Remus Pricopie, ministrul Educatiei, a anuntat astazi ca de la Biblioteca Pedagogica lipsesc 28.000 de pozitii. Sunt “28.000 de pozitii de inventar lipsa, si cand spun pozitii poate sa fie un titlu in 3-5-7 exemplare”, a explicat ministrul. Oficialul a anuntat ca dosarul corpului de control al premierului a fost finalizat si ca se va adresa organelor de specialitate.

“Nu am gasit cartile de la Biblioteca Pedagogica si din pacate am ajuns la 28.000 de pozitii lipsa. Initial am mers pe cartile care au o anumita valoare si erau cateva mii, dupa care am ajuns inclusiv la carti publicate in anii ’70, ’80, ’90. 28.000 de pozitii de inventar lipsa, si cand spun pozitii poate sa fie un titlu in 3-5-7 exemplare. Dosarul deja a fost finalizat, inclusiv de corpul de control al primului ministrului, si de corpul de control al ministerului si evident ca atunci cand vorbesti de asa ceva ne vom adresa organelor de specialitate”, a afirmat joi, 24 aprilie, Remus Pricopie.

Amintim ca Ministerul Educatiei Nationale (MEN) a modificat in decembrie 2013, prin Ordonanta de Urgenta, statutul Bibliotecii Pedagogice Nationale "I.C.Petrescu" care a devenit astfel sectie a Bibliotecii Centrale Universitare. Motivul acestei modificari il reprezinta faptul ca imobilul ocupat de Biblioteca Pedagogica "a fost retrocedat, institutia se afla intr-un mare pericol de a pierde fondul de carte si locurile de munca ale angajatilor sai", a explicat la finalul anului trecut MEN. Decizia Ministerului a fost criticata insa de o parte a angajatilor bibliotecii pedagogice, care a organizat si un protest fata de aceasta hotarare, in luna februarie.

In urma cu o luna, ministrul Educatiei a anuntat ca aproape 4.000 de carti de patrimoniu lipsesc din inventarul Bibliotecii Pedagogice Nationale "I.C.Petrescu". Acesta a precizat atunci ca din totalul volumelor care nu au fost gasite, 189 dateaza din perioada 1642 - 1850. In Biblioteca Pedagogica nu a mai existat un inventar facut asa cum scrie la carte din 1984, a sustinut ministrul. Pricopie a anuntat ca a solicitat sprijinul corpului de control al premierului, iar dupa prezentarea rezultatelor "evident ca va fi sesizat si parchetul". Ministrul a declarat ca va cere si o inventariere a tuturor bibliotecilor.

Citeste si: