Consiliul Judetean Timis va directiona 100.000 de lei din bugetul judetean pentru construirea Catedralei Mantuirii Neamului, a anuntat presedintele CJ Timis, Titu Bojin. Acesta a precizat ca Patriarhia Bisericii Ortodoxe Romane a solicitat o suma de 300.000 de lei, scrie Agerpres. "Motivele alocarii acestor bani sunt credinta in Dumnezeu, dorinta de a fi oameni, alaturi de ceea ce inseamna Biserica, aceasta fiind alaturi de oameni indiferent de cult", a declarat Titu Bojin.

Macheta Catedrala mantuirii neamuluiFoto: Agerpres

Presedintele Consiliului Judetean Timis a afirmat ca "Timisul poate aloca suma de 100.000 de lei. Ne pare rau ca nu am putut aloca suma ceruta de Patriarhie, de 300.000 de lei".

Amintim ca Patriarhia romana a trimis la finalul anului trecut catre Consiliile Judetene scrisori prin care a solicitat de la fiecare CJ o finantare de 300 de mii de lei pentru construirea Catedralei Mantuirii Neamului. Astfel de scrisori au fost trimise si catre primarii.

"Constatam cu ingrijorare ca, in contextul actualei crize economice, rezultatele colectei nationale pentru construirea Catedralei Mantuirii Neamului s-au diminuat ingrijorator, fapt care afecteaza bunul mers al acestui important santier bisericesc. In aceste conditii, va rugam, Domnule Presedinte, sa acordati un sprijin financiar in valoare de 300.000 de lei Patriarhiei Romane - Catedrala Mantuirii Neamului, pentru plata materialelor si manoperei necesare lucrarilor la structura in aceasta faza esentiala pentru bunul mers al intregii lucrari", se arata in scrisoarea trimisa CJ Iasi pe 11 noiembrie 2013 si semnata de Patriarhul Daniel, dupa cum a relatat Ziarul de Iasi.

Legea 376 din 2007 prevede posibilitatea pentru Patriarhia Romana de a solicita autoritatilor centrale si locale fonduri pentru construirea viitoarei Catedrale, au informat reprezentantii Patriarhiei, citati de Agerpres.

Citeste si: