca doar NU i-a obligat Varanul. Firma aia a oferit niste servicii turistice (pot sa confirm ca preturile sunt cele specificate si ca diurnele si cazarile se incadreaza in plafoanele legale - doar ca NU esti obligat sa folosesti preturile maxime!! poti, in fond, foarte bine sa folosesti niste preturi SUB cele legale, plafonul acela este doar pentru ca sa NU se treaca PESTE el, nu zice nimeni ca nu poti sa cobori sub el) si PeDistii aceia NU erau obligati sa apeleze la firma unde (doar pentru un timp scurt, din cate am inteles) era in actionariat si fata Varanului!

    In fond, a EXISTAT sau NU o licitatie pentru servicii turistice si un caiet de sarcini pentru acea licitatie? O fi Varanul de vina ca firma aia s-a incadrat in caietul de sarcini? sau cei care l-au intocmit?

    HABAR nu am ce l-a apucat pe Mixich sa scrie in stilul asta EXTREM de manipulator - aveam o parere bunicica despre el... :-|
  • +6 (6 voturi)    
   E clar ... (Marţi, 12 noiembrie 2013, 15:17)

   zwilling [anonim] i-a raspuns lui tirolez

   Au nevoie de asemenea excursii ca sa se refaca dupa atatea nopti nedormite :P
  • -2 (2 voturi)    
   lipsa credibilitate (Miercuri, 13 noiembrie 2013, 9:23)

   AIKO100 [utilizator] i-a raspuns lui tirolez

   Nu cred absolut deloc in aceste minciuni basiste.
  • +1 (1 vot)    
   Dezastrul facut dupa demiterea lui Dan R. Serban (Duminică, 14 ianuarie 2018, 12:35)

   DEMA GOGU' [utilizator] i-a raspuns lui tirolez

   de la CNAS .
   Motivul demiterii fiind tocmai pt. a se putea face jaf din banii publici ...
 • +42 (42 voturi)    
  e normal (Marţi, 12 noiembrie 2013, 8:34)

  bogdanlungu [utilizator]

  e normal sa fie in urma, daca au fost mai mult plecati prin excursii.... acuma ce-ati fi vrut? sa-si ia oamenii laptopul cu ei sa lucreze pe marginea piscinei?
  • +33 (33 voturi)    
   Ba-i anormal ca au uitat-o pe femeia de serviciu (Marţi, 12 noiembrie 2013, 10:04)

   linarel [utilizator] i-a raspuns lui bogdanlungu

   din delegatie drept pt care mai trebuie facuta inca o delegatie de "aprofundare" , asta asa la misto .

   Dar bataie de joc e putin zis . Astia ar trebui spinzurati in piata publica de .... , stiti voi de ce .
   400$ /noapte pe camera si banuiesc ca pe persoana pt ca nu s-au inghesuit 2 in camera si mai auzim ca nu sint bani pt medicamente, salarii la medicii rezidenti, etc , gresit pt ca bani sint

   Bani exista dar sint furati cu tupeu . Eu consider actiunea lor un furt de la bolnavi cea ce e inadmisibil . PUSCARIE le doresc
   • +4 (4 voturi)    
    ........ (Marţi, 12 noiembrie 2013, 12:48)

    bogdanlungu [utilizator] i-a raspuns lui linarel

    si cine mai stergea praful depus in lipsa lor?
 • +45 (47 voturi)    
  Ana Blandiana spunea.... (Marţi, 12 noiembrie 2013, 8:40)

  Sani [utilizator]

  ...intr-o poezie "Eu cred ca suntem un popor vegetal..."

  Cata dreptate are aceasta Doamna a Poeziei!

  Cu cata indiferenta acceptam un rim-ministru plagiator &mitoman, un sef de senat fara nici o experienta de conducere, ...si cate mai acceptam.

