VIDEO Joe Biden, mesaje dure la adresa coruptilor dupa intalnirea cu Traian Basescu: Presedintele SUA apreciaza eforturile dvs. personale pentru a proteja statul de drept in Romania. Am vazut tari care au eliminat tiranii, pentru ca apoi sa lupte sa-si reia viitorul din miinile oligarhilor. Coruptia e o alta forma a tiraniei. Cetatenii au dreptul sa stie ca firmele lor pot sa concureze fara sa dea mita

de Redactia Stiri     HotNews.ro
Miercuri, 21 mai 2014, 10:23 Actualitate | Esenţial


Joe Biden si Traian Basescu
Foto: Agerpres
Vicepresedintele SUA, Joe Biden, a dat la Palatul Cotroceni mesaje puternice de sustinere a luptei anticoruptie in Romania, pe care a numit-o drept un act de "patriotism". Biden a facut referire la oligarhii care incetinesc dezvoltarea unei tari, si a intarit faptul ca in prezenta coruptiei nici afacerile si nici investitiile nu pot exista. Vicepresedintele american l-a felicitat personal pe presedintele Traian Basescu pentru intarirea relatiei Romania - SUA si a spus ca "ii va lipsi" dupa incetarea mandatului. "Presedintele SUA apreciaza eforturile dvs personale pentru a proteja statul de drept in Romania", a mai spus Joe Biden.

La rindul sau, Traian Basescu a spus ca Parteneriatul Strategic cu SUA este a treia mare realizare a Romaniei dupa aderarea la UE si NATO. Cei doi presedinti au declarat ca au discutat despre situatia din regiune, condamnind in termeni duri agresiunea Rusiei asupra Ucrainei. Joe Biden a spus ca, daca Rusia se va implica in alegerile prezidentiale din Ucraina, comunitatea internationala va trebui sa intareasca sanctiunile la adresa Moscovei.

Cele mai importante declaratii ale lui Traian Basescu:
 • Am avut o intilnire extrem de importanta, in care am discutat principalale subiecte de pe agenda bilaterala si de pe cea regionala.
 • Afirm ca dupa intrarea Romaniei in NATO si UE, parteneriatul strategic cu SUA este pentru noi a treia realizare politica de dupa Revolutie.
 • Salutam angajamentul ferm al SUA pentru articolul 5 al tratatului NATO.
 • Am discutat de asemenea despre nevoia ca in Romania sa consolidam statul de drept ca o premisa a avansului in realizarea la parametri maximi a parteneriatului strategic cu SUA.
 • In discutii am multumit vicepresedintelui Biden pentru reactia imediata a SUA la momentul declansarii conflictului din Ucraina si a anexarii ilegale a Crimeei, prin suplimentarea de forte aeriene, navale si terestre care sa fie gata sa participe la orice fel de misiune, in mod deosebit de descurajare a apetitului Rusiei de a redeveni URSS.
 • Este o reconfirmare si o proba a faptului ca SUA isi respecta cuvintul. De aceea probabil si exigenta SUA ca si noi sa ne respectam cuvintul si sa realizam statul de drept.
 • Am discutat despre vulnerabilitatile create la Marea Neagra. Am discutat tematica viitorului summit NATO.
 • O mare vulnerabilitate a regiunii a fost analizata, si anume dependenta energetica exagerata de gazele din Rusia.
 • In sfirsit, dar nu in ultimul rind, am facut o scurta trecere in revista a cresterii foarte puternice in Romania a investitiilor americane, care au creat zeci de mii de locuri de munca.
 • Ii dadeam domnului vicepresedinte un exemplu: la inaugurarea fabricii Lufkind la Ploiesti, primul lot de pompe era pentru export in USA.


Cele mai importante declaratii ale lui Joe Biden:
 • Este o placere sa ma reintorc in Romania.
 • Va multumesc pentru angajamentul dumneavoastra pentru parteneriatul nostru.
 • De fiecare data cind vin in Romania sint uimit de progresul realizat. Intr-o singura generatie, tara dumneavoastra s-a ridicat de la tiranie si s-a alaturat tarilor libere si celei mai puternice aliante, NATO.
 • Se implinesc 10 ani de cind Romania a intrat in NATO. Daca ar fi fost dupa mine, am incercat sa introduc Romania in NATO in 1999. In vremurile acelea, presedintele  de atunci, Bill Clinton, obisnuia sa glumeasca cu mine, ca insistam atat de mult de parca voiam sa mut sediul NATO in circumscriptia mea din Dellaweare.
 • Aveam sperante atunci fata de Romania, ca aliat, si acum mi-ati confirmat asteptarile. Si, domnule presedinte, va multumesc ca mi-ati dovedit ca aveam dreptate in privinta aderarii Romaniei la NATO.
 • Romanii au fost cu noi umar-la-umar in Balcani, Irak si Afganistan. Circa 1.000 de luptatori au servit acolo, toti curajosi, fara rezerve pe campul de lupta.
 • V-ati angajat intr-o misiune in Afganistan dupa 2014.
 • In urma cu cinci ani, cand v-am vizitat, ati primit propunerea noastra pentru scutul antiracheta. Vreau sa reafirm ca amplasamentul de la Deveselu va fi deschis, anul viitor.
 • Incurajam Romania sa continue eforturile de a creste bugetul Apararii la 2% din PIB, asa cum s-au angajat membrii NATO. Ati suplimentat fondurile anul acesta, ceea ce este un pas bun inainte pentru Romania in mentinerea angajamentelor fata de NATO.
 • Asa cum am mai vorbit, domnule presedinte, si aici, si la telefon, noi, in SUA, presedintele SUA si cu mine punem pret pe alianta cu dumneavoastra.
 • Unul dintre principalele motive pentru care am venit astazi pe pamant romanesc este sa va spunem ca vom onora articolul 5 din tratat, este o obligatie sacra, sa nu aveti nici o indoiala, nici nu se pune altfel problema. Noi ne protejam unii pe altii. Punct. Sfarsitul discutiei.
 • In ce priveste agresiunea din Crimeea, la mai putin de 250 de mile de teritoriul Romaniei, ne aminteste de ce avem nevoie de NATO si de ce Romania face parte din NATO.
 • Am discutat cu presedintele despre securitatea din regiune si situatia din Ucraina, asa cum am discutat si recent la telefon.
 • Apreciem pasii facuti de Guvernul Ucrainei pentru a implica cetatenii din toata tara, inclusiv pe cei din est si din sud, in chestiunea reformei constitutionale.
 • Duminica sint alegeri in Ucraina, ca si aici. Este o sansa pentru cetatenii din Ucraina sa decida viitorul lor. Toate tarile din Europa, toate tarile trebuie sa-si foloseasca influenta pentru a crea un mediu stabil si pozitiv, pentru ca toti cetatenii ucraineni sa voteze liberi.
 • Presedintele si cu mine suntem de acord ca daca Rusia submineaza alegerile de duminica, trebuie sa ramanem decisi sa aplicam sanctiuni ferme Rusiei. Trebuie sa fim decisi sa reinvestim in alianta NATO. In acest sens, am vorbit despre eforturile urgente, in curs, ale SUA si NATO de a ne intensifica prezenta militara in Eurpa Centrala si de Est, la sol si pe mare.
 • Romania contribuie la aceste eforturi.
 • Ieri am vazut un exercitiu militar, "Primavara din Carpati", in care trupele romanesti si americane isi ascut deprinderile si isi demonstreaza munca noastra colectiva.
 • Noi sprijinim intentia Comandamentului superm NATO in Europa de a definitiva planurile de urgenta pentru aliatii de la Marea Neagra si vom face acest lucru la summitul din septembrie din Tara Galilor.
 • Am mai facut planuri strategice pentru ca NATO sa-si atinga scopul, cand ne vom reuni in Tara Galilor.
 • Bineinteles, ceea ce conteaza pentru Romania nu este doar securitatea fizica. Este o sansa pentru poporul dumneavoastra, domnule presedinte, sa traiasca in libertate, prosperitate si demnitate. Toate acestea trei depind de tratamentul egal al cetatenilor sub statul de drept previzibil.
 • In calatoriile mele de-a lungul anilor si recent, din America Latina pana in Orientul Mijlociu si pana in aceasta regiune a Europei, am vazut tari care au eliminat tiranii, pentru ca apoi sa lupte ca sa-si reia viitorul din miinile oligarhilor care au ramas dupa ce tiranii au fost alungati.
 • Am vazut tari care apara statul de drept si infiinteaza institutii puternice ale statului de drept si prospera. Cei care nu fac asta vor avea instabilitate si nu vor reusi sa performeze in economia globala, pentru ca locurile de munca si investitiile se duc in alta parte. Si aceasta este o chestiune de suveranitate si independenta, toate sint subminate cind coruptia influenteaza societatea.
 • Coruptia suge puterea natiunii. Este aproape o alta forma a tiraniei. Lupta impotriva coruptiei este mai mult decat buna guvernare, este pur si simplu patriotism.
 • Domnule presedinte, asa cum v-am spus in mai multe ocazii, presedintele SUA si cu mine apreciem eforturile dumneavoastra personale pentru a intari si proteja statul de drept in Romania. E important pentru economia dvs., pentru democratia si pentru libertatea dumneavoastra. Si mai presus de toate, este important pentru vietile cetatenilor, care au dreptul sa stie ca firmele lor pot sa concureze fara sa dea mita, ca dosarele le vor fi judecate transparent in instante credibile, si ca niciun roman, asa cum niciun american, nu este deasupra legii.
 • Mai avem multe lucruri importante de facut: in comert, investitii, securitate energetica. Despre toate am discutat astazi si vom continua sa discutam.
 • Domnule presedinte, alianta noastra este deja puternica si in mare masura datorita eforturilor dumneavoastra de-a lungul timpului.
 • Sint onorat sa faca aceasta vizita si sa intarim si mai mult aceasta alianta. Viitorul va fi al nostru.
 • Doamnelor si domnilor, vreau sa-i spun personal domnului presedinte, pentru ca mandatul sau se va incheia inainte de al meu: imi va lipsi. Dumnezeu sa binecuvanteze Romania, Dumnezeu sa binecuvanteze America si Doamne, protejeaza-ne militarii.


Transcriptul integral al declaratiilor facute de Traian Basescu si Joe Biden (sursa: Administratia Prezidentiala):


Preşedintele României, domnul Traian Băsescu:


Bună ziua, bine v-am găsit! Astăzi am avut o întâlnire extrem de importantă cu domnul vicepreşedinte Biden, o întâlnire în care am discutat principalele subiecte de pe agenda bilaterală şi de pe agenda regională. Afirm că după intrarea României în NATO şi în Uniunea Europeană, Parteneriatul strategic pentru secolul XXI cu SUA este pentru noi a treia realizare politică de după Revoluţie. Salutăm angajamentul ferm al Statelor Unite pentru Articolul 5 al Tratatului.

Am discutat, de asemenea, despre nevoia ca în România să consolidăm statul de drept, statul de drept, ca o premisă a avansului în realizarea la parametri maximi a Parteneriatului strategic cu Statele Unite. În discuţii am mulţumit vicepreşedintelui Biden pentru reacţia imediată pe care a avut-o Statele Unite la momentul declanşării conflictului din Ucraina şi a anexării ilegale a Crimeii, prin suplimentarea de forţe aeriene, forţe navale şi forţe terestre care să fie gata să participe la orice fel de misiune, în mod deosebit la misiunea de descurajare a apetitului Rusiei de a redeveni Uniunea Sovietică. Este o reconfirmare şi, de data aceasta, o probă a faptului că Statele Unite îşi respectă cuvântul. De aceea probabil şi exigenţa Statelor Unite în relaţia cu România, ca şi noi să ne respectăm cuvântul şi să realizăm statul de drept.

Am discutat despre vulnerabilităţile create la Marea Neagră. De asemenea, am discutat tematica viitorului summit NATO. O mare vulnerabilitate a regiunii a fost analizată, şi anume dependenţa energetică exagerată de gazele din Federaţia Rusă. În sfârşit, dar nu în ultimul rând, am făcut o scurtă trecere în revistă a creşterii foarte puternice a investiţiilor americane în România, care au creat zeci de mii de locuri de muncă şi îi dădeam domnului vicepreşedinte un exemplu - am fost de curând la inaugurarea unei mari firme americane, Lufkin, la Ploieşti, şi primul lot produs de pompe pentru industria petrolieră era pentru export în Statele Unite. Vă mulţumesc.Vicepreședintele Statelor Unite ale Americii, domnul Joseph Biden:

Vă mulţumesc foarte mult, domnule preşedinte. Este o deosebită plăcere să mă întorc în România, în special într-o zi aşa de frumoasă. Întotdeauna mi-au plăcut vizitele aici. Vreau să vă mulţumesc, domnule preşedinte, pentru sfatul sincer și substanțial de-a lungul anilor și pentru angajamentul dumneavoastră pentru parteneriatul transatlantic. De fiecare dată când vin în România sunt uimit din nou de progresul pe care l-aţi înregistrat. Într-o singură generaţie ţara dumneavoastră s-a ridicat de la tiranie ca să se alăture ţărilor libere din lume, să se se alăture Uniunii Europene şi celei mai puternice alianţe din istoria omenirii, Alianţa Nord-Atlantică.

În 2014 se împlinesc zece ani de când România a intrat NATO. Dacă țineți minte, din anul 1999 am încercat să vă introduc în NATO și, dacă ar fi fost după mine, ar fi fost a 15-a aniversare. Eu am încercat să vă introduc mai repede, de fapt, pe vreme aceea, președintele Clinton glumea, spunea că mă implic atât de puternic în NATO că voia să mute cartierul general în Delaware. Pot să spun că am avut speranțe mari pentru România ca aliat și toate aceste aşteptări şi speranțe au fost depășite. Domnule preşedinte, vă mulţumesc că mi-ați confirmat speranțele în ceea ce priveşte intrarea României în NATO. Românii au fost alături de noi în Balcani, în Irak și în Afganistan. Aproape 1000 de militari români continuă să servească în Afganistan, toți plini de curaj, fără rezerve pe câmpul de luptă și ați oferit o zonă de tranziție pentru a ne ajuta să retragem trupele din Afganistan și, de asemenea, v-ați angajat într-o misiune după 2014 în Afganistan. Aşa cum v-ați angajat imediat şi în abordarea modificată gradată privind scutul de apărare antirachetă acum 5 ani, când v-am vizitat. Și vreau să reafirm că suntem pe drumul cel bun și vom deschide situl de amplasare a scutului antirachetă de la Deveselu anul viitor și încurajăm România să continue eforturile ca să ridice bugetul apărării la 2% din PIB, așa cum ați suplimentat anul acesta. Este un pas înainte pentru România și este un pas înainte și pentru NATO. Așa cum am discutat deseori, domnule președinte, în persoană și la telefon, președintele Statelor Unite şi eu apreciem alianța cu dumneavoastră. Nu numai ce putem să facem noi pentru România, ci și ce putem face împreună.

Unul dintre motivele principale pentru care am venit aici a fost ca să stau pe pământul românesc și de pe pământul românesc să spun ceea ce nu poate fi repetat destul: noi vom onora Articolul 5 din Tratatul NATO. Este o obligație sacră. Să nu aveți nicio îndoială în ceea ce privește acest lucru! Să nu fie nicio întrebare! Niciun aliat NATO nu stă singur. Noi ne protejăm unii pe alții. Pur și simplu. Ne protejăm unii pe alții. Punct. Sfârşitul discuţiei.

Domnule președinte, în ceea ce privește agresiunea din Crimeea, la mai puțin de 250 de mile de teritoriul României, ne amintește de ce avem nevoie de NATO și de ce România face parte din NATO. Astăzi, împreună cu domnul președinte, am discutat probleme de securitate din această regiune și situația din Ucraina, cum am discutat și la telefon recent. Și apreciem ceea ce a făcut Guvernul Ucrainei, măsurile pe care le-a luat, să implice ucrainenii din toate părţile ţării, inclusiv din est și sud în problema de reformă constituțională. Duminică sunt alegeri în Ucraina, cum vor fi și aici, este o şansă când ucrainenii au ocazia să hotărască asupra viitorului lor. Toate ţările din Europa, toate ţările trebuie să-şi folosească influenţa ca să creeze un mediu stabil şi pozitiv, astfel încât cetăţenii ucraineni să poată să voteze liber. Împreună cu președintele am fost de acord că dacă Rusia subminează alegerile din Ucraina de duminică trebuie să fim hotărâți să aplicăm sancțiuni mai puternice Rusiei și trebuie să reinvestim și mai puternic în Alianţa Nord-Atlantică.

În acest sens, am vorbit despre eforturile continue ale Statelor Unite și NATO de a spori prezenţa militară aeriană, terestră şi pe mare americană în Europa centrală și de est. România contribuie la susţinerea acestor eforturi. Ieri seară am vizitat, când am aterizat, Baza militară unde au loc exerciţiile militare „Primăvara carpatică”, unde militari americani și români se antrenează și demonstrează hotărârea noastră colectivă.

Noi sprijinim intenția comandamentului aliat suprem să finalizeze planurile aliaților din Marea Neagră pentru Summitul din Ţara Galilor. Și am desemnat mai mulţi strategi ca să ajute NATO să-și atingă scopul, când ne reunim în Ţara Galilor. (In original, declaratiile consemnate pe site-ul Casei Albe: We support the Supreme Allied Commander of Europe’s intention to finalize contingency plans for our Black Sea allies and do that at the Wales summit.  And we have assigned extra strategic planners to help NATO meet this goal when we assemble in Wales. - n.red.)

Ceea ce este în joc pentru România este mai mult decât securitatea fizică. Este o șansă pentru poporul dumneavoastră, domnule președinte, să-şi trăiască viața definită de libertate, prosperitate și demnitate. Toate aceste trei elemente - libertate, prosperitate şi demnitate - depind de tratamentul egal al cetăţenilor într-un stat de drept predictibil. În călătoriile mele de-a lungul anilor şi în cele mai recente, din America Latina, în Orientul Mijlociu, până în Europa, am văzut ţări care au eliminat tiranii doar ca să se lupte ca să își reia viitorul din mâinile oligarhilor și a grupurilor de interese, care au rămas după ce tiranii au fost îndepărtaţi. Am văzut că ţările care protejează statul de drept şi înființează instituţii puternice, prosperă. Cele care nu, nu prosperă. Am văzut la Maidan, cei care nu fac aceste lucruri se vor confrunta cu instabilitate. Nu vor reuși să performeze în economia mondială întrucât locurile de muncă și investițiile întotdeauna se pot duce în alte părți. Este și o chestiune de suveranitate, independență și chiar securitate națională. Toate acestea sunt subminate atunci când unii folosesc corupţia pentru a-şi exercita influenţa în societate. Corupţia slăbeşte puterea colectivă a unei națiuni. Este o altă formă de tiranie, iar lupta împotriva corupţiei nu este numai o chestiune de guvernare bună, este o chestiune de patriotism, este pur şi simplu patriotism.

Domnule preşedinte, cum v-am spus cu multe ocazii, de aceea eu, președintele Statelor Unite şi poporul american apreciem eforturile dumneavoastră personale pentru a consolida și proteja statul de drept aici, în România. De ce este aşa important? Este important pentru economia dumneavoastră, pentru democraţia dumneavoastră şi pentru libertatea ţării dumneavoastră. Iar mai presus de tot, este important pentru viețile cetăţenilor, care merită să ştie că vocile lor vor fi auzite de Guvern, că firmele lor pot concura drept, fără mită, că disputele lor sunt judecate transparent de instanțe de încredere şi că niciun român, la fel cum niciun american, nu se află mai presus de lege. Ca mulţi alţi prieteni, domnule președinte, avem mult de lucru înainte: în comerț, investiții, securitate energetică. Toate acestea sunt aspecte pe care le-am discutat şi astăzi şi le vom mai discuta.

Domnule preşedinte, alianţa noastră este deja puternică și, nu într-o mică măsură, datorită eforturilor dumneavoastră de-a lungul anilor și sunt onorat să fac această vizită ca să fac această alianță și mai puternică. Viitorul trebuie să fie al nostru: libertate. Doamnelor şi domnilor, vreau personal să-i spun domnului preşedinte, pentru că ştiu că mandatul dumnealui se termină înaintea mandatului meu, că îmi va fi dor de dumnealui, îmi va fi dor de dumnealui. Dumnezeu să binecuvânteze România, Dumnezeu să binecuvânteze America şi fie ca Dumnezeu să protejeze trupele noastre! Vă mulţumesc foarte mult.Citeste si:
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

19883 vizualizari

 • -18 (18 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 21 mai 2014, 11:21)

  [anonim]

 • +30 (34 voturi)    
  Se vorbeste de statul de drept, (Miercuri, 21 mai 2014, 11:26)

  Matrafirefox [utilizator]

  o notiune straina lui Ponta, care probabil va declara diseara ca Biden l-a felicitat ca sustine statul de drept.
 • -22 (34 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 21 mai 2014, 11:26)

  [anonim]

  • +22 (26 voturi)    
   Măcar admiți (Miercuri, 21 mai 2014, 12:40)

   CititorulComentator [utilizator] i-a raspuns lui

   Că PSD=stat corupt. Bravo!
   • -3 (9 voturi)    
    pai adminte ... (Miercuri, 21 mai 2014, 13:36)

    adrian8 [utilizator] i-a raspuns lui CititorulComentator

    ca el nu e 'platiti' sa laude carmasul .. ca altii de pe aici .. nu dau nume dar se poate vedea usor .
 • -22 (26 voturi)    
  Ce înseamnă ”oligarh” pentru JB? Dar pentru TB? (Miercuri, 21 mai 2014, 11:27)

  basilicus [utilizator]

  Există și oligarhi buni? Dar dacă sponsorizează un partid?
  • +4 (6 voturi)    
   Ioan Nicolae? (Miercuri, 21 mai 2014, 13:57)

   cinic [utilizator] i-a raspuns lui basilicus

   Mazare? Nicusor Constantinescu? Dragnea?
   Cel care-ti da tie leafa?
   • +1 (1 vot)    
    excelent raspuns! (Miercuri, 21 mai 2014, 17:37)

    hot news [utilizator] i-a raspuns lui cinic

    Puteam gasi si eu explicatie, dar nu ar fi fost asa concisa! Bravo!
 • +7 (7 voturi)    
  . (Miercuri, 21 mai 2014, 11:31)

  mono61 [utilizator]

  .
 • +19 (23 voturi)    
  Unde dai si unde crapa. (Miercuri, 21 mai 2014, 11:43)

  zsolt22 [utilizator]

  Sint curios cum va interpreta ponta&sleahta, aceasta declarative. O sa va cruciti!!
 • -23 (27 voturi)    
  Stand-up comedy (Miercuri, 21 mai 2014, 11:51)

  freestyle [utilizator]

  Si ma apara Basescu? Adica cel mai mare mincinos si pungas din Romania? Hai dom'le, fugi de aici.
  Alta: alegeri libere in Ucraina, te umfla rasul nu alta. Parca am fi la o comedie cu fratii Marx (fratii Marx si balamucul vesel). Normal ca dupa alegeri, cand un oficial american va apare si va spune alegerile din Florida, pardon din Ucraina, au fost corecte, atunci gata ele asa au fost. Garantat USA!
  ///
 • +25 (27 voturi)    
  din pacate (Miercuri, 21 mai 2014, 12:05)

  vladimir14 [utilizator]

  Psd e votat de romani ,nu se duce Biden sa voteze pentru noi.
 • +23 (25 voturi)    
  Hai gadea (cu "g" mic) (Miercuri, 21 mai 2014, 12:08)

  Boomper [utilizator]

  Biden e basist!
 • +25 (25 voturi)    
  Lupta impotriva coruptiei este patriotism (Miercuri, 21 mai 2014, 12:11)

  CetateanLogat [utilizator]

  "Coruptia suge din puterea natiunii. Este o alta forma a tiraniei. Lupta impotriva coruptiei este pur si simplu patriotism".

  Cu aceste propozitii ar trebui sa inceapa Constitutia Romaniei. Nu vom putea deveni o tara prospera pana cand majoritatea populatiei nu va intelege importanta luptei impotriva coruptiei si a consolidarii statului de drept, protestand in strada de fiecare data cand se incearca subminarea lor.

  "Am vazut tari care infiinteaza institutii puternice ale statului de drept si prospera. Cei care nu fac asta vor avea instabilitate si nu vor reusi sa performeze in economie". (Vicepresedintele SUA, Joe Biden)
  • 0 (2 voturi)    
   Nu in strada (Miercuri, 21 mai 2014, 12:51)

   luptator_din_munti [utilizator] i-a raspuns lui CetateanLogat

   Nu in strada se protesteaza impotriva coruptiei.
   • +2 (4 voturi)    
    Si in strada, atunci cand este nevoie! (Miercuri, 21 mai 2014, 15:44)

    CetateanLogat [utilizator] i-a raspuns lui luptator_din_munti

    Asteptam "protestele" organizate de Antena 3, locul cel mai "potrivit" pentru astfel de proteste! :-)
  • 0 (0 voturi)    
   Creștere economică se obține prin muncă. (Miercuri, 21 mai 2014, 20:32)

   Con_stan_tin [utilizator] i-a raspuns lui CetateanLogat

   Lupta contra corupție se ocupă cu hoția, nu cu munca. Le dai în cap hoților dar dacă nu stimulezi munca nu obții creștere economică.
 • -23 (25 voturi)    
  oligarhii drepti (Miercuri, 21 mai 2014, 12:15)

  Vladel [utilizator]

  Mai bine oligarhi corupti de la noi decat americani care cara corect toate bogatiile tarii in afara.
  • +5 (5 voturi)    
   Ai nostri corupti patrioti :) (Miercuri, 21 mai 2014, 13:17)

   zsolt22 [utilizator] i-a raspuns lui Vladel

   Ha,ha,ha, Crezi ca oligarhii nostrii corupti isi tin avutiile in tara???? Ti-ai face cruci daca ai vedea conturile lor in bancile din afara tarii. Ai nostrii corupti fata de cei straini nici macar locuri de munca nu creaza pentru amarasteanul roman. Asa ca mai gandestete inainte sa postezi ineptii!
  • +4 (4 voturi)    
   Baaaa (Miercuri, 21 mai 2014, 13:42)

   ac [utilizator] i-a raspuns lui Vladel

   Mai opreste-te din citit Scinteia. Ti-o inventat internetul pe care debitezi asemenea timpenii. Sa te dai pe netul facut de Dragnea sau de Iliescu daca asta model en-US nu te coafeaza. Sfinte Pafnutie.
 • +22 (24 voturi)    
  Statul de Drept (Miercuri, 21 mai 2014, 12:21)

  un domn [utilizator]

  Postacii pro antena 3, au inteles oare ?
  • -3 (5 voturi)    
   biden - ”un domn” ... (Miercuri, 21 mai 2014, 13:45)

   integru [utilizator] i-a raspuns lui un domn

   ... azi au fost plimbate prin bucuresti moastele lui C&E, Brancoveanu si Joe Biden. Ne pierdem timpul.
  • +1 (1 vot)    
   Ha ?!? (Miercuri, 21 mai 2014, 16:01)

   arletty [utilizator] i-a raspuns lui un domn

   "corbul spuse.. niciodata" nu e cu ce sa priceapa, a se uita.
 • +14 (16 voturi)    
  Sigur că da (Miercuri, 21 mai 2014, 12:22)

  CititorulComentator [utilizator]

  10:45: "Joe Biden, mesaje dure la adresa coruptilor'
  11:45: "Joe Biden a ajuns la Palatul Victoria, unde se intalneste cu Victor Ponta"

  Pardon, greșeala mea, în titlu zice corupți nu plagiatori, scuze!
 • -7 (17 voturi)    
  era cazul sa dea dovada de diplomatie! (Miercuri, 21 mai 2014, 12:25)

  hot news [utilizator]

  Mesajele dure la adresa oligarhilor sunt itemeiate, insa este bine sa zica asa?
  Acum tiot pedesereul si adeptii Varanului vorf fi fortati sa tina cu Putin, deoarece au fost avertizati ca in UE nu le mai merge cu furturile!
  Evident ca ei sunt gata sa renunte la independenta tarii daca Putiun le garanteaza ca isi pot pastra bunurile dobindite prin jaf si escrocherii ...
  • +6 (8 voturi)    
   P$D-ul nu tinea oricum cu Putin? (Miercuri, 21 mai 2014, 12:50)

   Matrafirefox [utilizator] i-a raspuns lui hot news

   Cand a fost invazia din Crimeea, Basescu a raspuns primul, Ponta a mai stat vreo saptamana sa vada cum se aseaza lucrurile ca sa stie pe cine pupa-n ///.
  • +5 (5 voturi)    
   . (Miercuri, 21 mai 2014, 12:52)

   tirolez [utilizator] i-a raspuns lui hot news

   Dar pot avea incredere in Putin? Intr-o zi hotaraste sa le nationalizeze(pentru popor, nu?), vezi Donetk.
   • +1 (1 vot)    
    nu, nu au incredre absoluta! (Miercuri, 21 mai 2014, 16:29)

    hot news [utilizator] i-a raspuns lui tirolez

    Nu cred ca pontacul sau prostanacul sunt CHIAR asa de prosti.
    Insa este sigura lor sansa, alierea cu Putin este un risc asumat, deoarece in UE au CERTITUDINEA ca vor ajunge la inchisoare!
    Iar cu Donetk, nu este concludent, Putin a nationalizat in interesul SAU: ca si cum la noi maine, dupa ce vin rusii, natioalizeza pe Vodafone si Oracle, uzina Ford de la Craiova sau Dacia-Renault de la Mioveni! Le nationalizeaza in folosul oligarhiei ruse, iar aliatii ponta , varanul si alti baroni se aleg si ei cu citeva faramituri ...
  • -4 (8 voturi)    
   Joe Biden stie cum e cu firmele mogule (Miercuri, 21 mai 2014, 13:39)

   DanBruma [utilizator] i-a raspuns lui hot news

   In general prin politica SUA sint baieti care au firme foarte prospere :)
  • -6 (8 voturi)    
   pe ce lume traiesti ? (Miercuri, 21 mai 2014, 13:39)

   adrian8 [utilizator] i-a raspuns lui hot news

   in UE nu merge cu coruptia ? in SUA nu merge ?

   coruptia e peste tot , si e la fel ca in rusia ... sunt corupti 'buni' si corupti 'rai' ... atat .
 • -4 (8 voturi)    
  siiigur ca da (Miercuri, 21 mai 2014, 12:47)

  demaGOGU [utilizator]

  coruptia trans-nationala vs. coruptia nationala

  cine castiga?
 • -2 (2 voturi)    
  declaratii joe biden (Miercuri, 21 mai 2014, 12:57)

  integru [utilizator]

  dupa atata inghetata, eu cred ca domnul VP face declaratii competente care se refera (si) la SUA ; in rest, are consilieri de -2 bani
 • +4 (6 voturi)    
  mandru ca sunt ...rroman si am capu de sapun (Miercuri, 21 mai 2014, 13:01)

  atamanu666 [utilizator]

  Bai, Ne leSi ! Ce, lu Joe asta Ia tAiat Basescu pensia ??? Stie Joe sA faca spagaTUL pe doua scaune ??? Ne Da Joe galetuse ??? Ba din contre ( sfanta tzatza Firea, stie de ce..) asTa ca si Coposu Al batrIn, vine sa ne fure pamanturile date de domnu Iliescu...Huoooo.
  Ia sAL vad eu, are curaJUL Sa vorbeascA cu DoM" GadeA, la SfAntA teleViziUnE Hantena 3 ???? AHa....nu MaI zICeTI niMIca /// ....HUoooo
 • -4 (6 voturi)    
  joe biden - lipsa lui basescu (Miercuri, 21 mai 2014, 13:03)

  integru [utilizator]

  despre morti, numai de bine ... astept parchetul (pentru trecutul ”suspendat” :)))
  • -3 (5 voturi)    
   dupa alegerile din noiembrie (Miercuri, 21 mai 2014, 14:55)

   freestyle [utilizator] i-a raspuns lui integru

   la brutarie...
   Basescu la brutarie....
 • -4 (10 voturi)    
  bai (Miercuri, 21 mai 2014, 13:31)

  alapos [utilizator]

  vad ca orice insulta la adresa lui traian basescu se pedepseste cu minusuri 100%. sa testez:

  traian basescu nu este altceva decat un politician corupt, la fel ca toti cei pe care i-a avut romania pana acum, cu mici exceptii, rare ca frunza de salata la o petrecere de tigani.

  start vot!
  • +4 (8 voturi)    
   ai si dovezi? (Miercuri, 21 mai 2014, 14:00)

   cinic [utilizator] i-a raspuns lui alapos

   pe care le ascunzi [tainuire = 2 ani puscarie]?
   N-ai dovezi [calomnie = 1 an puscarie]?
   Ce alegi?
 • -7 (9 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 21 mai 2014, 13:42)

  [anonim]

  • 0 (2 voturi)    
   care dai cu parul? (Miercuri, 21 mai 2014, 14:30)

   freestyle [utilizator] i-a raspuns lui

   pai mai putem sa vedem ceva de cate barne ne-au intrat in ochi?

   Ce-i mai mica si mai mica decat ... de furnica?
   Coruptia din Romanica.

   Imi place ca DNA-ul recolteaza intens. Sper ca si dosarele care ajung in instanta sa fie beton si sa nu scape niciunul.

   ROMANESTE
   "Taci, (taci) taci, taci dracu,
   daca mai scoti un cuvant cred ca-mi explodeaza capu',
   esti senator, dai speranta pe la televizor,
   cand tu, de fapt, vrei doar sa furi in viitor.
   (Te acuz de abuz) furi viitoru meu,
   si-al altor catorva milioane de romani, si eu
    nu accept si nu suport,
   pe unu care cauta cireasa ca s-o-nfiga-n tort.
   (Ce ne mai povestesti tu, ne-omori cu zile),
   la fiecare 4 ani oferi pastile,
   ca un traficant de bile, da' cu costum, camasa alba si cravata,
   (nu reprezinti decat o pata pe acea harta)
   facuta pentru noi toti,
   din ganduri de mai bine ale unor oameni morti.
   "......deci domnule ministru, deputat sau senator,
   ...........
   Nu cumva tu mi-ai furat o vila, o masina,
   o urma de speranta sa mai ies la lumina?
   Nu mai spune tu ce e bine si ce nu,
   nu vorbi tu de dreptate, ca nu sti ce-nseamna, frate.
   ............
   un copil fura dintr-un magazin ia 4 ani,
   un ministru corupt (ce face el?) doarme pa bani."
 • 0 (2 voturi)    
  Cine sint coruptii ? (Miercuri, 21 mai 2014, 14:46)

  Breb [utilizator]

  Are perfecta dreptate !
  Incepem cu dinsul ?
  http://time.com/100792/russia-scorns-hunter-bidens-job/
 • 0 (4 voturi)    
  Stai sa-l vezi pe Poanta acum (Miercuri, 21 mai 2014, 15:25)

  Ando1971 [utilizator]

  Cum o sa se laude ca pe timpul mandatului lui de prim ministru s-a consolidat statul de drept si ca de fapt el a fost cel laudat si cum a aparat el justitia de Basescu....


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by