Premierul Victor Ponta considera ca Mariana Campeanu, acuzata de presa ca i-a dat sotului sau, "in conditii suspecte", pensie si indemnizatie de insotitor, pentru gradul I de invaliditate, trebuie sa se bucure de "solidaritatea" lui, deoarece demisia sa a fost ceruta de presedintele Traian Basescu.

"Orice ministru care e atacat de presedintele Basescu trebuie sa se bucure din partea mea de solidaritate", a spus Victor Ponta, intr-o conferinta de presa, intrebat de ziaristi cum comenteaza cererea sefului statului ca Mariana Campeanu (PNL) sa-si dea demisia.

Victor Ponta l-a acuzat pe Traian Basescu ca "ii da unui ziarist colonel (referire la Robert Turcescu, n.r.) niste date" dupa care le reia in declaratii publice. "Cu atat mai mult consider ca trebuie sa fiu solidar".

La insistentele ziaristilor, primul ministru a admis ca informatiile care vorbeau de nereguli in obtinerea certificatului handicap ar trebui verificate de "institutiile statului". "O sa cer aceste documente", a comentat el.

Intrebat daca ar trebui demis secretarul de stat de la Educatie, Stefania Duminica, acuzata de plagiat, Victor Ponta a considerat ca, in acest caz, deciza trebuie luata de PNL, in conditia in care aceasta este liberala. Si Mariana Campeanu este membra a PNL.