  Ba romani, dati-o dracu' sunteti cam frunze bre!
  Buna idee cu brandul de tara....FRUNZA!
  • +15 (17 voturi)    
   foarte corect! (Marţi, 12 noiembrie 2013, 11:59)

   hot news [utilizator] i-a raspuns lui Sani

   ca si in nenumarate alte cazuri, aici intrebarea este nu "de ce au facut ei asa ceva", ci de ce le-am permis NOI sa o faca?!
   Explicatia din poesie este singura valabila, chiar si un popor de BOVINE reactioneaza cumva cind dau lupii si incep sa ii manince, lipsa noastra de reactie este specifica PLANTELOR ...
   • +1 (1 vot)    
    Frunzele au reactie si inca cum, (Marţi, 12 noiembrie 2013, 20:35)

    Con_stan_tin [utilizator] i-a raspuns lui hot news

    inmuguresc in fiecare primavara!
   • +1 (1 vot)    
    Pai dac-am sti cind fura hotii (Marţi, 12 noiembrie 2013, 23:00)

    Maniu [utilizator] i-a raspuns lui hot news

    nu ne-am lasa furati. Ar trebui un site unde sa vedem in timp real toate deplasarile facute pe bani publici, mai putin cele strict secrete.
    • +3 (3 voturi)    
     cred ca ai pus punctul pe i! (Miercuri, 13 noiembrie 2013, 10:56)

     hot news [utilizator] i-a raspuns lui Maniu

     Ca sa ramanem in continuare un popor strict vegetal, alesii nostri au tot interesul ca aceaste date sa ramana secrete.
     Codruta avea dreptate cu unele pucte: unde sunt referatele de necesitate, ce argumenteaza de ce au fost obligatorii deplasarile? Unde sunt deconturile? Unde sunt rapoartele DUPA excurii, care sa arate CE s-a invata din fiecare iesire din asta?
     Si da, a avut loc vre-o licitatie? Pe ce criterii a fost aleasa tocmai firma varanului?
 • -5 (27 voturi)    
  Pe cine au suparat de s-a publicat pe hotnews? (Marţi, 12 noiembrie 2013, 9:38)

  Cheie primara [utilizator]

  Functionarii astia au plecat in excursii in jurul lumii pt ca au cele mai mari pile. Si vor mai pleca. Tot pe bani publici. Nu va faceti griji. Cu siguranta mai sunt si altii.

  Eu acum am aflat de celebra “piscina a infinitului".
 • -13 (31 voturi)    
  Am dificultati de memorie... (Marţi, 12 noiembrie 2013, 9:56)

  Rational Idealist [anonim]

  Imi puteti aminti cine era la guvernare cand s-au facut aceste potlogarii (si multe altele)? Nu de alta, dar vad cum comentatorii o tot dau cu mogulul si premierul plagiator. Nu zic ca ar fi unii mai buni decat altii, dar e cinstit sa dam fiecaruia ce i se cuvine, nu?
  In alta ordine de idei, inca un caz deprimant de hotie pe bani publici. Sa-ti tot platesti impozitele!
  • +25 (35 voturi)    
   Atat ai inteles matale.... (Marţi, 12 noiembrie 2013, 10:10)

   Sani [utilizator] i-a raspuns lui Rational Idealist

   ..ca lumea se imparte in basisti si restul lumii? Sau in USL-inosi si restul...

   Bai, aia s-au dus, au plecat...au fost pedepsiti de "vocea poporului"! BUUN!

   Acum au venit unii care au spus ca nu vor da vina pe fosta guvernare, ca vor veni fonduri europene de 10 ori mai multe, ca vor privatixa corect anumite companii, ca vor da cu FMI-ul de pamant, ca romanii vor fi demni, ca fgazele de sist nu se vor exploata, ca vom trai intr-o Romanie cinstita....aaah, sa mai asteptam vreo suta de ani?
   N'teles!

   As vrea sa va vad acceptand ca voi, astia 70% ati fost prosti.
   Mda, este greu nu-i asa? Mai bine spui ca si copiii de gradinita: "...ba pe-a matii...".

   Apropo, PSD si PNL au condus, cumulat tara timp de...18-19 ani de ani din 1990.
   Sa inteleg ca-ti place cum arata Romania? Ahhhh, pardon, de vina sunt cei 4 ani de PDL.
   Ma scuzi carevasazica....Ohhh, cei 8 ani de "basism".....precursorul USL-am afost OK (Ilici carevasazica...)?

   Neuroni veseli iti doresc!
  • +24 (24 voturi)    
   conteaza? (Marţi, 12 noiembrie 2013, 10:15)

   wqph [utilizator] i-a raspuns lui Rational Idealist

   Nu conteaza cine guverna.
   Daca au "gresit" sa plateasca.
   Asa stiu cine greseste ala plateste.
   Eu nu vad sa plateasca nimeni cand se "greseste".
   • +5 (5 voturi)    
    da, conteaza (Marţi, 12 noiembrie 2013, 15:56)

    Gobelin [utilizator] i-a raspuns lui wqph

    din pacate, daca citesti articolul, vei vedea ca s-a facut totul legal.
    deci nu v-a raspunde nimeni la faza asta, pe partea legala.
    in schimb, pe partea cealalta, morala, ma tem ca lucrurile nu sunt roz deloc.
    proiectul, care se voia finantat cu bani europeni, a fost depus in 2010.
    fara sa astepte aprobarea proiectului, stiind probabil ca nu va fi acceptat,
    sefii din acea institutie, in acelasi timp initiatori dar si beneficiari (e frumos asta, nu?)
    ai proiectului, numiti in 2009 de catre guvernul Boc, isi finanteaza excursiile cu bani de la buget.
    deci in plina criza economica, atunci cand nevesti-mii de pilda, ca profesoara, i-au taiat salariul de la 800 lei la 600 lei, fufele si fufoii numiti politic de PDL, spargeau milioane de euro pentru cateva conferinte de care nu aveau neaparata nevoie.
    ca sa nu mai spun ca banii sunt rulati, prin incredintare directa, de catre firma fiicei lui Voiculescu.
    cam aduce a mafie trans-partinica, nu-i asa?
  • +12 (16 voturi)    
   Basescu e de vina! (Marţi, 12 noiembrie 2013, 10:38)

   J.C.Denton [utilizator] i-a raspuns lui Rational Idealist

   Unii, din interes personal sau datorita ochelarilor de cal, fredoneaza intr-una aceeasi melodie jenanta: "PDL e de vina, Basescu e de vina".
   NU, vinovata este intreaga clasa politica! Iar daca unii fac greseli din incompetenta sau chiar prostie, nu prezinta acelasi pericol, pentru ca prostii sunt mult mai usor de inlaturat. Cei ca Voiculescu, cu sustinatorii sai, sunt mult mai periculosi. Ei fura in tara asta de 24 de ani incoace, pozand in filantropi sau in salvatorii poporului si culmea, 7.4 de milioane de oameni le dau crezare!
   Bine a zis Caragiale: "Ori toti să muriti, ori toti sa scapam !"
 • +15 (19 voturi)    
  pana cand ? (Marţi, 12 noiembrie 2013, 10:14)

  silvia.sunei1275311232712 [utilizator]

  Oare cat ii mai suportam pe acesti imbecili?? Sau mai bine spus cat de imbecili suntem sa ii mai acceptam pe acesti NESIMTITI ?? Cand ne vom trezi sau daca ne vom mai trezi ? Privim
  cum noi ca popor suntem distrusi de niste impostori , mincinosi care ne vlaguiesc pe zi ce trece !! Acest Iliescu care inca isi mai arata mutra...,oare are liniste ? Constiinta nu are , bun simt ...,nu stie ce este....,el cel care impreuna cu comunistii si securistii pre/pro revolutie au indreptat tara spre un drum gresit , a permis caracatita(mafia) sa creasca..,mai bine spus dintr-un balaur cu un cap,au luat nastere mai multe capete,mai poate sa doarma linistit cu capul pe perina ?? Daca nu ne dezmeticim cat mai multi..,vom dispare ca natiune !!!
 • +24 (26 voturi)    
  allez les cons et les conasses! (Marţi, 12 noiembrie 2013, 10:16)

  codo [utilizator]

  Nu comentez articolul, totul a fost spus inca o data magistral de dl VM, dar tin sa impartasesc o mica satisfactie: aceasta mica gasca si-a pus un acronim foarte sugestiv CoNAS; multe altele formate din baieti si fete destepte foc tin musai sa puna un Cons (probabil de la constructii) in numele firmei sau ce o fi gruparea lor. O preocupare minima de a evita ridicolul ar trebui sa ii impinga sa cerceteze compatibilitatea numelor comerciale cu interactiuna internationala. Asa ar afla ca Cons si CoNAS corespunde in franceza cuvintelor "idiot"/"tampit" (ceea ce probabil corespunde realitatii).
  • +6 (6 voturi)    
   cerere (Marţi, 12 noiembrie 2013, 11:37)

   likurici [utilizator] i-a raspuns lui codo

   ceri prea mult celor care pot oferi asa de putin
  • +3 (5 voturi)    
   Tàtà ! (Marţi, 12 noiembrie 2013, 18:13)

   Canadian13 [utilizator] i-a raspuns lui codo

   Bai, da ma lasi cu franceza ta de balta ? Dupa mintea ta ar trebui sa ne schimbam toate cuvintele din romana care suna rau in alte limbi, acronime sau nu...
   Ce parere ai sa schimbam renuntam la cuvantul ''Tata'' , ca asta inseamna ca il faci retard pe ...taica-tau ? Sau la geometrie, dragi copii nu mai scrieti ''con'' ca in fanceza inseamna ..partea rusinoasa a femeii , ziceti-i ''Cône'' ca este mai ...furculition ?
   s.a..m.d...exemplele pot continua....vezi de aia imi pare mie rau ca a murit Pruteanu
   Au revoir, sau la buna vedere, cum se mai spune pe la noi ....
   • 0 (2 voturi)    
    A dat gerul in Canada? (Marţi, 12 noiembrie 2013, 23:01)

    codo [utilizator] i-a raspuns lui Canadian13

    Cons si CoNAS sunt cuvinte din limba romana?
    • +1 (1 vot)    
     Ger (Miercuri, 13 noiembrie 2013, 21:32)

     Canadian13 [utilizator] i-a raspuns lui codo

     da, a cam dat gerul pe aici, dar nu asta-i baiul, baiul este ca a inghetat intelectul in alte parti ale lumii, acolo unde nu a dat inca. Tu te-ai legat de cons eu a zis ca oamenii pot sa aleaga ce acronim vor atat timp cat termenul sau rezonanta nu este peiorativ in limba romana. Si am mai dat de inteles ca ar fi ridicol sa avem grija la ce acronime sa folosim in romaneste numai si numai ca suna rau in franceza ( de ce nu si engleza sau mandarina, ca-s mai circulate ?). Est-ce clair assez, sau vrei un desen ?
     C'est tout, dar se pare ca noi romanii vrem numai sa ne aflam in treaba si comentam aiurea numai pentru ca e mishteaux sa aparem interesanti.
   • -1 (1 vot)    
    Nationalismul timpit isi arata capul de... (Marţi, 12 noiembrie 2013, 23:02)

    Maniu [utilizator] i-a raspuns lui Canadian13

    nu vreau sa zic de ce.
 • -17 (21 voturi)    
  Bravo (Marţi, 12 noiembrie 2013, 10:22)

  baibars [anonim]

  romanasi, halal sa va fie! Uite asa se construieste imaginea unei tari. Lumea rea critica. Lasati ca daca mergeau si ei taceau acuma malc! Sa fim seriosi si cinstiti si sa vedem cati dintre cei care "iau atitudine" n-ar fi mers in excursiile astea fara nici o problema. Suntem romani ce dracu'! Asa e la noi, legea si regula se intinde doar pana la propria persoana. Am schimbat pana acuma prea multi si toti s-au comportat aproape la fel incat constati ca de fapt asa suntem toti. Cand ajungem peste haznaua cu parale uitam de regula si lege si trecem la furat. Ne tragem la gioale pana reusim sa ne aburcam in carca puterii, dupa asta bagam mainile pana la cot. Avem gura mare cat suntem pe dinafara. Innauntru e liniste, lumea e cu gura plina, doar din cand in cand mai paraie cate un buzunar.
 • +31 (33 voturi)    
  decontari cazare (Marţi, 12 noiembrie 2013, 10:24)

  Ion Dragnea [anonim]

  Sint patronul unei companii care se straduie din greu sa plateasca taxe statului roman.
  Pentru a face afacerile care sa duca la plata taxelor trebuie sa particip la tirguri internationale si sa am intilniri in diverse locuri din lume.
  La aceste intilniri , unde de cele mai multe ori trebuie sa platesc si masa partenerilor , statul roman imi da voie sa cheltuiesc pe mincare (a mea si a invitatilor) 32 Eur/zi. Iar pentru hotel ma obliga sa stau intr-un hotel al carui pret (aprox. 100 Eur) este de nivelul a 3 stele.
  Toate aceste din banii pe care ii cistiga compania mea , nu imi sint platiti de stat.
  Evazionistii - cei care nu platesc taxele la buget, sint aspru pedepsiti.
  Ce facem cu cei care se infrupta pe nedrept din acest buget? Sint ei mai putin vinovati decit cei care nu platesc taxele?
  • +6 (8 voturi)    
   Mai intreaba contabilul sau schimba-l ca nu stie.. (Marţi, 12 noiembrie 2013, 10:55)

   minos [utilizator] i-a raspuns lui Ion Dragnea

   Inteleg idea ta si iti dau dreptate, totusi, valorile pe care le-ai aratat sunt valabile pt angajatii statului, privatii pot deduce mai mult, uite ce spune actul normativ:

   Calcul diurna externa valabil acum.:
   Diurna maxima legala externa/zi (conform HG 518/1995 ) – pentru tari UE:
   35 euro x 0,75 x 1,15 x 1.08x 1,074 = 32,60 euro/zi.
   Diurna maxima deductibila fiscal/zi (conform HG 518/1995+ art 21 alin 3lit . b din Legea 571/2003 – codul fiscal ) – pentru tari UE
   35 euro x 0,75 x 1,15 x 1,08 x 2,5 = 81,51 euro/zi.

   Calcul diurna externa valabil de la 01.12.2012:
   Diurna maxima legala externa/zi (conform HG 518/1995 ) – pentru tari UE:
   35 euro x 0,75 x 1,15 x 1.08x 1,074 = 32,60 euro/zi.

   Diurna maxima deductibila fiscal/zi (conform HG 518/1995+ art 21 alin 3lit . b din Legea 571/2003 – codul fiscal ) – pentru tari UE:
   35 euro x 0,75 x 1,15 x 1,08 x1,074 x 2,5 = 87,5 euro/zi.

   Pentru alte tari in afara de UE, exista un tabel, il gasesti la o simpla cautare pe internet, valorile sunt mai mari, cele pt UE sunt cele mai mici.

   Pentru cazare nu stiu sa existe restrictii pentru companiile private.
  • +6 (6 voturi)    
   avansare (Marţi, 12 noiembrie 2013, 11:38)

   likurici [utilizator] i-a raspuns lui Ion Dragnea

   pai ii avansam, ca au dovedit ca stiu sa ''se descurce'' si mai dau si la partid...
  • +2 (2 voturi)    
   Right on the money! (Marţi, 12 noiembrie 2013, 23:03)

   Maniu [utilizator] i-a raspuns lui Ion Dragnea

   foarte bine zis! cum de acesti iresponsabili nu platesc??? Care e JUSTIFICAREA PROFESIONALA A ACESTOR EXCURSII? Le doresc excursii in iad.
 • +25 (25 voturi)    
  prostul nu e prost destul (Marţi, 12 noiembrie 2013, 10:31)

  ovidiu35 [utilizator]

  daca nu e si fudul! trebuia sa puna poza pe Facebook...
 • +20 (20 voturi)    
  alo DNA....? (Marţi, 12 noiembrie 2013, 10:33)

  ovidiu35 [utilizator]

  ar trebui ca procurorii DNA sa se autosesizeze, daca nu ... o sa ii autosesizez eu...:) sesizari@pna.ro
 • +11 (11 voturi)    
  Chiar nu vrem sa eliminam coruptia? (Marţi, 12 noiembrie 2013, 10:41)

  pick [anonim]

  Chiar nu vrem sa eliminam coruptia? Daca vrem, in primul rand trebuie acuzati cei ce platesc si nu cei ce cer... Deci ce rost e sa dai in cel ce asigura transportul si nu in cel ce da banii pentru o deplasare semituristica...
 • +15 (15 voturi)    
  oboseala e mama cheltuielilor (Marţi, 12 noiembrie 2013, 10:49)

  barnes [utilizator]

  Vă daţi seama cât de greu s au adaptat săracii oameni la atâtea fusuri orare?!? De asta le au crescut şi cheltuielile, pai când eşti obosit ai nevoi, bagi mâna în buzunarul statului şi stai... La piscină, la hotel scump, la toate seminariile posibile. Şi la drept vorbind, în anii aceea în România era plictiseală maximă, doar nu voiati ca CoNAS să stea acas.
 • +12 (12 voturi)    
  hai cu taxele (Marţi, 12 noiembrie 2013, 10:51)

  gigi1 [utilizator]

  Hai repede sa platiti noile taxe ca s-au scumpit camerele la hotel si comisioanele firmelor de partid.
 • +2 (10 voturi)    
  <br> (Marţi, 12 noiembrie 2013, 10:53)

  mihaiff [utilizator]

  voiculescu este cel mai mare hot. ponta cel mai mare mincinos. cacarau cel mai mare lenes. impreuna se completeaza unul pe altul. cum dracu au ajuns astia la putere?
 • +16 (16 voturi)    
  alte intrebari (Marţi, 12 noiembrie 2013, 11:06)

  Dedalus [anonim]

  Mi se pare extreme de ciudat ca nu exista nici o destinatie in Europa. Sau nu le-a dat Hotnews?

  Exista rapoarte de deplasare? Conform legii, sunt obligatyotii odata cu depunerea decontului.

  In planul de pregatire al personalului exista si alte actiuni in afara de aceste deplasari? Care sunt acelesa/ s-au desfasurt? Cu ce rezultate?
 • +6 (10 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Marţi, 12 noiembrie 2013, 11:07)

  [anonim]

  • 0 (0 voturi)    
   Zau? Statul suedez sau statul francez sau italian (Marţi, 12 noiembrie 2013, 23:06)

   Maniu [utilizator] i-a raspuns lui

   sint o timpenie nene? Nu e vorba de "stat" in abstract acilisea ci de care stat!
 • +9 (9 voturi)    
  schimb de experienta (Marţi, 12 noiembrie 2013, 11:10)

  quetzal [utilizator]

  cu columbia? :)
  • +9 (9 voturi)    
   pai, naaa.... (Marţi, 12 noiembrie 2013, 11:35)

   Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui quetzal

   In unele situatii, drogurile pot fi "medicamente" ;)
 • -3 (17 voturi)    
  hihi... (Marţi, 12 noiembrie 2013, 11:44)

  Codruta N [utilizator]

  Deci pe vremea guvernarii PD, o institutie a guvernului PeDist (al lu' Boc Cel Preacinstit), condusa de PeDdisti pusi de EI pe functii, decide sa dea o tzeapa amaratilor platitori de impozite.
  TOATE deciziile se iau in cadrul institutiei PeDiste! Locuri de deplasare, preturi, plati, caietele de sarcini la licitatie samd...

  In schimb, la inceputul articolului apare, in primele 10 cuvinte, bolduit bine, numele lui Voiculescu, din cauza ca fiica lui a fost, o perioada scurta, prin actionariatul firmei aleia de servicii turistice!
  Deci CARE e amestecul lui Voiculescu in faptul ca niste PeDisti, de la o institutie PeDista a cheltuit fara cap niste bani, datorita aprobarii ILEGALE a unuia sau mai multe ministere PeDiste?
  Adica CUM? Guvernul PeDist a tradat? si i-a dat bani pe shestache fetei lui Voiculescu? :D

  Nu ca l-as SUPORTA macar pe Voiculescu - dar orice manipulare prosteasca are si ea niste limite!!
 • +5 (15 voturi)    
  ati vazut ce bine s-au instruit? ;) (Marţi, 12 noiembrie 2013, 11:50)

  Codruta N [utilizator]

  ATAT de bine incat au devenit EXTREM de atenti la criteriile de acreditare! Astfel incat, fiind EXTREM de atenti, n-au acreditat decat spitalele care meritau asta - adica 77 din 328 :D

  Apropo: exista o strategie si un plan de actiune in care sa se specifice CLAR ca deplasarile sunt necesare si din ce motiv exact ACELE deplasari si NU altele?
  Dar niste rapoarte de deplasare (ale celor care s-au plimbat) exista? E specificat CLAR in CE mod ceea ce au facut in deplasarea aia va fi util institutiei? CE anume au invatat / aflat / vazut / primit si CUM anume va fi pus in practica, pentru imbunattirea activitatii institutiei? >:)
  • +5 (7 voturi)    
   Draguto! (Marţi, 12 noiembrie 2013, 13:12)

   dbdb [utilizator] i-a raspuns lui Codruta N

   Adaog la comentariile tale foarte potrivite si concluzia mea, cum ca multe comentarii, fara nici o forma de discernamant, acuza cu tarie pe cei de la putere de acum, culmea, pentru matrapazlacurile alorlalti de dinainte! Sublim! De ex. postarea lui mihaiff e una dintre cele mai tari!
   Dar si faptul ca acuzi vanzatorul ca a vandut clientului ceva ce n-avea dreptul sau nevoia sa-si cumpere, asta e culmea comunismului in licente poetice!
  • +6 (6 voturi)    
   corect! (Marţi, 12 noiembrie 2013, 14:33)

