​Elevii de clasa a II-a sustin astazi, 4 iunie, evaluarea nationala la Matematica. Timpul de rezolvare a subiectelor este de 25 de minute. Aceasta este ultima testare pe care o sustin elevii de clasa a II-a, potrivit calendarului evaluarilor nationale de la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a. Notele nu vor fi puse in catalog, ci vor fi discutate cu parintii si cu elevii la nivelul scolii, pentru a remedia din timp eventualele probleme. Maine, 5 iunie, vor incepe testarile elevii de clasa a VI-a.

Evaluarile nu vor avea ca finalitate o nota in catalog, ci le ofera profesorilor, elevilor si parintilor informatii concludente despre nivelul de pregatire si despre ceea ce trebuie imbunatatit, a explicat Ministerul Educatiei, care a precizat ca la nivel national va exista un raport, similar raportului PISA, cu evaluari pe fiecare competenta, pentru clasele a II-a, a IV-a si a VI-a.

Descarca Modele de Teste pentru Evaluarea de la finalul clasei a II-a la Matematica:

Evaluarile se desfasoara in clasain care invata elevii in mod obisnuit, elevii nu sunt separati cate unul in banca, insa testele sunt pe mai multe numere, astfel incat doi elevi care stau unul langa celalalt nu vor avea acelasi subiecte, a declarat in urma cu o luna ministrul Educatiei, Remus Pricopie.

Acest tip de evaluari este prevazut in Legea Educatiei, insa este pentru prima data cand testele se aplica la nivel national, dupa doi ani in care Ministerul Educatiei a aplicat evaluarile in sistem pilot.

Subiectele au fost redactate de Centrul National de Evaluare, iar timpul de rezolvare a subiectelor este de 25 de minute pentru clasele a II-a.

Nu exista camere de luat vederi, iar rezultatele nu vor fi publice. Notele pe care le vor lua elevii “se discuta cu parintii, se discuta la nivelul consiliului profesoral, se discuta la nivelul inspectoratului, iar noi la nivelul MEN vom da rapoarte la nivel national si vom putea sa spunem exact care este nivelul de performanta al elevilor folosind anumite criterii”, a precizat ministrul Educatiei.

Calendarul evaluarilor nationale de la finalul claselor a II-a, a IV-a, a VI-a:

28 mai 2014: Clasa a IV-a - Limba romana

29 mai 2014: Clasa a IV-a - Matematica

30 mai 2014: Clasa a IV-a - Limba materna

2 iunie 2014: Clasa a II-a - Scris-citit Limba romana

3 iunie 2014: Clasa a II-a - Scris-citit Limba materna

4 iunie 2014: Clasa a II-a - Matematica

5 iunie 2014: Clasa a VI-a - Limba si comunicare

6 iunie 2014: Clasa a VI-a - Matematica si Stiinte ale naturii

Citeste si: