Meteorologii au emis o noua avertizare cod portocaliu de ninsori si viscol pentru 14 judete si Capitala din sud-estul tarii, valabila miercuri 29 ianuarie, intre orele 06.00 - 23.00. Alte 11 judete se afla sub avertizare cod galben. Ulterior, ANM a emis o avertizare si pentru intervalul 29 ianuarie ora 23.00 - 30 ianuarie 10.00, restrans la 8 judete din sud-est. Meteorologii avertizeaza ca joi si vineri vremea va deveni geroasa pe arii extinse in regiunile estice, sudice si centrale, cu precadere dimineata si noaptea.

Cod portocaliu 29 ianFoto: ANM

Cod portocaliu

Viscolul va fi puternic in cea mai mare parte a Munteniei, sudul Moldovei si in Dobrogea, unde ninsorile vor fi abundente si viteza vantului la rafala va depasi temporar 60...70 km/h, iar in judetele Buzau, Braila, Ialomita Calarasi, Vrancea, Galati, Constanta si Tulcea vor fi rafale de peste 70...80 km/h. Prin urmare, zapada va fi troienita, iar vizibilitatea se va reduce sub 50 m.

In sud-estul Dobrogei, la inceputul intervalului, vor fi ploi si lapovite si se va depune polei.

Cod galben

In intervalul mentionat, in Oltenia, nord-vestul Munteniei, sud-estul Transilvaniei si centrul Moldovei va ninge si se va depune strat nou de zapada, local consistent. Vantul va avea intensificari, cu viteze ce vor depasi la rafala 50...55 km/h, temporar viscolind si troienind zapada.

Cod portocaliu 30 ian

Cod portocaliu 30 ian

Foto: ANM

Intervalul29 ianuarie ora 23.00 - 30 ianuarie 10.00:

Cod portocaliu

Viscolul puternic va continua in estul Munteniei, sudul Moldovei si in Dobrogea, unde viteza vantului la rafala va depasi temporar 60...70km/h, zapada va fi troienita, iar vizibilitatea va fi redusa.

Cod galben:

In intervalul mentionat, local in jumatatea vestica a Munteniei si in sud-estul Transilvaniei, precum si in centrul Moldovei, va continua sa ninga, iar vantul va avea intensificari, cu viteze ce vor depasi la rafala 50 km/h, temporar viscolind sau spulberand zapada.

Nota: In cursul zilei de joi, 30 ianuarie, vor mai fi unele intensificari ale vantului in sud-estul tarii, dar la cote mai reduse (temporar rafale de pana la 40...50 km/h), viscolind si spulberand zapada deja depusa.

Joi si vineri, vremea va deveni geroasa pe arii extinse in regiunile estice, sudice si centrale, cu precadere dimineata si noaptea.