   Marigold [utilizator] i-a raspuns lui Codruta N

   Subscriu comentariului dvs. As cere inaltilor oficiali plimbareti un raport amanuntit cu tema si cuprinsul conferintelor la care au participat (cea din Singapore a cuprins, se pare, o serie lunga de conferinte pe durata a doua saptamani!), si ce anume s-a retinut din acestea pentru a se aplica in procesul de acreditare a spitalelor din Romania.
 • +9 (9 voturi)    
  Incredibil (Marţi, 12 noiembrie 2013, 13:03)

  Tibi [anonim]

  Raman fara cuvinte cand vad cati bani cheltuie unele institutii ale statului..si pe ce. Spitalele nu au vata si ei cheltuile miliarde!!! pe deplasari in delegatii.

  Faptul ca si-au batut joc de oameni e trist...dar e si mai trist ca nu se va lua nici o masura in acest sens.
 • +11 (11 voturi)    
  Servici la stat......... (Marţi, 12 noiembrie 2013, 14:02)

  CetateanulRoman [utilizator]

  maaaaamaaaaa ce invidios sint.........
 • +2 (2 voturi)    
  Ce de culori (Marţi, 12 noiembrie 2013, 18:11)

  Lex [anonim]

  Florian Bodog este actualmente senator de Oradea din partea PSD.
  Adrian Streinu Cercel este PNL.
  Interesant ar fi de stiut si restul personajelor ce apartenenta au.
  • +1 (1 vot)    
   Streinu Cercel este si cu procese penale (Marţi, 12 noiembrie 2013, 23:08)

   Maniu [utilizator] i-a raspuns lui Lex

   a cumparat aparatura scumpissima fara licitatii, care zace nefolosita... Vedeti presa din trecut. Si TVR ni-l "vinde" drept autoritate in materie medicala. Minca-i-ar nevertebratele.
 • +4 (4 voturi)    
  Interesant (Marţi, 12 noiembrie 2013, 18:59)

  IoanaDC [utilizator]

  Interesant cum s-au deplasat tocmai la Bogota, Sao Paolo, Miami sau Dubai pentru a afla care sunt cele mai bune practici in domeniul administrarii spitalelor, in loc de, stiu eu, Helsinki, Oslo sau Zurich. Probabil in acestea din urma era prea frig pentru o documentare serioasa. Ori poate cele mai bune practici in domeniu se regasesc doar in orase exotice.
 • +8 (8 voturi)    
  ce facem cu ei (Marţi, 12 noiembrie 2013, 20:08)

  Motanul_incaltat [utilizator]

  Trebuie dusi inca o data la hotelul ala din Singapore si aruncati de la ultimul etaj.
 • 0 (0 voturi)    
  va lasatzi prostitzi (Marţi, 12 noiembrie 2013, 22:03)

  Cristea Mihail [anonim]

  Sint investigator de cauza radacina.Am facut un curs de circa 720 de minute . Nu lucrez in Romania . Totushi Root Cause este ca se permite existenta acestor institutii . Sint Basist.... dar.... nu comva PDL a venit la putere pe chestie ca-i desfiinteaza pe astia ? Poate nu credetzi dar exista o agentie guvernamentala ( mai putzin cunoscuta ) pentru taierea unghiilor la Gishte.
 • +2 (2 voturi)    
  din sistem (Marţi, 12 noiembrie 2013, 22:42)

  Vasile [anonim]

