Agentia Nationala de Integritate (ANI) a inceput verificarea unui posibil conflict de interese in cazul ministrului Muncii, Mariana Campeanu, in urma unei sesizari pe care a primit-o de la Centrul de Investigatii Media, transmite Mediafax.

In urma sesizarii transmise de Centrul de Investigatii Media, ANI a precizat ca a inceput "activitatea de evaluare a respectarii regimului juridic al conflictelor de interese de catre Campeanu Mariana, Ministrul Municii, Familiei si Protectiei Sociale"

Evaluarea se face in conformitate cu articolul 11 din Legea 176/2010 privind integritatea in exercitarea functiilor si demnitatilor publice, potrivit caruia "activitatea de (...) evaluare a conflictelor de interese si a incompatibilitatilor se efectueaza atat pe durata exercitarii functiilor ori demnitatilor publice, cat si in decursul a 3 ani dupa incetarea acestora" si, totodata, "activitatea ce se efectueaza pe durata prevazuta la alin. (1) consta in evaluarea (...) conflictelor de interese sau a incompatibilitatilor, exclusiv pentru perioada exercitarii functiilor sau demnitatilor publice".

Ministrul Mariana Campeanu i-ar fi dat sotului sau, in 2005, cand conducea Casa de Pensii Ilfov, pensie si indemnizatie de insotitor, in urma incadrarii in gradul I de invaliditate, drepturile fiind acordate in baza unor "acte neclare si diagnostice discutabile", afirma Centrul de Investigatii Media.

Demnitarul afirma ca materialul de presa despre pensionarea sotului sau a avut "drept unic scop denigrarea" ei si a familiei, printr-un demers "nedeontologic si nesustinut de dovezi concrete", adaugand ca analizeaza posibilitatea de a da in judecata autorii.

Purtatorul de cuvant al PNL, Cristina Pocora, a declarat, pentru Mediafax ca presedintele PNL Crin Antonescu i-a recomandat ministrului Muncii, Mariana Campeanu, sa analizeze posibiltatea demisiei din functie ca urmare a scandalului privind pensionarea sotului acesteia.

Centrul de Investigatii Media a relatat marti ca Mariana Campeanu, actualul ministru liberal al Muncii, i-a dat in 2005, in calitate de sefa a Casei de Pensii Ilfov, "in conditii suspecte" sotului sau, Iulian Campeanu, pensie si indemnizatie de insotitor, ca urmare a incadrarii in gradul I de invaliditate.

Presedintele Traian Basescu a cerut public miercuri seara demisia ministrului Muncii, Mariana Campeanu, daca se confirma faptul ca l-a pensionat ilegal pe sotul sau, asa cum arata o investigatie de presa.

Intrebat joi daca va cere demisia Marianei Campeanu, Victor Ponta a aratat ca ministrul trebuie sa se bucure de "solidaritatea" lui, deoarece demisia sa a fost ceruta de presedintele Traian Basescu.