Medicul Serban Cocioba de la Clinica Medical Metamorphosis din New York, care a semnat ultimul raport medical in cazul lui Nicusor Constantinescu, aratand ca transportarea acestuia in Romania i-ar pune viata in pericol, spune ca documentul are la baza dosarul furnizat de Spitalul John Hopkins.

Intr-un comunicat de presa transmis miercuri dimineata, medicul roman Serban Cocioba de la Clinica Medical Metamorphosis din New York sustine ca raportul medical privindu-l pe Nicusor Constantinescu are la baza studierea dosarului medical furnizat de Spitalul John Hopkins din Baltimore, Maryland, si cele trei scrisori medicale ale doctorului Mohamad E. Allaf, apostilate de Departamentul de Stat, raportul intocmit de el nefacand altceva decat sa le confirme.

"Sunt gata sa sustin oricand si oriunde concluziile acestui raport. Confirmarea de catre Departamentul de Stat a celor trei scrisori medicale de la John Hopkins este trecuta sub tacere de catre cei care defaimeaza raportul medical emis de mine. Ii atentionez public pe defaimatorii mei ca imi rezerv dreptul de a-i actiona in instanta pentru atacurile la probitatea mea morala si profesionala", precizeaza medicul Serban Cocioba, potrivit Mediafax.

Cocioba sustine ca pe teritoriul Statelor Unite ale Americii "medicina se practica in baza studiilor de specialitate absolvite si a licentelor aferente".

"Licenta mea de practica este valabila inclusiv la data prezentului comunicat. Contestarea capacitatii mele profesionale se poate face in SUA doar de catre institutiile abilitate", arata medicul, care mai spune ca regreta ca dupa 25 de ani de la Revolutie exista inca in Romania tentatia de a defaima anumite persoane, in "functie de interesele partii defaimatoare".

Reactia medicului vine dupa ce HotNews a publicat in exclusivitate informatii potrivit carora numele lui Serban Cocioba apare intr-un document al Departamentului de Sanatate si Servicii Umane al Statelor Unite, asociat cu doua abateri, printre care una de luare de mita in anul 1999.

Potrivit documentelor oficiale, Cocioba a fost gasit vinovat de luare de mita si a fost condamnat la 2 ani de probatiune, sase luni de arest la domiciuliu si amendat cu suma de 10.000 de dolari.