  Hai sa va mai zic eu o chestie. Aveti vreo idee cat este taxa de acreditare a unui spital de provincie ? Pun pariu ca nu banuiti :) In jur de vreo 200 mil lei vechi !!! Si ce au verificat de banii astia ? Un maldar de hartii. Au stat in biroul directorului la o cafeluta si au lins o caramida de maculatura in timp ce ne ploua in saloane si putea a rahat. Binenteles ca a fost totul perfect in ..hartii (directorul nostru este un baiat destept si a angajat o firma sa ne pregateasca "documentatia pentru acreditarea conas"). Firma aia a papat si ea vreo 200 - 300 mil, dar macar ne-a scris toata hartogaria. Si asa am scapat sa ne mancam zilele cu liste, listute, etichete, 10000 de indicatori de "performanta". Oare nimeni nu isi pune intrebarea de nu se desfinteaza aberatia asta ? Puteti sa faceti un calcul cati bani se duc din bugetele spitalelor la CONAS ? Nu mai vorbesc de SRL-urile capuse la care trebuie sa apelezi pentru toata birocratia care sta in spatele sistemului sanitar (DRG-uri, acreditare CONAS, management sanitar, optinerea certificat ISO nu stiu care..). Sunt firme care fac si 10 mil EUR/an numai din parascoveniile astea.
 • 0 (2 voturi)    
  va amintiti ce facea gadea in perioada aia (Marţi, 12 noiembrie 2013, 23:02)

  nonny [anonim]

  astia sunt baieti destepti....ati vazut la turcescu in seara asta ce facea gadea la tv in timp de fata lu voiculescu incasa banii pentru plimbarile astea ? io pe asta l as arunca de pe hotelul din singapore...m....e gadea
 • +1 (1 vot)    
  Urgent un site cu deplasarile pe bani publici (Marţi, 12 noiembrie 2013, 23:10)

  Maniu [utilizator]

  sa vedem in timp real cine si de ce pleaca in strainatate pe BANI PUBLICI. In spiritul transparentei si al informarii cetatenilor. Nu e greu. Care cum si de unde pleaca incarca in site datele. Altfel nu dam de capat hotiilor acestora care ne secatuiesc resursele!
 • +1 (1 vot)    
  FACEBOOK ... (Miercuri, 13 noiembrie 2013, 0:41)

  fete bune si nebune [anonim]

  ......
  daca dai un search pe google dupa oana duca... apare pe facebook chiar cu o poza din fabulosul hotel,
  macar sa fie cu bun simt oana si sa stearga fotografiile despre care se face atat de mult tam tam
 • -1 (1 vot)    
  pe bune?? (Miercuri, 13 noiembrie 2013, 9:03)

  CerasellaIonescu [anonim]

  Cum puteti sa il acuzati pe Voiculescu pentru guvernarea proasta a PD-ului ... Ei erau la putere atunci si nu inteleg ce lagatura vreti sa insinuati intre PD si voiculescu ca eu nu vad nici una ??? Treziti-va sau macar veniti cu doveti concrete nu cu minciuni basiste care nici macar nu au logica ..
 • +1 (1 vot)    
  . (Miercuri, 13 noiembrie 2013, 11:14)

  sandra.renetova [utilizator]

  Sunt convinsa ca aceste deplasari au servit institutia pentru care lucrau. Destinatiile alese au relevanta in domeniul in care activeaza, si au invatat multe.
 • 0 (0 voturi)    
  Poze (Miercuri, 13 noiembrie 2013, 14:41)

  Claudiu [anonim]

  Uitati si niste poze https://www.facebook.com/oana.duca.9/photos
 • 0 (0 voturi)    
  Multumim (Duminică, 17 noiembrie 2013, 2:46)

  Tudor [anonim]

  Ma bucur ca pot citi un articol atat de bine scris despre lucruri importante (ingrijoratoare). Mi-as dori sa am parte mai des de informatii atat de clare.
 • 0 (0 voturi)    
  ei si voi acum ?!! (Luni, 18 noiembrie 2013, 16:08)

  ion [anonim]

  aceasta formula de furt din banii publici sufera modificari anual sau mai mult pt ca e atat de evident fara sens ce fac incat trebuie sa gaseasca neaparat alte gaselnite, altfel ar trebui inchisi
  amuzant e ca toti sunt angajati la stat si le merege excelent
  o asociatie a pacientilor daca ar exista ar lua cel putin o masura : publicarea diferentelor intre conditiile legale si cele gasite in spitale


Abonare la comentarii cu RSS

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by